icon

Pediacel, je už na trhu?

veri0007
17. led 2016

Ahoj maminky, ještě jsem v lékarně nezjišťovala, ale je už dostupný pediacel?

darina7
Odpověď byla odstraněná
monikaz88
1. bře 2017

@darina7 uz pisu sz 🙂

gingera
6. bře 2017

Holky moc prosím, mám tříletou dcerku a chtěla jsem očkovat v roce Pediacelem, jenže měl výpadek a tak jsme na měj do 2,5let čekaly. V létě když se sem dostal, tak jsme zrovna češily zdravotní problémy a očkovat jsme nemohly ... vůbec mě nenapadlo, že dovezou jen tak málo dávek ... a chtěla očkování nechat na jaro a teď jsem se dozvěděla, že už zase není a navíc nemůžeme očkovat ani Hexou protože ta je jen do 3let. Nevíte někdo prosím o způsobu jak Pediacel získat?

darina7
7. bře 2017

Dá se objednat v zahraničí... Normálně to šlo třeba z Británie tuším...Teď mi ale v lékárně řekli, že to lze objednat jen z Kanady a aby byly splněny přepravní podmínky (teplota atd.) a ta přepravní firma to garantovala, tak je to hrozně drahé - prý okolo 14tis. 5vakcín (je třeba objednat celé balení)...navíc mi pediatrička řekla, že to ze zahraničí nenaočkuje..měla by strach kvůli těm podmínkám přepravy a taky prý nově nemůže (to nemám ověřeno, jen cituji, co mi řekla)...taky potřebuji ještě 2vakcíny, i když nemám takový akutní případ jako vy... :( nicméně, kdybyste zjistila ještě něco jiného, tak mi prosím napište🙂...děkuji

cagey
7. bře 2017

Já už to vzdala s tím, že to pro tuto chvíli beru jako znamení, že očkovat nemáme. Pokud v budoucnu máme, tak se Pediacel zase na trhu objeví, pokud ne, tak ne. Ale shánět vakcínu jinou cestou zatím nebudeme. Jednak mi ve všech lékárnách řekli, že to dovést nejde a jednak jinou cestou od soukr. osoby to zase nesplňuje přepravní podmínky a nebo je výrobce někde z vých. Evropy, což mi pediatra nenaočkuje. Takže nic...

monikaz88
Odpověď byla odstraněná
kocinka01
Odpověď byla odstraněná
monikaz88
9. bře 2017

@kocinka01 pisu sz🙂

kafice
23. bře 2017

Dobry den,

Nevi nekdo o nekom kdo ma v zasobe pediacel ci by poradil jakou cestou ho ziskat?

Dekuji za pripadne komentare.😉

viktorkaja
23. bře 2017

Dobrý večer,
nutně bych potřebovala sehnat Pediacel.
Nemáte někdo prosím informaci zda by se nědal někde sehnat např ze zahraničí?
Pediatra mi řekla, že ona ho již nesežene :(

viktorkaja
Odpověď byla odstraněná
darah7
28. bře 2017

Poraďte, prosím, jestli je vůbec možné sehnat třetí dávku pediacelu? Dnes jsem se dozvěděla, že zase není a do konce dubna musíme dát poslední booster. Malá je očkovaná ve schématu 2+1.

Nevíte někdo o nějaké dr., která má nějakou zásobu? Dojedu s malou v podstatě kamkoliv.

Popřípadě mi dr. nabízela jako booster Hexu, ale tu nechci nebo Hib, ale že musíme dát zvlášť obrnu a pak žloutenku, ale tu chci dát až později,

Děkuji za odpovědi!

bonulinka
28. bře 2017

Mrkněte na FB Očkování a jiné masakry, několik lidí se tam rozhodlo nakonec vůbec neočkovat, přestože mají vakciny už zakoupené. Třeba zrovna váš pediatr má takové rodiče a vakciny mu zbyly v lednici pro vás.

rozzaarka
28. bře 2017

@cagey Pediacel uz nebude. Nasi doktorce distributor rekl, ze proste nebude. Musi i prokazovat rozockovane deti, aby ji dodali pro ty. Stahuji i trojku a ctyrku. Proste chteji, aby se ockovalo hexou.

verusky
5. dub 2017

@monikaz88 prosim, mohla bys mi poslat stejnou interni postu, jako vyse kocince 01? mam dvouapulletou dceru a jestli nesezenu pediacel, mohu zapomenout na skolku... jsem samozivitelka, takze prusvih...

