Proč je tolik maminek, co nechtějí očkovat?
ahojky maminky jak očkující tak neočkující.Všimla jsem si že v poslední době je plno maminek co neočkuje.Zajímá mě důvod proč.Já jsem tedy očkující.Jako malá jsem byla taky očkovaná tak co se tedy za tu dobu změnilo že to pobouří ted snad každou maminku?
@ivular píšu to co jsem četla v čekárně u doktora, žádné očkování není natolik účinné, aby si danou věc nikdy nechytla, ale díky němu to máš v malém stádiu a nemůžeš na to třeba umřít že jo, jako neočkované. Jde o to, že i třeba opačně, pokud je dítě očkované, může být přenašeč a neočkované dítě to chytne raz dva. Pokud neočkované dítě něco chytne, hodně mírný stadium může chytit i očkované, ale neočkované je třeba na kapačkách, očkované má jen rýmu...to jsou ty rozdíly. Já kdybych mohla, tak očkuju hned, bohužel musíme počkat. Tento článek o Německu byl u mého lékaře, psala to nějaká maminka, která tam žije, musela prý utéct do ČR na nějakou dobu. Nicméně psala kolik neočkovaných dětí umřelo, já bych prostě své dítě úmyslně nikdy nevystavila takovému nebezpečí. To, že není očkovaný není moje volba, takže to musím zkousnout, ale už se o tom jedná, naštěstí. Prostě se mi zdá na hlavu, že dřív se to neřešilo, prostě se naočkovalo a bylo to a dneska jakmile nejsi dokonalá matka, která neočkuje, šátkuje, látkuje a kupuje biopotraviny tak jsi automaticky v tabulce špatná matka...blbost prostě :D
Jo k tomu umření - prosim vás neumřeli na zarděnky, ani na jiný nemoci, zarděnky byl příklad, bylo těch nemocí tam víc
@rajani dá se to zjistit, ale ne běžnými odběry, které Vám udělají na protilátky. Prostě není to tak jednoduche. Jak píše katyx pokud ona chce, aby její dcera prodelala zardenky, tetanus, záškrt, pertussi a vše ostatní může. Pokud ona přijme.rizika z neockovani, tak já příjmů z očkování. Jenže pokud potomek mishell56 nemůže být ockovan, má zdravotní problémy a půjde do školky s potomkem, který je v inkubaci xxx nemoci a kvůli přidruženým zdravotním problémům na nemoc zemre, budete to brát jako přirozenou selekci? Odpověď na otázku zakladatelky vidím v tom, že není tolik matek které neockuji, ale ty co neockuji jsou velmi razantní a hlasite ve svých prohlášeních. Ve skutečnosti jich je poměrně málo. V Německu, kde je rozvolněné očkovací schéma, se kvůli míní epidemiím uvažuje o značném zpřísnění.
@mishell56 Abych pravdu řekla, nerozumím příliš dobře hned několika tvým vyjádřením. Nerozumím pojmu "malé stádium", resp. pojmu "chytit mírné stádium". Pokud jde o snahu vyjádřit, že očkované děti mívají mírnější průběh daných onemocnění, pak se obávám, že je to pouze vyjádřením Tvého dojmu. Když si vezmeme např. pneumokokové infekce, stávající vakcíny obsahují cca 10 kmenů z celkových cca 90 kmenů pneumokoka (samozřejmě ne všechny se vyskytují v naší lokalitě). Ze statistik plyne, že pokud očkované dítě chytí ten kmen, který nebyl obsažen ve vakcíně, je průběh jeho onemocnění těžší než u dítěte, které nebylo očkováno žádným kmenem pneumokoka. I proto by mě zajímalo, odkud čerpáš své informace.
Ještě k Tvému postesknutí, že bylo lépe, když se o žádném očkování nediskutovalo, přestože (nebo spíše protože) nikdo netušil, co se vlastně do dětí vpravuje a jaké to má důsledky. V této souvislosti by naprosto stačilo zadat do googlu pojmy jako výskyt, resp. trend výskytu autismu, roztroušené sklerózy, Alzheimerovy choroby, aj. onemocnění, které jsem jmenovala hned v prvním příspěvku. Prakticky není týden, kdy by médii neproběhla zpráva ohledně nárůstu výskytu některé z těchto chorob v některé ze západních zemí. Dokonce se v této souvislosti mluví vyloženě o "epidemiích". Opravdu jsi přesvědčená o tom, že i teď, při znalosti těchto statistik, by se měla uplatňovat stejná politika jako v dobách, kdy byli tito pacienti dětmi?
Dokonalý nikdo není a nebude, ale na druhou stranu, o maximum informací a maximum zodpovědnosti - zejména ve vztahu k dětem - bychom měli usilovat všichni.
