icon

Pediacel, je už na trhu?

veri0007
17. led 2016

Ahoj maminky, ještě jsem v lékarně nezjišťovala, ale je už dostupný pediacel?

frapik
4. srp 2016

@terkaz My jsme ho objednali již minulý týden u JK Trading. Mám z toho velkou radost. Pro jistotu sme už objednali i pro malého, co se narodí v prosinci. Expirace je 2 roky, takže to je v poho. Nehodlám riskovat další výpadek a Hexu do mejch dětí nikdo nedostane!

hz
4. srp 2016

@frapik a pro Vaseho syna, kde to budete mit uskladnene na ty dva roky?

frapik
4. srp 2016

@hz u naší pediatr, ona nám bude hlídat aplikace a vždy napíše sms

frapik
4. srp 2016

@hz u nejstarší sme to taky měli tak 🙂

hz
4. srp 2016

@frapik diky za odpoved.. taky cekam druhe v prosinci, ted doockuji booster prvnimu.. rada bych pro druhe taky Pediacel, inspirovala jsi me... asi to taky tak udelam-zamluvim a zaplatim, a prvni davku odlozim, pritom pak dostane vvsechny... diky moc!

frapik
4. srp 2016

@hz Domluv se s pediatr, že by vám to uskladnila. Oni na to mají spešl ledničky. A kdy máš termín? 🙂

hz
4. srp 2016

@frapik dmouvim se... platila jsi ty vakciny predem?
termin mam na svatek Adama s Evou 🙂

zabzulka
4. srp 2016

tak jsem si volala k Mudře, vzala to sestra, protiva jedna..prý se mi v pondělí zeptá. Tak jí říkám, aby na to pamatovala, že už to mám u nich objednáno dlouho. "No to snad na pediacel nebude takový nával, jste u nás jediná, kdo se o ni zajímá" .. a my si tu na ni brousíme zuby tolik měsíců 😀 😀 😀

frapik
4. srp 2016

@hz U první před tím rokem a něco sem jí to platila po první aplikaci. Teď to zřejmě bude stejně. Už to obejdnala a zatím sem jí nic nedávala.

jirw
4. srp 2016

Hotovo - 3 dávky pediacelu zakoupeny a fyzicky vyzvednuty - Brno, Lékárna na Pekařské (přes výše uvedený JKTrading). Jedna dávka 880 Kč.

bazyro
5. srp 2016

A kdyz si objedna vsechny 3 davky a tu treti pichnu az za rok a pul nevadi kdyz to bude tak dlouho v lednici??

jirw
5. srp 2016

Tak třeba ta zmiňovaná lékárna umožňuje bezplatné uskladnění, ale i kdyby to měl člověk u sebe doma, tak to není problém. Pediacel vyžaduje k uskladnění 2-8 °C, pak už jen záleží na expiraci dané šarže.

josefina79
5. srp 2016

Prosím, netušíte, nejde na Pediacel uplatnit nějaký příspěvek od VZP pojišťovny? Děkuji!
Našla jsem toto a přijde mi, že to je pouze na "nepovinná očkování":
https://www.klubpevnehozdravi.cz/deti/

tria002
5. srp 2016

@bazyro ma expiraci do 2018

jirw
5. srp 2016

Konkrétně 02/2018 🙂

milinka2
5. srp 2016

Tak u nás uz taky je, dávka 965,-

hz
5. srp 2016

@jirw tyjo, zacatek roku. taky jsem chtela koupit do zasoby, ale ted to zvazuji. rada bych odlozila a kdyz se mimi narodi v prosinci, pak 1.davka zari 2017, druha Listopad 17 a booster uz zase nedam, jestli bude zase nedostakovy... to jsou komplikace 😠

alcar
5. srp 2016

Tak ja uz mam vakcinu take v lekarne k vyzvednuti. Jupiiii, dockaly jsme se! 🙂 🙂 🙂

frapik
5. srp 2016

@hz Těžká volba viď? Já sem taky chtěla odložit první dávku na později, ale chci mít jistotu, že dostane pediacel, takže nakonec první dávku dáme v 5 měs (duben), pak v červnu druhou a poslední posilovací má být v rozmezí 6-8 měsíců, takže v lednu 2018. I to odložení do 5 měsíce je podle mne dobrý. Hodně štěstí!

