Pediacel, je už na trhu?
Ahoj maminky, ještě jsem v lékarně nezjišťovala, ale je už dostupný pediacel?
@alcar jsou to stránky vakciny.net
Je fám všechno o všem. Včetně aktualizaci..
Vcera prvni davka pediacelu ve 12 mesicich, zatim bez reakce, cena 890- Praha
@slunecko123 my jdem na booster 26.9., cena 860 korun. 🙂
ahoj holky,
tak já jsem nakonec s vakcínou z lékárny neuspěla a objednala vše přes doktorku, nakonec zůstávám, nechtělo se mi to nijak komplikovat, řeším spoustu dalších věcí a ještě hledat novou dr. do toho...jinak o peníze podle mě asi nešlo, nakonec jsem přímo v ordinaci platila 810 Kč za jednu dávku a logistiku a aplikaci jsem nehradila (to jinak je za 200 Kč), tak nevím, asi se dr. skutečně chce chránit, že píchá vakcínu, která je pod jejím dohledem. V lékárně jsem se tedy musela omluvit, že si vakcíny nevezmu. Naštěstí to vzali, ale cítila jsem se dost trapně. Tak pokud jste někdo z Prahy a chcete ji, tak v Jindřišské ji mají.
Co se týče reakce, tak při vpichu vůbec nebrečel, pak při čekání v čekárně půl hodky potom řádil na přebalováku. Na cestu domů usnul v nosítku ,ale doma už zase řádil v ohrádce. Jen k večeru byl trochu plačtivý,ale bylo dost vedro, tak nevím jestli to třeba nebylo z toho...tot vše 🙂
Ja hlásím,ze u nás si to po tydnu a něco už seda, průjem se po probiotikach výrazně vylepšil a malý je spokojenejsi. Snad to nezakriknu. Další máme mít za 2 m a ani o tom zatím nechci přemýšlet.
@lamia
u nás podobně - starší děti hexa bez reakcí, resp. téměř bez reakcí. nejml. po pediacelu začaly problémy s ušima (časově to ale koreluje s plaváním, takže možná něco chytla tam a vracelo se jí to...) a zhoršilo se spaní. všechno to nakonec odeznělo a K je normální a v pohodě
nicméně na jaře jsme měli něco jako mírnější č. kašel (b. parapertussis) a malá jediná byla ok - bez horeček a bez kašle - ač teda očko proti č. kašli by na tuhle potvoru vlastně fungovat nemělo 😅 jinak to teda bylo hnusný, byli jsme všichni uplně "zbouraný", nešlo mluvit, smát se, normálně dejchat, spát + šílená únava ještě asi dva měsíce po uzdravení 😒
jsem ráda, že pediacel konečně už zas je k mání, máme rozestup od poslední dávky (schéma 2+1) už cca 13 měsíců, celý léto jsme byli mimo čr, hádám, že na trhu byl těsně poté, co jsme odletěli 🙄
je tu někdo, kdo měl taky dlouhej rozestup mezi předposlední a poslední dávkou?
byl/je s tím nějaký problém?
@kyri ahoj, my mame rozestup mezi 2.a3.davkou 17mesicu, ockovat posledni davku bude doktorka synovi pristi tyden-coz mu bude 26m. hlavne ze je Pediacel opet na trhu, uz me doktorka strasila odberem protilatek... vcera jsem ji psala, ze uz Pediacel je a ona napsala: SLAVA!! takze se asi ani nezajima o to, zda je opet na trhu, hlidala jsem si to sama..
ahoj holky, tak mi máme dneska doočkováno, schéma 2 + 1 poslední dávka po 18 měsících po druhé, ale podle doktora by to mělo být ok, že ani nedoporučuje časem kontrolovat protilátky
@hz nějak nechápu, proč budete očkovat 4. dávku???? Pokud byly předtím dvě dávky a pak takový rozestup, tak nedává smysl, aby byl dvojitý booster
@bledulka84 nevim, zda jsem se dobre vyjadrila. Syn ma dve davky Pediacelu a chybi mu treti, posledni, posilovaci, booster...nedavam ctvrtou...asi jsem se spatne vyjadrila ci co..
Holky, dovolím si vstoupit do diskuze s malou otázkou... Vy za Pediacel se platíte? Už delší dobu tady sleduji, že řešíte ceny 😱 a mně Eliščina pediatrička řekla že je zdarma?
@sarkar mně pralvě posledně řekla, když jsme řešili očkování a já se ji na Pediacel ptala, že ho shánět nikde nemusím že ho může sama objednat a že je hrazený pojišťovnou, jelikož jde o povinné očkování.. 😯😳
Možná teď trošku fantazíruji, ale myslíte že by Ele mohla píchnout Hexu a mne tvrdit že jde o pediacel?