aneelka
5. dub 2017

Dneska jsem zjistila, že doktor nemá pro naší malou poslední dávku Pediacelu a prý už není k sehnání.... To co jsem se tu dočetla mě teda vůbec nepotěšilo :( Dá se tedy někde sehnat? Asi mě trefí, nechápu, proč neobjednal všechny tři dávky když byl dostupný :/

darah7
6. dub 2017

@aneelka sehnala jsem na FB ockovani a jine masakry

verusky
6. dub 2017

@darah7 jak ale jinak resit nastup do skolky? jsem sama na dve skolacky a dve mrnata ve veku dva a pul a rok a dva mesice. strsi jsou normalne naockovane, u mrnat jsem uz studovala a zatim ockovane nejsou. ted rychle shanim, co, protoze je proste musim dat do skolky (za rok). Vy, co neockujete je mate doma nebo v soukrome, ze?

juleth
7. dub 2017

@verusky Aha, teď jsem Vám psala zprávu... Možností je lesní školka nebo nějaký dětský klubík...Teď mě tedy zasáhla informace, že neúplné očkování může ohrozit i školy v přírodě apod.

aneelka
7. dub 2017

@darah7 To jsem zkoušela, ale nikdo kdo nabízel už nemá :(

cagey
10. dub 2017

@rozzaarka Myslela jsem si to, že to je záměr :( No, tak to je potom u nás rozhodnuto...Hexu prostě nedám :(

cagey
10. dub 2017

@verusky Já uvažuju o LŠ...takže hledám ve svém okolí, abych to pak stihla ho tam příhlásit a stou povinou předškolní, to asi budu řešit operativně...nejspíš uvedu, že bude doma a budu ho posílat také do LŠ...pak pujde na přezkoušení...ale to je v mém případě za dlouho, takže situace se může xkrát změnit ještě (myslím ta legislativní)

rozzaarka
10. dub 2017

@cagey je to smutne... kdyby nabidli vic moznosti, mnohem vic lidi by neco detem dalo - i ja, ale hexu ani nahodou ☹

cagey
11. dub 2017

@rozzaarka Přesně tak, my chtěli dát Pediacel nebo Infarix Hip, ale obojí stáhli z trhu...prostě buď Hexa nebo nic 😬 Mám ve svém okolí špatné reakce na Hexu, takže tu dávat nechci☹

jura20
11. dub 2017

Ahojte, nejsem sice maminka, ale intenzivně nyní řeším to, jak se dostat k Pediacelu. Neorganizuje se nějaká např hromadná objednávka kam se lze přidat?
Děkuji za jákékoliv info. 🙂

rozzaarka
12. dub 2017

@jura20 dají se sehnat v zahraničí, nicméně nevím jak to chodí co se dopravy týče. moje doktorka říkala, že to takto ani nebere, jelikož pak neví nic o uchování, skladování atd. a hodně doktorů neaplikuje vakcínu, když si ji přinesete sami právě ze stejného důvodu ☹

verusky
12. dub 2017

@rozzaarka nevis, kde presne v zahranici? bracha se mi dnes pta v rakousku. anglie mi nevysla, nemecko zatim ceka. napada nekoho postup, jak se dobrat k leku? bracha se pta pediatry jeho deti. nebo zavolat do lekarny? dekuji...

rozzaarka
12. dub 2017

@verusky mam dojem ze se tim ockuje vsude na zapade. mam dojem ,ze Rakousko by nemel byt problem... ale co se tyce toho prevozu opravdu nevim nic. a

darina7
12. dub 2017

Já jsem poptávala v nemocniční lékárně a tam mi řekli, že se dá nyní objednat jen z Kanady..5 vakcín (jedno balení, nejde rozdělit nic) za 14tis v přepočtu (čili 14tis /5 jedna dávka) právě kvůli dodržení přepravních a skladovacíh podmínek..za to nese zodpovědnost ten distributor....já bych do toho klidně šla..nicméně také mi doktorka řekla, že si to nelajzne naočkovat (předtím řekla, že už ani nesmí)...tak kdoví, jestli nebudou sankcionování nebo tak něco...je to u nás hroznej business buď hexa nebo teda hexacima (ta je na trhu ale jen krátce a ještě není otestovaná ve schématu 2+1 - aspoň, co vím, jestli má někdo jiné info, tak se s tím)...:(:(

darina7
12. dub 2017

taky právě sháním Pediacel (dcerka je alergik) a potřebuji 3dávky (ty jsem zatím nesehnala, jen 2 a tam se mi nepodařilo domluvit přepravu tak, aby za to dopravce nesl odpovědnost jako je to u té objednávky ze zahraničí)..

Strana