icon

Pediacel, je už na trhu?

veri0007
17. led 2016

Ahoj maminky, ještě jsem v lékarně nezjišťovala, ale je už dostupný pediacel?

verusky
12. dub 2017

holky, jmenuje se pediacel v zahranici nejak jinak? jde mi o rakousko a nemecko... a presne latky? at to nemusim hledat, prosim, prosim... tetanus, zaskrt, cerny kasel a ??

jura20
13. dub 2017

Nam nase Mudr. nam napsala vcera recept rekla jak to mame skladovat a nema s tim absolutne zadny problem, diky Bohu. Jinak kamaradka z lekarny mi zjistuje aktualni dostupnost primo u managera Sanofi. Mam jeste kamaradku v Nemecku tak bych zkusil poptat jeste i tam.
Jinak co pak zalozit skupinu se zajemci a v pripade uspechu tam uz domlouvat jen detaily?

lenysskrblik
13. dub 2017

Ahoj všem zájemcům o vakcínu Pediacel, zkoušela jsem v úterý napsat dotaz týkající se dostupnosti této vakcíny přímo do Sanofi v ČR. Zatím bez odezvy. Dám jim cca týden a pak tam zkusím zavolat. Myslím si, že čím více zájemců je bude bombardovat, tím lépe by se to mohlo hnout 😉

cagey
14. dub 2017

@lenysskrblik tak pak dejte vědět 😉

cagey
14. dub 2017

@jura20 tak to je husté, nam doktorka řekla, že vše musí být oficiální cestou přes zahr. distributora, dodržené podmínky skladování a výrobce vakcíny musí být z Z Evropy, jinak nám to nenaočkuje 😐

sweetest
14. dub 2017

Zpráva pro neočkující rodiče z východních Čech...od září bude otevřená lesní školka v Jaroměři. Kdo by měl zájem o více informací, prosím pište IP 🙂 Děkuji a přeji pěkné dny 😉

sweetest
14. dub 2017

@cagey Já myslím, že pokud jsi se rozhodla,že už očkovat nebudeš..není proč řešit nějaký dovoz z bůh ví odkud 😉 Se školkou se to dá vyřešit a posléze ve škole ( škola v přírodě atd.) také 🙂

z80
25. dub 2017

@lenysskrblik ahoj, držím palce a hlavne som zvedavá ako obstojíš.
Ja mám dceru 3roky aj 5 mesiacov a dnes nám doktorka oznámila, že Pediacel není...moja malá má len 1 jediné očkovanie (zo zdravotných dovodov) aj to som jej dala prvý krát před 6 mesiacmi Hexu a teraz, tým že už má 3 roky preč ju není čím preočkovať. Pediacel neni a Hexa je len do 3 rokov. Takže sa možem rozlúčiť, že ju zoberú do školky....

hz
26. dub 2017
lenysskrblik
26. dub 2017

Tu je slíbená odpověď ze Sanofi:
Dobrý den,

v současné době stále trvá přerušení dodávek vakcíny Pediacel do České republiky.

Situaci řešíme, čekáme na informace, zda a kdy by dodávky do ČR mohly být obnoveny. Budeme-li mít nové informace, neprodleně informujeme distributory i dětské lékaře.

Vakcína Pediacel je používána pouze ve dvou evropských zemích – v České republice a ve Velké Británii, podle mých informací vakcínu z Velké Británie získat nelze.

lenysskrblik
26. dub 2017

@cagey
Dobrý den,

v současné době stále trvá přerušení dodávek vakcíny Pediacel do České republiky.

Situaci řešíme, čekáme na informace, zda a kdy by dodávky do ČR mohly být obnoveny. Budeme-li mít nové informace, neprodleně informujeme distributory i dětské lékaře.

Vakcína Pediacel je používána pouze ve dvou evropských zemích – v České republice a ve Velké Británii, podle mých informací vakcínu z Velké Británie získat nelze.

verusky
26. dub 2017

ma informace z rakouska primo od lekare- pediacel je uz od vyrobce nahrazen jinou vakcinou.
u nas je mnohem mene vyberu ockovani nez v rakousku. ale je to vse logicke- jsme mala zeme a na vyssich mistech chteji pravdepodobne celoplosne stejne ockovani. takze pediacel dle meho uz nikdy nebude, pouze se daji (nedaji) sehnat posledni kusy.

cagey
26. dub 2017

@lenysskrblik Děkuji za info, něco podobného mi bylo již distributorem řečeno asi před čtvrt rokem :/

cagey
26. dub 2017

@verusky Myslela jsem si to...všichni Hexu a nebo nic :(

sisqua3
27. dub 2017

@sweetest Ahoj, chci se jen zeptat, jak je to přesně myšleno, když píšeš,že se školkou i školou se "neočkování" vyřešit dá? Já sama tedy mám neočkovaného syna (2,5) a momentálně si myslím,že jediná možnost je dát ho do lesní školky(což vzhledem k jeho povaze bude asi pro něj víc než dobré) za 5500 na měsíc, což mě asi trochu zruinuje,ale co naplat. No a co jsem tak slyšela od kamarádky, tak ve škole asi nikam nebude moci s dětmi jezdit. Máš pro mě nějaké veselejší informace? 🙂 🙂 díky S.