@radka8888 Budiz, o techto testech jsem neslysela - diky za tip ke studovani ;). Resp spokojena se stavem tez nejsem je to "pro a proti" u mne. V rozhodovani by mi velmi pomohlo, kdyby bylo randomizovane klinicke testovani - prukazne, dle pravidel jako u leciv a seznam vsech latek po zjistitelna rezidua (zase stejne podminky jako u leciv). A toto mi stat ci vyrobce neposkytuje a vytvari prostor pro manipulace a pohou viru ☹ ...o jake epidemii v Nemecku mluvite? Ohledne jake nemoci - ted se neorientuji.
Chtěla jsem jen zmínit jaký měla moje dcera průběh pneukokové nákazy, která není proti pneumokokům očkovaná. Ve dvou letech měla pneumokoka, nevím jaký kmen v nose. Horečka asi 4 dny 38,5, k tomu hustá rýma. Zvládly jsme do 8 dnů bez ATB a bez srážení tepteploty.
Proic je t olik neockovacu. Protoze existuje internet a celkove je pristup k informacim snadnejsi nez kdykoliv drive. Lide si mohou vyhledavat informace vseho druhu, ale ne kazdy dokaze zhodnotit duveryhodnost zdroje, ze ktereho informace cerpa. Velmi mnoho lidi ma problem s pochopenim textu, neumi cist. Abecedu umi, ale text nechape, nezna podstatu. Vsimni si, kolik lidi neumi najit ve vete podmet a prisudek a dela vylozene pravopisne hrubky. To same je s hlavni myslenkou textu. Lidi, kteri neumeji najit hlavni myslenku v textu, je daleko vic, nez tech, kteri neumeji najit podmet a prisudek. Dalsi vec je ta, ze dnes je mnohde uz pocita s tim, ze si pacient bude informace samostatne vyhledavat. Kdyz si vzpomenu jak jsem chodila do detske poradny s miminkem, tak nase doktorka mi nerekla vubec, ale vubec nic a myslela si, ze ja sedim nonstop u pocitace a hledam informace. Pritom ja jsem ke sve praci pred materskou pocitac ani internet vubec nepotrebovala, nesedela jsem v kancelari. Takze na jednu stranu se od nas dnes (ve skole, u lekare apod.) ocekava jakasi samostatnost, ale bohuzel lide nemaji ty schopnosti dobreho chapani textu. Nejvic se dle statistik reprodukuje nejnizsi socialni trida. Zeny bez vzdelani nebo s nizsim vzdelanim. Vysokoskolacky maji statisticky nejmene deti, protoze cast zivota studuji pripadne jeste pracuji, aby byly ekonomicky sobestacne. Pak teprve rodi deti. Ale pomalu se to cislo meni. Presto nejvyssi porodnost ma nejnizsi socialni trida. Takove zeny ne vzdy umi zachazet s informacemi. Dalsi dulezity faktor je ten, ze diky socialnim sitim na internetu, se posiluje to, co je marginalni. Male skupiny, okrajove, se mohou spojovat a podporovat navzajem (jeji clenove), takze pak mozna maji pocit, ze je jich daleko vic, nez jich je ve skutecnosti. Na jednu stranu se mnoho veci zestejnuje, ale mnoho specifik se paradoxne prave diky mediim posiluje. Neockovaci jsou stale alternativni skupina a je jich velmi malo. I kdyz na siti to casto vypada naopak... 🙂
@radka8888 a co matka jejíž dítě bude po očkování nenávratně poškozeno nebo dokonce zemře, ta to má brát jako přirozenou selekci? přijatelnou oběť ve prospěch fiktivní kolektivní imunity? myslím, že ať je to jak chce, každá matka to nakonec vidí ze svého sobeckého pohledu-prostě pokud donosíme a porodíme zdravé dítě, chceme aby takové zůstalo, pokud se narodí nemocné nebo s néjakou vadou, chceme tento stav zlepšit nebo minimálně nezhoršit. naprosto přirozené. a každá máme jiný názor na to jak toho dosáhnout. Zdá se že ani odborná veřejnost a věda obecně není v této otázce zajedno, tak proč by měly být matky?
@radka8888 rozumim, ale proc u leciv to jde a vakcina najednou ne. Randomky jsou udelat i na dospelych, cast NU to vychyta. A chapu, ze celkove eticky na lidech je to problematickou, proc ne alespon na zviratech-opicich. Otrava tezkymi kovy jde napr. takto prokazovat. Jak rikam, stejne/podobne podminky jako u leciv (in vitro->in vivo zvirata->in vivo lidi) ci s variacema - ale minimalne dohledatelnymi jak ty testy probihaji.
Mluvite o epidemii, jak je to mozne v populaci s 95% proockovanosti(a splnujici tedy podminky stadni imunity?!). Zrovna tento argument neberu ani jako proockovaci ani protiockovaci. Je zde mnoho promenych, korelace, kauzalita... V mych meritkach mi to ani jako hruzostrasna epidemie neprijde vzhledem k poctu nemocnych ku poctu obyvatelstva. Ale to je jen muj vlastni dojem, nikoliv argument.;)
@dokument to říkáte zajimavou věc-já jsem třeba u první pediatry nedostala naprosto základní informace o tom, že dítě se má třeba pravidelně a co nejčastěji dávat na bříško a mnohé další. řekla mi to kamarádka.asi mudra předpokládala že si to nějak zjistím nebo že to prostě vím. místo toho mi na první návštěvě hned řekla o očkování. proč se potom lékaři diví a rozčilují, že jsou matky přemoudřelé z internetu a knížek, když na to vlastně sami v jiné oblasti spoléhají?
