Pediacel, je už na trhu?
Ahoj maminky, ještě jsem v lékarně nezjišťovala, ale je už dostupný pediacel?
Maminky, na kolik presne vyjde jedna davka Pediacelu? Dekuji za odpoved 🙂
Cca.900kc myslim.Plus si nekteri doktori berou jeste neco za aplikaci.
Aplikaci proplatí pojišťovna.
Moje doktorka mi ho objednava a rikala ze bude jedna davka stat 859 nebo tak nejak.
@ladybirdcarolined to je tedy bysnys... ja v ordinaci platila vzdy kolem 900Kc..
@ladybirdcarolined a nemuzes si to nechat naockovat v nejakem ockovacim centru? Ti preci ockuji cokoli, poslou te tam nekdy i v pripade, kdyz melo dite reakci po ockovani. Normalne ti to pak napisou do ockovaciho prukazu... zavolala bych si tam a zeptala se, byva to v krajskych nemocnicich. Jinak si myslim, ze doktorka nema pravo ti takto odmitat ockovani. Jake jine reseni navrhovala, aby k ockovani mohlo dojit? Pokud jine, nez ze si to vyzvednes, neni, tak preci nemuze rict, ze budes mit neockovane dite! To je skoro na nejakou stiznost na lekarku. Dobre jsou stranky ferovanemocnice.cz, tam taky radi s podobnymi problemy.
Jinak hlasim vysledek naseho ockovani - dcerka 12 mesicu, ockovani ted ve ctvrtek Pediacelem - bylo to uplne prvni ockovani, co mela, a uplne bez reakce! Ani teplota, ani unava, ani rozmrzelost, ani zarudnuti... akorat kdyz jsme prisly domu a vylezla z kocarku, tak si hned sedla a chvilicku nechtela chodit, asi ji bolela nozka po injekci, ale to trvalo tak 10 minut, pak si vsimla naseho pejska a uz ho nahanela (bud to rozhybala, nebo na to proste zapomnela). Snad budou takhle v pohode i zbyvajici dve davky a preji i vam vsem ostatnim, aby mela vase ditka take takto bezproblemove ockovani!
@ladybirdcarolined http://www.vakciny.net/index_SO/strediska_SO.htm tady jsou ta ockovaci centra
@ladybirdcarolined
@bazyro
@hz holky, tak ja ho koupila u nas v lekarne za 990kč. Koukam, ze v tech cenach je teda pekny rozdil.
Holky já 965kc , je to hnus jak na tom rejzujou
971 kc Praha (lekarna u nemocnice Bulovka)
@ladybirdcarolined Doporucim ti jedine- změn doktora,tohle je pěkná svinarna. Samozřejmě ze ji jde jen o peníze a nikoliv chladovy řetězec
Holky, díky moc za reakce, no já vůbec nevím jak takovou situaci řešit...proto jsem se i ve skupině Březnovky 2016 ptala na tip na dobrou, vstřícnou doktorku v Praze-centru, že bych ji event. změnila. Doktorka mi prostě řekla, že buď očkovat přes ní,( přestože předtím Pediacel nebyl a sama mi teď nezavolala, že už je k dispozici) nebo mám smůlu a s tím co jsem si objendala v lékárně, mám naložit dle svého. Pořád řeším co mám říct v lékárně, protože prostě naočkovat ho chci a už jsem to objednala přes ní,ale zatím mi podle mě objednala jen tu 1. dávku a bojím se co bude pak potom na ty další,jestli bude nebo nebude, protože moji otázku jestli mi objedná rovnou 3 že si je teda zaplatím, přešla. Fakt nechápu jak můžou takhle rejžovat na miminkách.... ☹ ☹ ☹
Měla jsem na mysli, že jsem si to objednala přes doktotrku, protože byla neoblomná a já už neměla sílu se hádat....
@ladybirdcarolined jak bych taky sla do ockovaciho centra a změnila doktorku.
A protože to neni hrazené očko, mělo by se připlácet za aplikaci.
Což je zvláštní, protože za pediacel jsem nic nedoplacela za aplikaci a za engerix na doočkování už ano.
@belleelle, @keirra: ahoj holky, z vakcíny.net mi dr. odepsal, že vakcína vydrží do 24 hodin do 25 stupňů v pohodě, že v lékárně mají pravdu, takže jsem fakt naštvaná. Už jsem dnes zjištovala novou dětskou doktorku, protože tohle mi fakt hlava nebere. Nevím jestli se doktorky na rovinu zeptat,jestli jí jde o peníze či co...co myslíte? nebo vůbec neříkat, nechat píchnout tu 1. dávku a pak už nepřijít, protože kartu si může nová dr. vyžádat, ne? Díky!
@bazyro také tak
dneska naočkována poslední dávka, rovných 1000,- jsem platila u Dr., zatím to vypadá v pořádku
Tak hlásím, že v úterý byla první dávka a nebyla ani zvýšená teplota, ani neklid. Všecko v pořádku a to je malej atopik s oslabenou imunitou.
My měli v úterý prvn i dávku, syn ma 4,5 m, první den lehce zvýšena teplota a spavost, od te doby je bez teplot, ale ma porad průjem a je desne protivny,vůbec si nehraje jako dřív, o dost hůř spí. Zítra to bude týden a žádný progres k lepsimu. Tak snad ho to už brzy přejde.

@ladybirdcarolined ještě mě napadlo, že by jsi si nechala dát v lékárně potvrzení, kdy jsi si převzala očkovací látku. S tím, že máš přehnaně starostlivou lékařku a že má strach...