icon

Pediacel, je už na trhu?

veri0007
17. led 2016

Ahoj maminky, ještě jsem v lékarně nezjišťovala, ale je už dostupný pediacel?

marcicek84
10. srp 2016

@bazyro - tak buď si najdeš soukromou školku a tam to tak nevadí, nebo doktorku, která ti povtrdí, že dítě máš řádně očkováno a tu, že nemá žloutenku jaksi zamlčí (a takových je fakt minimum...)

smallinka
10. srp 2016

@keirra Tak máme dvojčátka nám se prodraží vše, Pediacel nehorázně....tu žloutenku ještě nevím, jestli má dítěti cenu dávat, uvidíme co školka atd. Přijde mi nespravedlivé, že rodina s dvojčaty má v dnešní době jednu mateřskou směšné 🙂 chápu, že mateřská nahrazuje pouze dobu, kdy žena nemůže pracovat není to tudíž příspěvek na dítě, tedy na dvě děti - dva příspěvky. Ale stejně za tu mateřskou matky nakupují věci pro jedno dítě že, a já pro dvě. Oblečení i boty vše kupuji přes bazar, ale pokud jde o zdraví dětí...tak to raději oželím drahý nábytek, dražší dovolenou nebo cokoliv jiného, uspořím ty peníze prostě někde jinde.... 🙂 Díky za odpověď.

dankakotrbova
11. srp 2016

@frapik objednali jste bez receptu přes net?

alcar
11. srp 2016

@bazyro ano, nase mudra nam napsala do prihlasky, ze je radne ockovana... bude mit vse krome Hep. B. Necham naockovat i MMR. Mudra muze napsat do prihlasky co chce, skolka nema narok koukat do zdravotni dokumentace. Maximalne hygiena, ale jen na podklade nejakych komplikaci, ktere by se ve skolce prihodily. Hep. B je naprosto zbytecne ockovani v tomto veku. Protilatky vydrzi par let (u nekterych jedincu s bidou 10let) a onemocneni se prenasi pouze krvi a pohlavnim stykem.

frapik
11. srp 2016

@dankakotrbova objednala a uskladnila nase pediatr

keirra
11. srp 2016

Naprosty souhlas s tim, ze hep b je zcela zbytecne v tomto veku. Ja bych to nikdy nedavala, nebyt skolky. Na druhou stranu jsem se toho ockovani bala ze vseho nejmin, je jeste mirnejsi, nez Pediacel a rozhodne nic proti mmr. MMR je pro me jednak hrozny strasak a jednak nesmyslne ockovani. Ja bych naockovala nejradeji jen spalnicky. Zardenky bych dala holce nekdy v 18 letech (vakcina ma ucinnost nejakych 20 let a nemoc je rizikova jen pro tehotnou zenu, takze na vek 18-38 let staci), priusnice bych holce nedavala vubec (vetai riziko jen pro kluky), no ale to je na jinou diskuzi. Kazdopadne mame kvuli febrilnim krecim zakaz MMR zatim ockovat, ted resime, co napsat do papiru pro skolku, aby to proslo (zda se jedna o trvalou kontraindikaci).

rebiz
12. srp 2016

Můžete mi prosím poradit jak objednat Pediacel přes JK trading? Musím se tam zaregistrovat nebo stačí se domluvit e-mailem? Popřípadě nějakou síť lékáren kde by Pediacel objednali? Dnes jsem v Plzni obešla 3 a ve všech mi bylo řečeno, že stále není k dispozici ☹

alcar
12. srp 2016

@rebiz ja volala u nas do lekarny a bylo mi receno, ze jim ho dostributor doda az v pulce srpna. Trvala jsem na tom, ze chci, aby mi ho objednlai pres JKTrading prednostne jeste dnes a hle...objednali. Nedej se a trvej na objednavce. 😉

rebiz
12. srp 2016

@alcar Aha, no mě nenapadlo, že by mohli na jednu objednávku domluvit jiného distributora, než toho, co jim zaváží standardně. Určitě to zkusím 🙂 Děkuji za tip 😉

slavistka
12. srp 2016

Pracuji v lekarne v Praze,neretezcove,a normalne ho minuly tyden distributor mel,take jsme objednavali klasicky.

alcar
12. srp 2016

@rebiz no ja uz se potom nepidila, pres koho nakonec objednali, ale napsali mi sms, ze odpoledne bude. Takze to kazdopadne jde, akorat je to pro ne prace navic.

keirra
15. srp 2016

Omlouvam se, ze se opakuju, ale uz ma nekdo naockovano ted touto sarzi Pediacelu? Bylo vse ok? Diky!

alcar
15. srp 2016

@keirra ano, dcera uz je naockovana a ma trosku zarudle a zatvrdle misto vpichu na zadecku, jinak vse ok.

