icon

Pediacel, je už na trhu?

veri0007
17. led 2016

Ahoj maminky, ještě jsem v lékarně nezjišťovala, ale je už dostupný pediacel?

lajla
10. zář 2016

@alcar kde prosím je v zákoně dáno že mmr musí být na očkováno do 2 let? To je naprostá hloupost...u mmr je dána pouze dolní hranice od kdy...takže naočkovat dítě pár dní před nástupem lze a není to nic proti zákonu
Ad hexa to stanoví vyhláška.. do roku a půl,zakon co vím nic takového nestanoví, ten říká že občané se mají řádně očkovat

lajla
10. zář 2016

@sarkar dr Vám měla napsat do papíru že dítě bude řádně doockovano

lajla
10. zář 2016

@frapik když rozvolnite je to lepší pro dítě
Kdyby v case očko bylo nemocné,date naočkovat?
A určitě 2+1

alcar
10. zář 2016

@lajla však jsem psala slova tuším a přesne nevím... 😉 Jsi v tomhle asi informovanejsi. 😀 Ja jen vim, ze tam nejake limity stanoveny jsou od kdy do kdy (at uz vyhlaskou nebo zakonem - tohle v teto otazce nehraje podle me az tak dulezitou roli). Kazdopadne skolka ma pravo tohle pri nastupu (bohuzel to vyzaduji uz pri zapisu) do skolky vyzadovat.

lajla
10. zář 2016

@alcar ok, ...ale hraje hraje...zákon je nadřazen vyhláškou, vyhláška je pod😉
Popravdě mi je sumak i co říká zákon, jsem ráda že malá přežila 3 hexu a už nic nedostává a nedostane a nikdo z mých dětí

alcar
10. zář 2016

@lajla samozrejme v pravnich zalezitostech to hraje roli velkou, ale v otazce, na kterou se ptala @sarkar az tak ne. Neni treba tak slovickarit. 😉
Ja o hexe nastesti ani neuvazovala a ockovanim Pediacelem dcera prosla v pohode. 🙂

lajla
10. zář 2016

@alcar nevím no... každopádně informace by měly být pravdivé ať tak či onak..ať se bludy nevynasi dál..chápu to s tou hexou... ale o té mmr je fakt blud
Jinak chápu,vakcina jak vakcina,hezky den

panickatlamicka
10. zář 2016

@alcar jo promin, ja te spatne pochopila 🙂 Mela jsem za to, ze tvrdia, ze nemusi byt optimalni imunitni odpoved ani po podani boostru ( byl-li podan s velkou prodlevou).

dankakotrbova
10. zář 2016

Máme koupenou první dávku pediacelu a jak na potvoru malý onemocněl, 6. nemoc. Za jak dlouho po byste šly očkovat?

lajla
10. zář 2016

@dankakotrbova měsíc

dankakotrbova
10. zář 2016

@lajla díky... jsem chtěla ted, at před zimou stihneme druhou dávku... tak druhá bude už v období chřipek, tak snad to dobře dopadne...

lajla
10. zář 2016

@dankakotrbova víte... každý by ockoval jinak...pediatrum nevadí hned, někdo by ockoval za 14 dní...já říkám měsíc...a to všichni kolem musí být zdraví...jinak podzimní a zimní měsíce nejsou pro očko vůbec dobré...ale to pediatři neřeknou,aby jim nezbývá fajfka

lajla
10. zář 2016

Neubyla fajfka😂

dankakotrbova
10. zář 2016

@lajla já čekala na brzký podzim až nebudou takové horka, to si člověk fakt nevybere. Jediné vhodné je asi pozdní jaro, ale kdy dát ty další dávky... no co už uvidíme za měsíc. 🙂

sarkar
10. zář 2016

@lajla to napsala, byly jsme objednané na konec května, rozhodovalo se někdy v půlce května. A nestačilo. Prý prostě musí být naočkovaná už v době rozhodování o zápisu, volal mi to sám ředitel, protože se trochu známe. Teď už je to jedno, rychle jsme doočkovaly, ale se synem to bude totéž.

