Pediacel, je už na trhu?
Ahoj maminky, ještě jsem v lékarně nezjišťovala, ale je už dostupný pediacel?
@davsonsyn tak at nerve po nas, my jsme ty posledni, ktere za jeji "problem" muzou. Budu se opakovat, napsala par prispevku na prvni strane, dal se nikde nedoptavala. My jsme to tu resily(i) na dalsich ctyrech stranach. Kazdy prispel necim jinym, nekdo overenymi informacemi, nekdo vlastnimi presvedcenimi ci nazory. Nikdo ji nic nevnucoval, ba naopak mam pocit, ze ji to snad ani nezajimalo, jinak by o tom diskutovala dale. A to ze se ridi zasadne "radami" zde na MK, to nemuze snad myslet vazne?! Ja (a urcite nejenom ja) se tady sice "radim" a chci slyset i jine nazory (a ne vsechny musi byt nutne spatne), ale pak se stejne ptam jeste odbornika. V zivote by me nenapadlo se ridit vyhradne radami z modreho konika a pak jeste vynadat maminkam, ze jejich rady byly spatne! A jeste k tomu takovym nevybiravym zpusobem.
Diskuzi jsem celou nečetla, nicméně třeba můj příspěvek pomůže, ač už to tu několikrát padlo. Stále je možnost nechat si pediacel poslat ze zahraniční, sice to trvá, ale jde to. A je třeba také podotknout, že je to drahé, nám ho posílali z Kanady za 13 600 Kč /5 dávek/.
Holky, ma pro vasi pediatru doporučení Petrase nejakou vahu? Ta moje ho nezna a zpochybnuje ho
@dankakotrbova moje pediatra je normalni,tudiz ji zadna vyjadreni od Petrase nosit nemusim.
A on je vakcinolog nebo jak to nazvat? Chci vetsi rozestupy mezi davkami, on mi to posvětil, mudr. to nebere
@dankakotrbova staci zadat jeho jmeno do googlu
Lidi, mě se to nějak nelíbí.... v západním světě je všeho nadbytek, neříkejte mi, že zničehonic přestanou vyrábět vakcínu, po které je poptávka... tady něco smrdí..
@frapik.... možná proto, že pracovali na nové šestivalentní vakcíně Vaxelis, která už je schválená...ale to je jen moje domněnka😉
@frapik take si rikam jestli v tom neni neco vic
@dc2015 Přidávám se, také jsme jej takhle získali. Nebylo to jednoduché,trvalo to déle než jsme čekali, ale podařilo se... Cca v dubnu 2016 jsme jej doočkovali...Ale ani po božském pediacelu, jsme se nevyhli horečkám, pláči apod. Ale jsem za něj moc ráda, ta cena se mi mnohokrát vrátila...
@frapik uz jsem to tu psala..info od vyrobce: pediacel bude v cervnu,do distribuce se dava behem par tydnu- v 7/2016.
Dalsi info: pokud cekate na booster,pak ani prekroceni lhuty 12 m neni duvodem k obavam o neucinnost ockovani.
@panickatlamicka jsi hodná, moc ráda bych tomu věřila, ještě tedy počkáme, díky
Ja myslim, ze pokud by Sanofi porusil slib dodeje, tak by to byla pekna mela. To si nemuzou dovolit! Verim tomu, ze v cervenci nase deti dostanou posledni dobanec Pediacelu. Drzim nam vsem palce. 🙂
@julethmyslím, že jako závazné lze považovat pouze oznámení o dostupnosti konkrétně Informace z hlášení o zahájení, přerušení a ukončení uvádění léčivého přípravku na trh, súkl zatím změnu neohlásil takže do té doby jsou to věsměs jen dohady, každopádně pokud bude v průběhu následujícího měsíce naskladněn bude to fajn😉
@martaa no ja osobne bych zadala minimalne navraceni penez, ktere jsem do toho investovala. Pokud bych nemohla doockovat cely proces 2+1 Pediacelem a musela pichnout neco jineho, tak to jsem v tom pripade nemusela kupovat "drahy" Pediacel a mohla nechat pichnout rovnou hexu, kterou mam zadarmo. A myslim, ze bych v tomhle nebyla jedina.
A vsude, kde je diskuze o Pediacelu pisou maminky, ktere nechavaly pichnuti Pediacelu na posledni cervencove sarze, aby jim vysel booster na letosni rok. A najednou by nebyl? Vis kolik je takovych rozockovanych deti? Jenom nase mudra ma v evidenci 9 Pediacelem rozockovanych deti!
@alcar ano takto rozočkovaných dětí je mnoho a vakcinologové vám doporučí v případě absence pediacelu doočkovat vakcínou jinou, na tom není nic divného, šestivalentní vakcíny jsou hrazené pojišťovnami kdo zvolí nehrazenou alternativu volí i s tím rizikem, že např. nebude je to tržní věc pokud si chodíte kupovat makové rohlíky a najednou je přestanou vyrábět bez náhrady nikdo vm za ty spotřebované peníze vracet nebude ani vám pekař nemusí vysvětlovat proč už makové nebudou😉 vím že je to smutné ale bohužel je to tak i u vakcín a jiných farm. přípravků.
@martaa no ja bych do toho rozhodne sla, treba by se nam to podarilo a byl by to precedent. Uz se nam v mnoha vecech podarilo nemozne jenom diky dobre formulovanym duvodum. To nemuzes vedet ani tvrdit, natoz srovnavat rohliky s vakcinami. Navic, pokud jsem cetla spravne, na kombinaci vakcin nemaji udelane zadne studie a nezarucuji u toho spravny ucinek. Ale ja si myslim, ze Pediacel bude, takze o tom nepotrebuju diskutovat. 🙂 Jen jsem se vyjadrila, jak bych postupovala v pripade, ze by nebyl. 🙂
@martaa No, myslím si, že když stát nechal vstoupit na trh Pediacel, lék byl schválen k distribuci a bylo povoleno s ním očkovat, byla to oficiální varianta, tak by si měl ohlídat, podobně jako v jiných státech, že bude na doočkování... Když si zaplatím nadstandartní plombu např. ... , taky ji mohu reklamovat. Prostě tady byl započatý proces a ten by se měl dokončit, minimálně u těch rozočkovaných dětí... Nevím na kolik by se šlo hájit proti tomu právně, myslím, že zrovna farmaceutické firmy toto mají hodně ošéfované, ale určitě by nepomohlo jejich obchodu, když se zjistí, jak nemorálně k tomuhle někteří z článku v řetězcu distribuce přistupovali...

Jasne, ja to vsechno chapu a kazda mate svym zpusobem pravdu, ale treba i ja mam zkusenost, ze jsem prosvihla dva mesice mezi 1 a 2 druhou davkou a pediatricka rekla znovu, ohanela jsem se Petrasem, ona , ze nezajem, ze bud vyjadreni od SUKL a nebo vyrobce, takze jsem vsechny obvolavala a psala a protoze je to hodne o penezich, tak mi bylo jasny, ze mi to nikdo neuzna a jasny pak jedina moznost je bud zmenit pediatra, coz mam i starsi ditko a to uz mi malo kdo veme a pak doktorka je jinak supr az na to ockovani a nebo nenaockovat, ale to zas mam smulu se skolkou, proste pokud maminka nejede podle vyhlasky a ma doktora, ktery to vyzaduje, tak proste je problem a je pravda, ze zakladatelka utoci, ale chapu ji, ze je to pro ni hrozny, ze si neco precetla tady a pak realita byla jina a ze je nastvana, ze vyrobce ma furt vypadky a kazdej jsme jinej nekdo rve nekdo mlci.