jirw
5. srp 2016

@josefina79 Nechci dělat reklamu, ale nám ty 3 dávky Pediacelu (2640 Kč) pravděpodobně celé proplatí OZP. Peníze zatím nedošly, ale v jejich online systému je to již schváleno.

hz
5. srp 2016

@frapik uz jsem to propocitala, do toho unora 2018 to bude knap, ale melo by to vyjit..planovat muzu, ale vstoupi do toho horke leto jako bylo loni a uz je aplikace vakciny nebezpecnejsi..dilema.. ale nejak by to mozna slo...

marcicek84
6. srp 2016

@frapik - schéma 2+1 je lepši až od půl roku, s létem to je těžké, ale třeba letos to takový extrem jako min. rok nebyl a člověk si to plánuje a pak do toho může ještě vejít nemoc dítěte a všechno je jinak, nedá se 100% dopředu takto plánovat...

hz
6. srp 2016

@marcicek84 presne tak uvazuji... zvazuji dat dve davky a ten booster proste pockat na novejsi s delsi expiraci... je ale otazka, zda vubec po tom unoru 2018 opet bude...risk je zisk, nebo taky opak.. 😉

smallinka
9. srp 2016

ahojky. tak mám dobrou zprávu. jdeme v pátek na doočkování poslední dávky Pediacelu 😉

bazyro
9. srp 2016

A muzu se zeptat,kdy budete doockocavat potom tu zloutenku?Ja nevim,kdyz ted usetrim dite proti hlinikovym solim a pak to doplnim stejne tou zloutenkou.Nebo to je lepsi,ze to dam zvlast a ne najedniu velkou davku?A ze uz pak bude dite vetsi,dekuji za jakykoliv nazor.

keirra
9. srp 2016

Tak za nas - my ockovali starsi dcerku Pediacelem v 8, 10 a 16 mesicich a nasledne Engerix B (zloutenka B) ve 3 letech prvni davka, po mesici druha a ceka nas treti davka po pul roce. Musim rict, ze tak 'pohodove' ockovani, jako ten Engerix, jsem snad jeste nevidela. Vubec zadna reakce, ale fakt nic, ani zvysena teplota, ani otok v miste vpichu. Mozna je to ale tim, ze trilete dite snasi ocko preci jen uz jinak. Jinak dava se to u takto vetsich deti do raminka. Nemyslim, ze by to kvuli hliniku bylo horsi, kdyz je mezi ockovanim takhle dlouhy rozestup. My ale zase jeste nemame MMR, toho se bojim ze vseho nejvic

alcar
9. srp 2016

@bazyro nikdy. 😀 A pokud ano, tak nejdriv az na zakladce. Do skolky je prijata i bez hep. B. 😉

smallinka
9. srp 2016

@keirra Tak to si někam napíši Engerix B 🙂 Platí se? nejdříve v těch 3 letech....a mmr to budu odkládat co se dá 🙂 Máme téměř 2 roky a jdeme na poslední dávku Pediacelu (7, 9, a třetí dávka odložená díky odstávce na teď 22 měsíců...)

bazyro
10. srp 2016

alcer jak jste to udelala,aby vas czali vez zloutenky?Jste jim to nerekla? A za zloutenka neni dulezita jako pro dite ze?No ja pak taky budu mut nervy z MMR!Diky holky,pomohly jste mi v rozmysleni.

keirra
10. srp 2016

Engerix se plati, asi 400 kc (takze se Pediacel + zloutenka prodrazi celkem dost, no ale co uz, hlavne ze stat plati Infarix, ze... ☹). Hlavne si pohlidejte, aby to byl ten pro deti, myslim, ze 0,5 namisto 1,0, nekdy to pry v lekarne vydaji spatne. Ale dr by to samozrejme mela overit. Jinak hep b je do skolky povinna, to musela dr napsat, ze je ocko kompletni nebo tak neco, ne? Kamaradku vzali i s Infarixem Hib (bez zloutenky a obrny), protoze to slovo Hib nebylo moc citelne a reditelka videla Infarix, tak byla spokojena... Zalezi, jak to dr napise..

Strana