Pediacel, je už na trhu?
Ahoj maminky, ještě jsem v lékarně nezjišťovala, ale je už dostupný pediacel?
@panickatlamicka ano máš pravdu že jsem vztahovačná. Jen se tím bráním aby mi nepřišl do lavy další informace maminek které mi chcou v dobré víře poradit a uškodí mi tím. Právě díky diskuzi na téma pediacel jsem prošvihla poslední dávku. aždá mi tu totiž tvrdila, jak zmatkuju. A ejhle, nezmatkovala jsem zbytečně, jen jsem se díky těmto diskuzím nechala uklidnit což byla chyba. Není to nic proti tobě, jen jsem už háklivá na to, když mi někdo předává své na tuty ověřené informace.
@veri0007 rozumim. Prosim te,kde ti rekli,ze musis ockovat znova? Jestli to neni tajne. 🙂
nejdříve v Ostravě na hygieně, pak na zdravotním ústavu v ostravě a psala jsem maila ještě někam do Brna co mi doporučila doktorka. S informacemi váhali jen na hygieně, že si tím nejsou jistí ale i tam to pak zjišťovali a je to tak
@panickatlamicka
@veri0007 a proc myslis,ze se jejich tvrzeni rozporuje s vyjadrenim Petrase ?
Podle meho nazoru je Petras trochu vetsi kapacita,nez hygiena v Ostrave a "nekdo" v Brne. Ale treba se mylim. No nebudem to resit. Ty sis zjistila neco jineho,tak ok.
@panickatlamicka pro mě je důležitější názor a vědomosti více erudovaných lidí než jen jednoho člověka. Já si informace ráda ověřuju z více zdrojů a nepotřebuju se pak ohánět jedním známějším jménem. Já vím, že jsem se rozhodla správně - jiná možnost ani není. Já mám vše písemně podložené a nepotřebuju názory maminek že dělám chybu když ony to prostě dělají jinak. Už jsem to psala jednou že ne všichni mají stejný případ a proto se nedá ke všemu přistupovat stejně. Nějak tomu nerozumím proč to co píšeš by mělo být svaté jen proto, že se oháníš jedním jménem. Jsou prostě věci které nepochopím, ale snažit se už o to ani nebudu. Už mě to nebaví, mám i lepší věci na práci než si tady vyměňovat názory o ničem, Nemám zapotřebí se dohadovat čí kůň je větší😉
@veri0007 klid
nápodobně
@panickatlamicka
@veri0007 zkus fakt ještě napsat Petrášovi, ať malou nemusíš opakovaně očkovat. .třeba by Ti jeho názor u doktorky prošel. U nás se očkovalo po 3 dávkách Hexy poslední dávkou Pediacelu a to až po 1,5 roce od poslední Hexy a prošlo to. No a ty řešíš to, že by doktorka brala malou jako neočkovanou a nepotvrdila ji školku nebo proto, že je pro Tebe důležité, aby jakoby podle kapacit měla účinné očkování?
@raaduska to je asi zbytecne. Veri ma svou hlavu.
@panickatlamicka no je to škoda..já bych to tak nenechala..přece nemůže za to, že vakcína nebyla dostupná. Já bych prostě trvala na tom, že další dávky se očkovat nebudou a až bude dostupný Pediacel, doočkuje se ten...
Já už čekám na pediacel jak na smilování..... ach jo
Zkusim jen tak pro zajimavost zadat dotaz do ockovaciho centra v Motole ( kdyz je holt Petras neerudovany;)) sama jsem zvedava na jejich nazor.
@raaduska to se tady veri celou dobu snazim vysvetlit. Ja sama resim stejny problem,vyjadreni mam primo od Petrase, ale holt to je pro veri jen ohaneni se jmenem. Za erudovane pracovniky bere nekoho jineho. To je samozrejme jeji pravo,jen je smutne,zs diky jeji umanutosti bude mit dite vic ockovani. Myslela jsem,ze treba napise "aha,holky,tak ja to zkusim jeste overit u petrase,v motole,u vyrobce vakciny,u naseho postaka,...🙂 a bud budu dal stat za nazor, ostravy a brna,prip.to prehodnotim." urcite jsem nechtela nikoho urazit ,ani nesouperim o nejakou "pravdu".
@frapik vyjadreni od sanofi: pediacel bude v cervnu. Cela odpoved prekopirovana do skupiny Ockovani,neockovani...
@panickatlamicka No, ono lze vycházet tak přímo z příbalového letáku pediacelu...Ale chápu, že v tom zmatky dělá třeba vyjádření té Vakcinologické společnosti z r. 2015...Prostě je v tom madlajz...Hlavně je třeba a zachovat klid...Já jsem se na tomto webu kvůli pediacelu už mnohokráte málem zbláznila...Rozumím...
