Pediacel, je už na trhu?
Ahoj maminky, ještě jsem v lékarně nezjišťovala, ale je už dostupný pediacel?
Očekávejte dalsi vypadek pediacelu.
Na cca šest mesicu
@tria002 je to ověřené info? Doprčič, tohle mne fakt štve. Díky za avizo!
je....http://www.rozalio.cz/ : Aktuální informace od distribuční spoečnosti JK Trading s. r. o.
Dne 3. 10. 2016 jsme dostali následující odpověď na dotaz ohledně nedostupnosti vakcíny Pediacelu a jeho důvodu:
Pediacel už tento rok nebude dostupný, proč se musíte obrátit na výrobce.
Tereza Hofmannová, JK-Trading spol. s r.o
@dofi86
já si cca před 2 týdny objednala 1 dávku, jsem pitomá, měla jsem požádat doktorku rovnou o recept na 3. Asi se na to fakt vykašlu a nechám ho naočkovat hexou. Nemám na to už sílu.
treba to jeste pujde? vim, ze jedna pani na FB strance o ockovani psala, ze dnes jeste doobjednala...
v lekarnach jeste muze byt...Ja mam nastesti schovanou u doktorky. Hned dnes jsem ji psala.
@dofi86 dívala jsem se na SUKL stránky, tam žádné hlášení o výpadku není. Zítra musím teda objet všechny pražské velké lékarny - nemocniční. V těch menších typu dr. Max a pod to asi mít nebudou, co???
@dofi86 prosím, co to je za stránky? Děkuju!!!!
Neni?ale fama to asi nebude,kdyz to pise distributor...A ano,zkusila bych spis ty vetsi.Jinak je to Fb stranka...mmnt kouknu na nazev
@josefina79 Informovane ockovani a 'muze se hodit'
@josefina79
V Maxu to nemaji a rekli mi, ze ani mit nebudou. Koupila jsem v lekarne vedle Maxe. 😉
@terkaz Praha??? Nebo jinde?
@dofi86 děkuji, už jsem tam
Zvlastni, ze distributor nezna duvod vypadku... 😕
To je teda zvláštní, ani nechci domyslet, co za tim je :( Je to kraje nedůvěryhodne. My máme 2+1, muže byt přeočkování v 5 letech hexadecimální nebo musí byť pediacel? Musím zjistit. Jak dlouhou expiraci mají vakcíny, co jsou ted k prodeji?
Boze, mobil. :( Z mobilu to ani nejde zpětne opravit.
@lenka5731 údajně expirace 02/2018.
Podle mne je to hlavně tím, že jsme pro ně okrajový trh. Cca 100 000 dětí ročně, z toho bych si tipla, že 95% očkuje Hexou. Takže to je tak 5 000 dětí ročně x 3,5 dávky (někdo 2+1 někdo 3+1), takže 17 500 dávek x 1 000 Kč (bajlajvoko, ať se to lépe počítá) = 17,5 mio CZK = 700 tis USD OBRAT, né ZISK. S tím, že vidí, že místní vláda, lékaři a jiné autority protěžují Hexu tím, že je hrazená a Pediacel je tu opravdu okrajová očkovací látka.
Takže mi z toho vyplývá, že pokud je jakýkoliv problém ve výrobě nebo v jiných, strategičtějších zemích navýšení poptávky atp.... tak se prostě ty zásoby do ČR nepošlou.
To už si fakt dělají srandu? Já té vakcíně přestávám věřit, mám obavy, aby byla tak "bezpečná" jak všichni doufáme. Mám zatím koupenou jen jednu a nejsem schopna naočkovat, kluk je pořád nějaký nachlazený. Hexacimou už nemůžeme, má přes 2 roky a to Infanrixu se mi vůbec nechce. Tak ted nevím jestli doobjednat ty další 2 dávky dokud někde jsou.
v Praze v lékárně v Jindřišské ještě měli, zkuste se tam zeptat, mělijich vícero
@josefina79 Souhlasím, podle mého je to pouze a jenom ekonomická záležitost
@josefina79 Brno. Ale rikali mi, ze nemaji distributora, ktery to doda.
Zkuste Benu.. obvolat, zamluvit, zajistit recept.
@dc2015 Myslíš ten Petavac, co ho vyrabi Serum Institute of India Pvt. Ltd a co na ni jen ve Vietnamu zemrelo 63 deti z 1500 ockovanych a i presto byla schvalena jako bezpecna, protoze se neprokazalo, ze ta umrti byla zpusobena tou vakcinou? Udajne vyrabely edici pro soukrome nemocnice a pro verejne nemocnice (bez pribalove letaku a datumu spotreby).
http://www.seruminstitute.com/content/about_us.htm
https://en.wikipedia.org/wiki/Pentavalent_vaccine
@lenka5731 přeočkování mezi 5.a6.rokem se provádí vakcínou Boostrix (Tetanus, černý kašel a záškrt) další přeočkování je mezi 1O. a 11.rokem vakcina Boostrix Polio (Tetanus , černý kašel, záškrt a obrna) alternativa k boostrixu byl Adacel od Sanofi, ale není už několik let stejně jako Pediacel.

@tria002 hele, nemusi se to tu furt vypisovat dokola. 😅 Je mi to jasne, ze se nic nestane. Ale v dobe "promeskani" nemusi byt telo dostatecne chraneno. A o to tu jde. Ja si tohle lajznout nechtela. I tak jsem pri tech 16 mesicich mezi davkami mela docela strach, jestli je dcera jeste chranena a ma dost protilatek. Ale byla jsem ubezpecena pediatrou i vyrobcem, ze interval 18 mesicu na tohle staci. To ze se nemusi ockovani opakovat vim a nikde jsem to tu ani nepsala.