verusky
27. dub 2017

ja teda holky narychlo jdu do hexy, kterou dam dvakrat nez bude mit mala tri roky a posledni davku musim nahradit trojim jinym ockovanim ☹ ale jsem samozivitelka, lesni skolku nedam ani nahodou, neni v miste bydliste a s penezma taky na nic.

tapato
27. dub 2017

Holky, než dávat Hexu, jděte raději do Hexacimy. Je o 30% šetrnější než Hexa, s menším obsahem hliníku a dává se ve schématu 2+1 jako Pediacel. Akorát už v sobě má i žloutenku, takže se pak nemusí doočkovávat Engerixem.
@cagey @verusky

cagey
28. dub 2017

@tapato Díky za info...tohle vím a nebudeme dávat radši nic...nenechám se od státu dotlačit do něčeho, co nechci☹

zabzulka
28. dub 2017

@tapato hexacima je jen do dvou let☹

martaa
1. kvě 2017

@sisqua3 ve škole by to problém být neměl, dcera jezdí normálně všude, pokud se jedná o pobyt delší něž týden tam už jsou trochu jiná pravidla, ale zš nikam na delší dobu nejezdí tudíž není potvrzení o očkování nutné. Bývá problém s tábory, tam organizátor obvykle potvrzení o očkování vyžaduje, ale to lze řešit jiným typem akce např. příměstským táborem. V mš jezdily děti také na týdenní pobyt na konci škol.roku a opět je dostačující potvrzení o bezinfekčnosti, očkování nikdo neřeší. Obvykle je odjezd v pondělí ráno a návrat v pátek večer tzn. 5dní a 4noci tam se očko nepotvrzuje.

sweetest
1. kvě 2017

@sisqua3 Ahoj..než jsem stihla odpovědět, napsala Ti to @martaa 🙂 Je to jak píše ona. Já dám kluka do Lesní školky co s rodiči otvíráme, cena bude kolem 4 000,spíš to půjde dolů a pak škola, už bude pohoda. 🙂

terkaz
1. kvě 2017

@martaa
@sweetest
Holky a jak to je, kdyz je v prihlasce vylozene uvedene, ockovany ANO a nebo NE. Co tam ma doktorka napsat?
My jsme se ted u toho zasekly, protoze maly ma 3 davky pediacelu a jinak nic, takze tam musela napsat NE ze zdravot. duvodu odlozeno... Tak pocitam, ze se skolkou smula.
A jak je to se skolou v prirode? Tam je take ANO, NE...
DIk moc 🙂

sweetest
1. kvě 2017

@terkaz I když má 3 dávky Pediacelu, tak dokud nebude mít naočkovanou dávku MMR, dr.nenapíše že je naočkován. Ohledně školy v přírodě už to psala výše @martaa ..pokud to není víc jak 5 nocí, může dítě jet. Pokud ano, můžeš dítě na 1 noc odvézt a potom tam zase vrátit 😉

terkaz
1. kvě 2017

@sweetest
Dekuji 🙂
No prave tu MMRku nema a nechceme mu dat...
Zitra jdem k zapisu, tak jsem zvedava, co se dozvime.... ha ha ha 🙂

sweetest
1. kvě 2017

@terkaz Bez MMR ho ale nevezmou..to by byl zázrak kdyby ano 😉

terkaz
1. kvě 2017

@sweetest
Jo Jo ja vim, vsak s tim ani nepocitame 🙂

sisqua3
1. kvě 2017

@martaa Super, díky moc za cenné rady..🙂 to jsem nevěděla s tím krátkým a dlouhým pobytem...skvělý!! snad se to nějak moc nezmění,než bude malej ve škole..🙂

sisqua3
1. kvě 2017

@sweetest Díky..🙂, tak ať se daří se školkou...já mám tady u nás u Brna hned dvě školky na dosah,ale jsou obě za 5000,- plus jídlo ...🙂 jedna LŠ si ale zažádala o zařazení mezi státní MŠ,takže pokud projdou,tak dostanou sice dotace,ale určitě tam budou potřebovat doložit to očko.. což je naprd..☹

terkaz
1. kvě 2017

@martaa
@sweetest
Holky ted jsem se divala na papiry co ma donest syn do skoly prave ke skole v prirode a ma tam psane, mimo jine potvrzeni od lekare a v zavorce dodatek ze podstoupil radne povinne ockovani. Tak tedy nevim, ale tady by to neockovani asi neproslo ☹ Nebo nevim, jak to obelhat.

odetta123
4. kvě 2017

@darina7

Dobry den, mozete mi prosim povedat v ktorej lekarni ste sa o pediacel pokusali?

Strana