icon

Pediacel, je už na trhu?

veri0007
17. led 2016

Ahoj maminky, ještě jsem v lékarně nezjišťovala, ale je už dostupný pediacel?

dankakotrbova
1. pro 2016

děkuji. Dáme aspon ty 3.

ivik99
2. pro 2016

ja davala druhou davku po dvou mesicich, treti dam po pul roce, ale Petras psal, ze se muzu i po roce. Ale kvuli skolce a tim, ze musime pichat jeste priorix, tak rok cekat nemuzu. Myslim, ze cim delsi rozestup, tim lepsi.

janny8
20. pro 2016

Nevíte kde by bylo možné Pediacel ještě sehnat? Nějaký tip na lékárnu?

pavla_bu
20. pro 2016

@janny8 momentalne je vypadek na trhu, pediacel by mel opet byt, ale dodavatel nebyl schopen rici kdy. Vyrabi ho pry pro nas trh v Kanade a zatim nova varka neni. V lekarnach uz pravdepodobne nesezenete. Sama jsem jich ve stredoceskem kraji obvolala kolem 30 a jen v jedne meli jednu davku a uz byla zamluvena. Ja nakonec sehnala od jine maminky, ktera se rozhodla neockovat a mela pediacel koupeny.

tria002
3. led 2017

Pediacel neni a nebude.
Prijde jen tolik, aby se doockovaly rozockovane deti

janny8
3. led 2017

@tria002 A podľa čoho poznajú koľko deti je rozočkovaných a koľkým chýba?

veverkaverka
5. led 2017

Ahoj, co vím, tak bohužel není☹ .. ani v lékárnách se speciálním programem pro dovoz/objednalní (sv.Anna Brno). Bylo mi řečeno, že ano jeden distributor P nemá v nabídce 😓. Výpadek výrobce bez udání info proč...
Mám 3.měsíční dcerku a už nás ženou na očkování...
Nemáte prosím info kde lze zakoupit v zahraničí ? Děkuji ☺️

pavla_bu
5. led 2017

@veverkaverka pediacel dovazi ten samy vyrobce jeste do Anglie, ale cesky distributor mi rikal, ze dovoz vakciny je problematicky, ze se to snad ani udajne nesmi pres hranice dostat, protoze je to lecivo urcene jen pro tu danou zemi. Sama s tim zkusenost nemam, sehnala jsem Pediacel jeste tady v Cechach od jine maminky. Zkusila bych nejaka diskusni fora v aj treba na facebooku, alespon zjistit, zda ho tam maji a nejsou na tom stejne jako my.

veverkaverka
5. led 2017

@pavla_bu děkuji za info., zkusím rozhodit sítě ☺️

radkaprokopova1
6. led 2017

@veverkaverka Ještě zkuste rozalio.cz

dankakotrbova
7. led 2017

@veverkaverka odkud koupit v zahraničí to nevím, jestli máte známe v Anglii, zkuste je. Ptala jsem se na to Prymuli a odpověděl, že je to sice nestandardní, ale záleží na lékaři, zda to píchne. Takže zakázané to není.
A ve 3m máte na očko čas, počkejte, třeba se situace změní.

cagey
18. led 2017

@juleth Budu ráda za jakoukoliv informaci 😉 Rozhodli jsme se očkovat Pediacelem a on není, tak čekáme. Předem děkuji 🙂

tria002
18. led 2017
princessjeanette
28. led 2017

Ahoj holky. Ja jsem take pomerne zmatena. My jsme meli hexu ve dvou mesicich spolecne se synflorixem, ale kvuli regresu a zdravotnim komplikacim jsem dala odklad. Nyni jsme se rozhodli ve ctyrech letech zacit znovu s nejakym jinym ockovacim schematem. Od zacatku: prvni mesic zloutenka+obrna, druhy mesic to same, treti jen obrna, ctvrty mame boostrix (ve kterem je taky obrna - nemuze to uskodit?), jeste tedy dve davky boostrixu, jedna zloutenky a jedna mmr. Nikde haemophilus...??? Byli jsme tedko ve stredu a vrtalo mi to hlavou, dneska jsem si k tomz sedla a teda ta smrst obrn za sebou me desi... To preci tedy tu obrnu zvlast davat dr. nemusela, kdyz je v tom boostrixu. Co myslite? V pondeli ji zavolam, nejak se mi to nezda...