sarkar
10. zář 2016

@dankakotrbova syn byl teď v pátek na první dávce, druhá na začátku listopadu, taky z toho nejsem nadšená...

lajla
10. zář 2016

@sarkar hm...to je velká škoda...vím že to má stačit...naši školce to stačilo, ale očkovat jsem stejně nedala

dankakotrbova
11. zář 2016

@sarkar no prostě nejde naočkovat vše ve správnou dobu, aby se dodrželi rozestupy. Nemáme to lehké

frapik
11. zář 2016

@lajla Ten dotaz myslíte vážně???? Se padlá na hlavu, abych očkovala nemocný dítě?

lajla
11. zář 2016

@frapik můžete prosím specifikovat který dotaz? Já píši že bych ockovala dítě měsíc po nemoci..

frapik
11. zář 2016

Včera ve 13:54 jste mi napsala:

lajla @frapik když rozvolnite je to lepší pro dítě
Kdyby v case očko bylo nemocné,date naočkovat?
A určitě 2+1

lajla
11. zář 2016

@frapik aha tak odtud vítr vane...ano jsem pádla na hlavu protože smysl byl se zeptat když píšete že rozestup je max 2 měsíce, což neni.pravda...kdyby dítě bylo v tom čase nemocné, tak ho samozřejmě naočkovat nedáte...a pockate, tudíž větší rozestup vůbec nevadí a je to i lepší pro imunitu dítěte i pro schéma 2+1,

lajla
11. zář 2016

@frapik měla byste se zkusit zamyslet, než začnete urážet... hezký večer

frapik
11. zář 2016

@lajla Ano, skutečně se doporučuje mezi 1 a 2 dávkou rozestup 2 měsíce. Doporuçuje neznamená musí. A ja nejsem lekar ani vakcinolog abych s nima polemizovala. Vy si ocko/neocko jak uznate za vhodne a evangelizujte tam, kde o to nekdo stoji.

frapik
11. zář 2016

@lajla btw nikdo vas neurazel, psala sem "sem snad padla na hlavu" akorat mi vypadlo "m"

lajla
11. zář 2016

@frapik doporučovat je něco jiného než psát max 2 měsíce...smyslem bylo poradit a utěšit že 2 měsíce vůbec nemusí být, a že nejsou žádné obavy když bude rozestup větší...ale všimla jsem si že zde je bezne urážet, no nic někdo to má v povaze

lajla
11. zář 2016

Ok pokud jsem místo jsi, beru, hezký večer

frapik
11. zář 2016

@lajla Ale já vás přece neurážela. A opravdu jak výrobce, tak lékaři doporučují max 2 měs a s tím přišla i naše pediatr. Já odpovídala paní na dotaz, ptala se, kdy jdeme na druhou dávku, nedávám zde obecný návod, na to nemám kvalifikaci. A jestli očko 2+1 nebo jinak, to je fakt každýho rozhodnutí a zodpovědnost. My třeba jdeme do 2+1 a žádné jiné očko nedáváme a dávat nebudeme. A školku jsme dali lesní u starší, páč do jiný nás nevezmou bez MMR.

lajla
11. zář 2016

@frapik ono to je možná doporučení a i pediatři rádi ihned fajfku...ale logicky málokterý dite je tak ockovano ,děti jsou často nemocné.. v tom případě by se mohly vakcíny píchat neustále dokola...a máloktere dítě by ty protilátky mělo😂 což je fakt že když si je necháte zjistit i při řádném očkování, máloktere je má po dvou letech😉 a to je bohužel fakt...ale to určitě víte
Mimochodem i soukromé školky nedotovane berou neocko děti, stejně jako lesní... cenově to vychází cca stejně
My už neockujeme, a jsme konečně zdraví

tria002
11. zář 2016
Strana