Tak ja mam informaci, ze i pri schematu 2+1 je limitnich tech 18 mesicu mezi 2. a 3.davkou. Moje dcerka je druhou davkou naockovana v breznu 2015, takze ted uz je to vlastne 14 mesicu od posledni davky a ja teda rozhodne budu ockovat jen a pouze Pediacelem, na ktery si pockam jeste ten mesic. Urcite nebudu rozjizdet nove ocko Hexacimou. Mame v teto oblasti vcelku erudovanou dr., ktera si to take zjistovala a jasne mi rekla, ze je tam max. rozestup 18 mesicu, ktery samozrejme stihneme. A verim zdejsi informaci od dr.Petrase, ze i kdyz budou protilatky na minimu, tak se tim boosterem opet obnovi.
Docela me mrzi pristup autorky diskuze. Nejdrive chce poradit a ted po nas steka, ze jsme ji poradily blbe. Ach jo... Tak se priste neptej a rid se svym rozumem!
@panickatlamicka mohla bych te poprosit o preposlani te zpravy od Petrase, kde pise o tech protilatkach, ze se znovu obnovi? Hodne by me to zajimalo. Dekuji 🙂
@alcar jj,hod mail do sz prosim 🙂
Nechci tady vyrit vody nic, jenom, trochu se zastat zakladatelky, protoze chapu, ze vase rady jsou fajn, ale realita je jina. Petras muze byt kapacita, ale pokud ho pediatr a ostatni instituce neuznavaji, tak muzete mavat papirem, ale je vam to k nicemu, protoze pediatr vam podepisuje potvrzeni, ne Petras, takze je mi jasne, ze maminka je zoufala a kazda vase rada je ji k nicemu a vic ji to vytaci.Moje pediatricka je taky alergicka na jmeno Petras, protoze nechce mit problemy s urady, protoze kdyby kdyby se neco stalo a hygiena by zjistila, ze naockovala jinak nez podle pravidel, tak odpovednost jde za ni a neminula by ji i financni pokuta. Jediny co by mozna pomohlo, ze by vzala maminka odpovednost na sebe nejakym prohlasenim pro pediatra a nebo by neockovala, ale pak skolka pa pa a nebo se soudit, coz jsou zas finance a cas . Myslim, ze dnesni doba je ohledne ockovani nekompromisni , proste je to o dohode pacienta s lekarem
@davsonsyn tak napr. nase dr. ma tuhle info primo od Sanofi a nam taky primo v Sanofi rekli, ze je limit 18 mesicu. Jestli je to schema 2+1 nebo 3+1 nikdo neresil.
A autorka se ucastnila diskuze pouze na prvni strane a ted nas tady osocuje za spatne rady. Hlavne ji tady nikdo primo neradil, kazdy rekl svuj nazor, rozhodnuti je na ni, tak nevim, z ceho nas tady vini. Navic jsem si vsimla, ze pokud uz nekdo ockuje Pediacel, tak vzdy schema 2+1, takze ten optimalni limit 6-8mes. tim padem prosvihli asi vsichni, ale u nikoho jsem neslysela, ze by musel preockovavat komplet znovu Hexacimou.
Řekla me MUDr ze v červenci
@davsonsyn no ono někdy jedna osoba má více rozumu než tisíc institucí.....tam jde většinou hlavně o prachy .... děti jsou naše a nejsou to děti institucí....a když mi MUDr. řekne že 18 měsíců je OK tak proč bych měla přeočkovávat....my budeme mít v červenci 12 měsíců po 2.dávce tak věřím že Pediacel bude a my stihneme a konečně bude klid! MMR nechávám na neurčito, až tak před školkou pokud bude třeba.
Ahoj. Pediacel by v květnu mel dorazit do CR, takže v červnu k distributorum, cervnu/cervenci do lékařem.
Prosim, jak a kdy budete doockovavat zloutenku? Jak je to ve vztahu ke školce, slyšela jsem protichůdné názory, zda je třeba ji mit nebo ne?
@josefina79 Zalezi na tvem pediatrovi, jestli ti bez zloutenky potvrzeni pro skolku da. Mne dal. Doslova se ji to ockovani zda zbytecne. Ja jeste nevim, zda casem doockuju, mozna pred nastupem do skoly i se zlutenkou A. Jeste jsem se uplne nerozhodla.

@veri0007 nechápu proč se chceš Pediacelu vyhnout. Pokud v době, kdy budeš očkovat druhé dítě, bude skladem, kup si naráz všechny tři dávky a nech si je u MUDr. v úschově a bude to.