Pediacel, je už na trhu?
Ahoj maminky, ještě jsem v lékarně nezjišťovala, ale je už dostupný pediacel?
tak jsem si volala k Mudře, vzala to sestra, protiva jedna..prý se mi v pondělí zeptá. Tak jí říkám, aby na to pamatovala, že už to mám u nich objednáno dlouho. "No to snad na pediacel nebude takový nával, jste u nás jediná, kdo se o ni zajímá" .. a my si tu na ni brousíme zuby tolik měsíců 😀 😀 😀
Hotovo - 3 dávky pediacelu zakoupeny a fyzicky vyzvednuty - Brno, Lékárna na Pekařské (přes výše uvedený JKTrading). Jedna dávka 880 Kč.
A kdyz si objedna vsechny 3 davky a tu treti pichnu az za rok a pul nevadi kdyz to bude tak dlouho v lednici??
Tak třeba ta zmiňovaná lékárna umožňuje bezplatné uskladnění, ale i kdyby to měl člověk u sebe doma, tak to není problém. Pediacel vyžaduje k uskladnění 2-8 °C, pak už jen záleží na expiraci dané šarže.
Prosím, netušíte, nejde na Pediacel uplatnit nějaký příspěvek od VZP pojišťovny? Děkuji!
Našla jsem toto a přijde mi, že to je pouze na "nepovinná očkování":
https://www.klubpevnehozdravi.cz/deti/
Konkrétně 02/2018 🙂
Tak u nás uz taky je, dávka 965,-
Tak ja uz mam vakcinu take v lekarne k vyzvednuti. Jupiiii, dockaly jsme se! 🙂 🙂 🙂
@hz Těžká volba viď? Já sem taky chtěla odložit první dávku na později, ale chci mít jistotu, že dostane pediacel, takže nakonec první dávku dáme v 5 měs (duben), pak v červnu druhou a poslední posilovací má být v rozmezí 6-8 měsíců, takže v lednu 2018. I to odložení do 5 měsíce je podle mne dobrý. Hodně štěstí!
@josefina79 Nechci dělat reklamu, ale nám ty 3 dávky Pediacelu (2640 Kč) pravděpodobně celé proplatí OZP. Peníze zatím nedošly, ale v jejich online systému je to již schváleno.
@frapik - schéma 2+1 je lepši až od půl roku, s létem to je těžké, ale třeba letos to takový extrem jako min. rok nebyl a člověk si to plánuje a pak do toho může ještě vejít nemoc dítěte a všechno je jinak, nedá se 100% dopředu takto plánovat...
@marcicek84 presne tak uvazuji... zvazuji dat dve davky a ten booster proste pockat na novejsi s delsi expiraci... je ale otazka, zda vubec po tom unoru 2018 opet bude...risk je zisk, nebo taky opak.. 😉
ahojky. tak mám dobrou zprávu. jdeme v pátek na doočkování poslední dávky Pediacelu 😉
A muzu se zeptat,kdy budete doockocavat potom tu zloutenku?Ja nevim,kdyz ted usetrim dite proti hlinikovym solim a pak to doplnim stejne tou zloutenkou.Nebo to je lepsi,ze to dam zvlast a ne najedniu velkou davku?A ze uz pak bude dite vetsi,dekuji za jakykoliv nazor.
Tak za nas - my ockovali starsi dcerku Pediacelem v 8, 10 a 16 mesicich a nasledne Engerix B (zloutenka B) ve 3 letech prvni davka, po mesici druha a ceka nas treti davka po pul roce. Musim rict, ze tak 'pohodove' ockovani, jako ten Engerix, jsem snad jeste nevidela. Vubec zadna reakce, ale fakt nic, ani zvysena teplota, ani otok v miste vpichu. Mozna je to ale tim, ze trilete dite snasi ocko preci jen uz jinak. Jinak dava se to u takto vetsich deti do raminka. Nemyslim, ze by to kvuli hliniku bylo horsi, kdyz je mezi ockovanim takhle dlouhy rozestup. My ale zase jeste nemame MMR, toho se bojim ze vseho nejvic
alcer jak jste to udelala,aby vas czali vez zloutenky?Jste jim to nerekla? A za zloutenka neni dulezita jako pro dite ze?No ja pak taky budu mut nervy z MMR!Diky holky,pomohly jste mi v rozmysleni.
Engerix se plati, asi 400 kc (takze se Pediacel + zloutenka prodrazi celkem dost, no ale co uz, hlavne ze stat plati Infarix, ze... ☹). Hlavne si pohlidejte, aby to byl ten pro deti, myslim, ze 0,5 namisto 1,0, nekdy to pry v lekarne vydaji spatne. Ale dr by to samozrejme mela overit. Jinak hep b je do skolky povinna, to musela dr napsat, ze je ocko kompletni nebo tak neco, ne? Kamaradku vzali i s Infarixem Hib (bez zloutenky a obrny), protoze to slovo Hib nebylo moc citelne a reditelka videla Infarix, tak byla spokojena... Zalezi, jak to dr napise..

@terkaz My jsme ho objednali již minulý týden u JK Trading. Mám z toho velkou radost. Pro jistotu sme už objednali i pro malého, co se narodí v prosinci. Expirace je 2 roky, takže to je v poho. Nehodlám riskovat další výpadek a Hexu do mejch dětí nikdo nedostane!