icon

Proč je tolik maminek, co nechtějí očkovat?

kecalka2
22. říj 2015

ahojky maminky jak očkující tak neočkující.Všimla jsem si že v poslední době je plno maminek co neočkuje.Zajímá mě důvod proč.Já jsem tedy očkující.Jako malá jsem byla taky očkovaná tak co se tedy za tu dobu změnilo že to pobouří ted snad každou maminku?

terezapetrova
20. pro 2015

@sarivojvodova mate pravdu, jediny reseni mi prislo nereagovat, nicmene nektere stale neznaji porekadlo o tom, ze moudrejsi ustoupi 😒

luciamala1979
20. pro 2015

@terezapetrova spíš ustoupí někdo kdo nemá argumenty resp. informace, u Vás konkrétně. Hezké svátky bez očkování a reakcí! 😉

terezapetrova
21. pro 2015

@luciamala1979 jediný důvod proc jsem na Vas přestala reagovat byl ten, ze jsem Vas pred dobou zadala aby jste přestala byt vůči me nepříjemná, pokud nepřestanete, ze diskuzi končím a Vy jste vesele dal rýpala a rýpala.. Takze asi tolik, rozhodne mi ani dal nestojíte za ztraceny cas a buďte tak hodna a přestante se do me navazet

ivular
21. pro 2015

@kecalka2 Vrátím se k původní otázce. Důvody pro VELMI OBEZŘETNÝ přístup k očkování jsou následující:
1) riziko příliš časté aktivace imunitního systému, která vede
- vždy k tvorbě volných radikálů v centrální nerv. soustavě
- často k destrukci imunitního mechanismu, který začne napadat centrální nerv. soustavu (viz roztroušená skleroza)
2) riziko kumulace těžkých kovů v CNS převyšující odolnost nervové soustavy vůči toxickým látkám (viz neurodegenerativní onemocnění - typicky Alzheimerova choroba, Tauopatie, Parkinsonova nemoc, ALS).
Prosím nepřehlédněte, že všechny tyto (smrtelné) důsledky jsou otázkou desítek let. Málo co mě tudíž dovede dohnat k šílenství, jako chvástání se očkujících zastánců, že jejich děťátko zvládlo očkování naprosto v pohodě.

luciamala1979
21. pro 2015

@ivular přesně tak, všecse může projevit post. Jenže to je potřeba zvážit možnosti proč se to stalo, zamyslet se, být prostě znalý problematiky, znát rizika ... že jo,
@terezapetrova ;)
Kdo neví nečte nepřijme možnost z relevant.zdroje, toho to moc nepálí.

katrinacek
23. pro 2015

Je mi z toho smutno. Hlavně z toho že moje děti budou s těma moderníma neočkovanýma dětma ve školce, škole a celý život...

tulikiss
23. pro 2015

@katrinacek a co je na tech modernich neockovanych detech spatne...vase bude ockovane tak prece se nemusi niceho bat..nebo jako neockovany dite je nejakej satan se kterym by se jine dite nemelo nikdy setkat?.... abych nebyla obvinena tak moje deti ockovane jsou.

blecha94
23. pro 2015

@tulikiss Jde o mutace. A mezi neočkovanou populací se začnou vyskytovat poměrně brzy. Pak nikomu očkování nepomůže, poněvadž proti zmutovanému viru je bezmocné.

Osobně vnímám v dnešní době, kdy může kdokoliv přivandrovat odkudkoliv, neočkování jako velkou nezodpovědnost. V rozvojových zemích by dali "království" za vakcíny proti nemocem, které tam hojně vybíjejí děti i dospělé a my ve svojí rozmazlenosti pořád budeme na všechno remcat.

Argumentovat tím, že se očkovat nepotřebujeme, protože jsme civilizovaní lidé, co se každý den myjí a mají všude čisto, je nesmysl. Nežijeme v bublině. Jistě je to jeden z aspektů, který tomu přispívá, ale nejde to brát jako 100% ochranu.