milinka2
16. srp 2016

@keirra my ano, už týden a absolutně bez reakce

terkaz
16. srp 2016

Maminky chtela bych upozornit, ze kdo mate dany pozadavek na Pediacel v lekarne Dr. Max, tak tam ho nedostanete.
Po te co jsem tam na nej cekala pres pul roku, jsem z nich dnes vypacila, ze nebude. Sla jsem tedy vedle do lekarny a hle odpoledne ho budu mit 😉

terkaz
16. srp 2016

Jinak moc rada slysim, ze to mate bez reakci, snad to tak bude u vsech 🙂

frapik
16. srp 2016

@terkaz No teda fuj Dr.Max!!!!!

frapik
16. srp 2016

@keirra My malou očkovali před rokem a všechno v pořádku akorát byla neklidná.

terkaz
16. srp 2016

@frapik Tak nejak....

frapik
16. srp 2016

@terkaz Hlavně, že ho máme, co? Já už začínala bejt skeptická, ale mám velikou radost, že sem si to čekání uhájila a vytrvala.

terkaz
16. srp 2016

@frapik
Jojo, ja ho sice jeste nemam v "ruce" mudra ma totiz dovolenou a nemam recept. Ale v lekarne mi ho nechaji, tak snad uz to bude ok.

hz
16. srp 2016

@terkaz to me docela udivuje, ja vsechny davky(tedy jen dve) jsem vzdy mela od doktorky-vzdy jsem je kupovala u ni v ordinaci, v lekarne jsem je neshanela..

terkaz
16. srp 2016

@hz
ja zas naopak, doktorka mi napsala recept, ja si to vyzvedla a donesla do ordinace. V ordinaci to nemela, myslim, ze proto, ze to normalne nedava.

smallinka
16. srp 2016

Tak máme za sebou třetí poslední dávku a bez reakce 🙂 Akorát vypadaly unaveněji, ještě i druhý den....ale teď už máme opět šídla 😉 Co si pamatuji loni, první dvě dávky (v 7 a 9 měsících) byly také bez reakce....teď máme za sebou poslední ve 22 měsících a myslím, že ta poslední je úplně nejvíc v pohodě....takže kdo váhá, kdy a jestli, tak doporučuji odložit a Pediacel 🙂

keirra
16. srp 2016

Diky vsem za uklidneni! My jdem pozitri na prvni davku (ve 12 mesicich), tak snad to bude ok. Jinak jo, Dr Max odebira od jineho dodavatele, nez vetsina ostatnich lekaren, nazev jsem si nezapamatovala (neni to Avenier), tak asi proto ho nemaj.

martaa
16. srp 2016

je tu někdo kdo dal jednu dávku hexy nebo hexacimy a zbylé dvě doočkuje pediacelem? zajímala by mne případná reakce. díky

terkaz
17. srp 2016

@keirra
Fenix? 🙂

dankakotrbova
17. srp 2016

tak dnes jsem byla u Mudr. objednat jednu dávku, do týdne bude. chce za to 859 Kč. Malý má 26 měsíců a bude to první očko vůbec, tak jsem zvědavá. Jak bude nějaký problem, s očko končím.

ladybirdcarolined
19. srp 2016

ahoj maminy, včera jsem zažila nemilou věc. Minulý týden jsem v lékárně objednala tři dávky Pediacelu, protože pediatrička měla zrovna skoro tři týdny dovolenou a bála jsem se, že než se vrátí, bude po Pediacelu a už ho neseženu. V lékárně mi ho uchovali a sdělili mi, že musím mít recept, čemuž rozumím. Nicméně jaké překvapení včera bylo, když mi doktorka sdělila, že mi vakcínu, kterou si přinesu sama (cca 5 min od ordinace), nenaočkuje, protože tam nebude dodržen "chladový řetězec". V lékárně jsem se na to ptala a řekli mi, že je to blbost, že výrobce normálně garantuje, že se tomu nic nestane. Jenže paní doktorka si trvá na svém, že mi nemůže věřit, že to nebudu nosit půl dne v kabelce a tak....a že si vakcínu můžu objednat přes ní a v tom případě problém nebude a malému ji píchne. Máte s touto situací někdo zkušenost? Teď si připadám dost hloupě, nechala jsem si objednat vakcíny za 3 tis. Kč a nevím co ted v lékárně mám říct,když mi doktorka recept nedá. Pokud byste některá byla z Prahy - centra a neměla se svou dětskou doktorkou problém, tak Pediacel mají, toť jen pro info. Já musím přiznat, že jsem nejdřív brečela, protože na to čekám takovou dobu a v návalu euforie jsem prostě objednala rovnou tři dávky a pak jsem byla nesmírně vytočená. Pokud některá pracujete v lékárně nebo u dětksého doktora budu ráda za Vaše názory, připomínky, ať si ještě dotvořím vlastní názor. Díky moc!

evulina77
19. srp 2016

@ladybirdcarolined a když to budeš mít v chladící tašce? Podle mě je problém v tom, že nedostane od distributora peníze o nic jiného nejde...

Strana