@veveruse14 presne to mi take nerekla! Ale! maji to napsano na webu 😅 .... , ktery ja jsem rozhodne nemela cas prohlizet. Vse potrebne jsem se teda dozvedela opravdu na internetu, tady nejvic, ale taky si dost vycitam, ze jsem ten cas mohla vyuzit jinak, byt vic se synem a ne cucet do monitoru. Je to rozpor, na jednu stranu vyzaduji nasi samostatnost, na druhou je dnes tolik specializaci a clovek nemuze, neni to v jeho silach, porozumet vsemu vedeni. Mne to stve, protoze je pravda, ze system je zalozen na dohledu. Ale vubec mi doktorka nepomohla. Pouze na me dohlizela. Takze ja se urcitemu odporu k systemu, dohledu, vubec nedivim.
@veveruse14 je to presne tak, jak pises! A je to podle me chyba v systemu. Dohled a autonomie podle me nejde moc dohromady. Ja osobne si o takovych lekarich nebo i ucitelich (dnes automaticky predpokladaji, ze kazda domacnost ma pocitac a pripojeni k internetu, i kdyz to v podstate neni nutne), ze jsou mene inteligentni. Ze si neuvedomuji trosku vetsi spektrum otazek a problemu kolem pacienta. Takovi jako mene socialni ze jsou... Nebo lenosni premyslet. To mozna spis. Neco se na skole naucili, ale jinak jsou zabedneni. A kdyz tedy je pozadavek po vetsi autonomii pacienta, kdyz pocitaji s tim, ze bude zodpovedny za svoje zdravi, meli by mu poskytovat vic informaci. Meli by se zmenit, ten jejich pristup.
@rajani tam jde přeci o to, že když já dostanu pertussi třikrát si zakaslu, ale když ji chytne mimino, tak to může být problém. Jde o to, aby ty nemoci vůbec mezi populaci nebyly. To je cílem očkování. Epidemie neznamena, že tisíc lidí pomřeli, ale že vůbec se ta bakterie rozšířila a to je proč se očkuje. Stejně jako byly eradikovany neštovice. Očkování může za vsechno. Za alzheimra, jak tu někdo psal, za posledních 50 let se xxxx krát zlepšila terapie srdečních onemocnění, onkologických a víc lidí se dožije sve demence atd. A to je o čem mluvite. Všichni autisti v dějinách pravděpodobně pili vodu, znamená to, že voda způsobuje autismus. Za ockovanim jsou peníze stejně tak, jako za každou věci v medicíně nebo i mimo ní. Bojujete proti nástroji, který funguje sto let. Vy nepresvedcite mě. Já nepresvedcim Vás. Nicmene chtěla jsem ukázat, že jsou i matky co ockuji, protože z webu by si člověk mohl začít myslet, že proockovaci jsou jako jednorožci. Hezký zbytek svátku.
@radka8888 Je mi lito, ze mi vkladate neco do ust co nepisi a ani si nemyslim (autismus po alzheimer). Jen jsem chtela rict, ze je super ze existuji vakciny (pro me napr dulezite jako zaskrt, obrna, tetanus aj). Ale ze bych ocenila od vyrobcu ci statu vetsi prehlednost, co se tyce bezpecnosti, kontroly. A opravdovych informaci, protoze nerozumim situaci, kdy odbornici se shodnou je na stadni/kolektivni imunitu postacuje 95% proockovanosti a ona se vyskytne epidemie. Takze by se to chtelo zamyslet jak to je, zjistit proc se tak stalo, vytvorit lepsi latky a bezpecne. Nic vic tim nechci rict;) ...ale zatim me toto brzdi v bezpecnem ockovani a je to pro me " bud a nebo". Rozhodne nerikej neockuj, je to svinsvo nejvetsi.....a abych nebyla pokrytec, ze se obouvam do vakcin, tak ono i schvalovani leku ma sve stinne stranky ☹
Protoze my ockujeme, muzou si jine maminky dovolit neockovat.

@radka8888 Rozumim Vasemu strachu. Ale sama si vyhledejte jak ockovani na zardenky (a nejen na tuto nemoc) vydrzi chranit. "Nejtrvanlivejsi" je tetanova vakcina s 15-20 lety, prumer ostatnich je 6-8 let(a ne vzdy se imunita v tele na danou nemoc vytvori).
I kdyby vakcina na zardenky a spol drzela 15 let, a ockuje se od 2-5 let, tak sotva se dostanete k 20letum a to mnoho tehotetnych zen neni, co myslite? ;)