Jinak si to moc neumím vysvětlit 😳
@zabzulka ještě jsme nenechavali očkovat, přijde mi to brzy.. Tak to s ní ještě pro jistotu příště proberu... Díky!
Jo a vlastně ještě jedna věc.. Také jste ti řešily, že bez hep B vám nevezmou děti do školky... I na tohle jsem se ptala naší doktorky a řekla mi že hep B na to nemá vliv a není to podmínka pro přijetí do školky?
@andie90 toho jsem se taky bála. Ale myslím, že to záleží na školce, jak moc to zkoumá. U nás řešili jen to, že v době zápisu neměla MMR - měli jsme napsané, že doočkujeme před nástupem a to už byl problém, očkovala jsem nakonec narychlo den před dnem, kdy ředitel rozhodoval o přijetí do MŠ a rychle mu tam běžela dát potvrzení, jinak by jí nezval - byť by v září už očkovaná třeba byla.
Po žloutence se nikdo neptal. Do potvrzení Dr. napsala, že je očkovaná Pediacelem a nikdo nic neřešil.
Ale myslím, že to bude velmi individuální a nesázela bych na to u jiných školek...
@andie90 podle me tvoje pediatra nevi, ze Pediacel neni hrazeny. Asi si to spletla s Hexacimou, ktera hrazena je. V pripade ockovani Pediacelem (ci nejakou jinou vakcinou) by mela krabicku otevirat primo u tebe.
Jinak ad skolka - asi je to ruzne, ale melo by jim v zadosti o prijeti do skolky stacit pouze slovy napsano, ze je radne ockovana. Na dalsi informaci typu jakou vakcinou a kdy nemaji narok! Je to lekarske tajemstvi a pediatra ho sdelovat nemusi! No a ted zalezi na pediatre, jestli doockovano opravdu je a jak vam to tam napise. Papir snese vsechno, zalezi, co "snese" lekar. 😀 Skolka v pripade komplikaci muze pozadat o prezkoumani, ale u zapisu by jim melo stacit razitko pediatry. Bohuzel jsou pediatri, kteri kvuli ockovani (hlavne alternativnimu) delaji problemy. 😒
A to, ze musi byt nutne naockovany vsechny vakciny v dobe zadosti o prijeti (kolikrat je to rok predem), je taky polemizovatelne. Zadost o prijeti se vypisuje ke dni faktickeho nastupu do skolky, takze pokud pediatra do zadosti uvede, ze vakcina MMR bude treba z duvodu jakekoliv kontraindikace nebo ze zdravotnich duvodu naockovana dva mesice pred nastupem do skolky, tak skolka by dite mela prijmout, ale budes jim muset prinest treba jeste pred samotnym nastupem jeste jedno potvrzeni. A zase zalezi na skolce, jestli na tuhle alternativu pristoupi.
@tria002 dle vakcinologicke spolecnosti a i dle vyrobce je maximalni limit 18 mesicu. Ockovat lze samozrejme i pote, ale uz nezaruci spravny ucinek a optimalni imunitni odpoved. I nase pediatra hlidala limit 18 mesicu. Ja osobne jsem tento limit prekrocit nechtela. Ostatne ani tech 18 mesicu neni uplne optimalnich. Idealni rozestup je 6-12 mesicu.
@alcar Imunitní systém si pamatuje základní očkování i několik let, proto lze v očkování pokračovat i po překročení pouze doporučeného intervalu 12 měsíců. Jen je třeba upozornit na to, že do podání poslední dávky nemusí být zajištěna odpovídající ochrana. Ta se obnoví a prodlouží po aplikaci poslední dávky.
@sarkar ne, zakon hovori jasne. Hexavakcina musi byt doockovana tusim ze nejpozdeji do 18 mesicu veku a MMR do dvou let? Ted presne nevim... Kazdopadne nikdo to nehlida, ale je to podminkou pro prijeti do skolky. Takze to jde takto obejit, ze se dite naockuje pozdeji, ale tak, aby pri nastupu do skolky uz naockovano bylo. Na tohle zadny zakon bohuzel neni, ale bezne se to tak dela. Vse zalezi na lekari, co napise do zadosti o prijeti a jestli to skolka nebude chtit prezkoumavat (i kdyz mi neni jasne, proc by tohle mela zapotrebi a zda-li na to maji pravo, obzvlast, pokud maji jasne potvrzeni lekare).
@panickatlamicka ano, presne tohle pisu ve svem prispevku. Aby byla zajistena odpovidajici ochrana, je limitni interval 18mesicu (idealne 12 mesicu). Dale uz je to na zodpovednost lekare a rodicu.

@frapik to ale neni pravda. Petráš uvádí, ze ideální imunitní odpověď přichází třetí, čtvrtý měsíc od první dávky.