juleth
28. led 2017

@dankakotrbova My jsme to řešili na jaře, rozebíralo se to s přesným popisem na Rozaliu... Byla to naprosto čistá cesta, objednáno přes lékárnu a píchnuto v očkovacím centru...Je to lék u nás registrovaný, takže by neměl být problém...Pokud tedy nejsou nějaké změny...Jo a my jsme nebyli ti šikovní rodiče, jenom přifaření k těm, kterým se to zadařilo...

milicat
31. led 2017

Tak koukám, že jsem na toto fórum narazila až 5min po 12 ☹. Mám rozočkovaného syna Pediacelem a neúspěšně sháním poslední dávku... je ještě vůbec šance ji v ČR dohledat? Dojela bych kamkoli. Jestli je tu dobrá duše 🙂 s tipem, kam nebo rovnou na koho se obrátit, prosím vás o zprávu! Moc děkuju!!!

maiki1
1. únor 2017

@milicat Píšu vám sz

janny8
Odpověď byla odstraněná
danamark77
5. únor 2017

@janny8
Dobrý den, mela bych zajem,jestli ještě jednu dávku mate.

michamba
6. únor 2017

Dobrý večer, nenabízí ještě někdo vakcíny Pediacel? Sháním všechny tři dávky. Děkuji za jakoukoliv informaci! 🙂

cagey
7. únor 2017

@michamba Jsem na tom podobne, tez shanim vsechny tri davky. Psala jsem na SÚKL, kde mi poradili kontakt na distributora i cestu, jak by to slo udelat ("individualni dovoz"), ale kdyz jsem pak psala do lekaren, tak mi vsude odpovedeli, ze to nejde. Nekde se ani nepokouseli to zkouset, ale v jedne pani obvolala, co se dalo a bohuzel to nelze. Pediacel touto cestou dodat nejde. Distributor rekl, ze nevi, kdy Pediacel znovu bude. Jedna se o obnoveni dodavek, ale presny casovy use neni znam :( My Hexu dat nechceme, takze jsme zatim neockovali (syn 8,5M). Kdyby mel nekdo jine info nebo mel primo nejake vakciny k dispozici, piste sz. Dekuji moc! 🙂

hz
7. únor 2017

@cagey taky cekame, zda Pediacel bude. snad se dockame...taky bych brala vsechny tri davky..

gabinka84
9. únor 2017

@janny8 Můžu se zeptat, máte ještě Pediacel k dispozici? Moc děkuji za informaci.

hz
9. únor 2017

Muzu se zeptat.doockovavali jste hep. B? me dnes doktorka rekla, ze je potreba pred skolkou doockovat vsechny tri davky..jake byly reakce vasich deti na hep.B?

milicat
10. únor 2017

My jsme Pediacel dali právě proto, abychom Hep B mohli očkovat až ve 12 letech... Záleží vždy na paní doktorce, zda Pediacel bude považovat za dostatečné očkování pro školku. Spousta lékařů ano, někteří bohužel ne ☹. Je to na domluvě... držím palce.

kocinka01
10. únor 2017

Také sháním Pediacel,dlouho jsme váhali jestli očkovat nebo ne,ale bohužel Nám syna nevezmou ani do soukromé školky,tak jsme si řekli alespon ten Pediacel,ale nemužem ho nikde sehnat☹

keirra
10. únor 2017

U nas bohuzel doktorka hep B vyzadovala, aby bylo, jinak by nam papiry pro skolku nepotvrdila (resp. by tam napsala, ze hep nemame). Nestihli jsme to uplne vsechno pred nastupem do skolky, jen prvni davku ze tri, ale reditelka to jeste vzala (meli jsme k odkladu i zdravotni duvody). Ockovani Engerixem bylo zatim to uplne nejvic v pohode, absolutne zadna reakce, jako by zadne ocko nebylo, a to na zadnou ze tri davek. Dava se to takhle vetsim detem do raminka, mozna i tim je to lepsi (nozku chodici dite namaha). Jen si radsi dvakrat zkontrolujte, ze vam dali v lekarne detsky Engerix a ne pro dospele - jmenuje se to stejne, ale je tam jine mnozstvi te latky. Nase dr. rikala, ze to u jednoho ditete vydali omylem spatne, nastesti si toho doktorka vsimla.

kocinka01
11. únor 2017

Mužu se zeptat v kolikati jste začli tím Engerixem a kolik zhruba stojí a musí to být na recept?Děkuji za informaci🙂

keirra
11. únor 2017

My dali prvni davku ve 3 letech a 2 mesicich, recept na to potreba je a jedna davka nas stala asi 900 Kc.

janny8
12. únor 2017

@gabinka84 Dobrý deň, zatiaľ ju má pani odo mňa zamluvenú. Ozvem sa keby si to rozmyslela.

Strana