@ivular To je dost ošemetné. Samozřejmě se dá jednoduše říct "Počkejte za třicet let!" Jenže kupříkladu radikály tělo vytváří po celý život (stres, chemie v potravinách, počítače), takže jak někdo může říct, že za pozdější problémy může očkování? Podle mě za vámi zmiňované choroby může spíš životní styl dnešních lidí. Jinak bychom Alzheimera museli mít postupem času všichni, jenže tak tomu není. Navíc, u výše zmiňovaných se vlastně ani neví, proč vznikají (existují pouze studované mechanismy a je spoustu variant, které se musí brát v potaz, toxické mezi ně sice taky patří, ale jsou jen jedny z mnoha), s jistotou je popsáno pouze to, co se během nich v organismu děje, takže je samozřejmě snadné říct "může za to očkování!", jenže důkazy pro to nejsou, studie neexistují a skoro bych si troufla říct, že takové bludy zbytečně děsí lidi.

ivular
23. pro 2015

@blecha94 Nevím, jak moc jsi věci znalá, ale nechci jít do odborností, jelikož bych spíše plevelila diskusi. Ona totiž není možná, bez znalosti relevantních mechanismů na straně jedné a znalosti relevantních statistik na straně druhé. Já se zabývám touto problematikou docela dlouho (Bohu žel se mě týká více, než bych si přála), mnohé jsem studovala a diskutala s odborníky, kteří se právě tímto taky zabívají. A věz, že jsou to lidé, kteří rozumí tomu, co čtou (resp. pokud by se jim stávalo, že by čtený text nějak pokřivili, tak jako jsi to předvedla Ty nikdy by dané odbornosti nedosáhli). Mrzí mě, když místo hlubšího studia někdo toto označí za "blud" - resp. je mi líto spíše těch dětí..

tulikiss
23. pro 2015

@blecha94 a on tu snad nekdy nekdo argumentoval ze neockuje protoze se doma umyva a tak mu nic nehrozi...pokud dobre vidim tak ti co neockuji tak delaji vetsinou protoze maji spatnou zkusenost s ockovanim co uz probehlo. ja sama spatnou zkusenost mam a tak ockuju velmi opatrne. ono totiz nejde o rozmazlenost , ale snahu rodicu udelat pro sve dite to nejlepsi. tak jako kazdy rodic i neockujici chce udelat pro deti vse nejlepsi a tak delaji to co je podle nich nejlepsi. co me osobne nejvic vadi je to, ze v demokratickem state nam nekdo rkene musis ale kdyz se neco podela tak my nic to je vas problem my nemame zadnou opdovednost za to ze jsme vas prinutily.

blecha94
23. pro 2015

@ivular Existuje mnoho odborníků, kteří ti naopak odkývou to, že je očkování neškodné. Já se nářadím ani do jednoho tábora, myslím si, že je v životě třeba dělat a mít všeho s mírou. V očkování vidím smysl a jsem za něj vděčná, ale vybírám si. Všech dětí i dospělých, co si nesou následky, lituju, ale dle mého názoru se jedná o souhru zlých "náhod", buď jistých indispozicí toho jedince, nebo porušení zásad očkování.

@tulikiss Asi ne od vás, ale už jsem tu i četla názory, že v naší civilizované společnosti se bez toho obejdeme.

Já si myslím, že velké procento určujících jsou matky, které nemají zkušenost žádnou. Jen podlehly panice posledních let.

To že si v demokratickém státu nemůžeme všichni dělat, co se nám zlíbí, je normální. Svoboda jednoho končí tam, kde začíná svoboda druhého. A očkování proti některým onemocněním se zkratka považuje za natolik podstatné, že ho přikazuje zákon. Nemáme tu anarchii.

ivular
23. pro 2015

@blecha94 No já jsem těmi odborníky neměla ani tak na mysli lékaře, spíše vědecké pracovníky. Jinak všechna ta neurologická onemocnění, resp. jejich příčiny - všechno jsou to komplexní jevy. Jednak ve smyslu životního stylu daného jedince, jeho reaktivity, apod., jednak odolnosti nervové soustavy na nejrůznější tyto vlivy, resp. toxické látky. Byla by naprosto zcestná představa, že člověk onemocní roztroušenou sklerózou a bude možné za tím vidět konkrétní vakcínu na MMR - například.. Jako jisté markery sledovat jde, ale vzhledem ke zmiňované komplexnosti je to šíleně složité, minimálně zatím. (I když třeba Gross se o nalezení co nejkonkrétnější příčiny pokoušel - a díky tomu mu, tuším, zjistili nadměrné množství těžkých kovů ve vlasech). Na druhou stranu, mechanismus onoho "přestimulování" imunitního systému i vliv kumulace těžkých kovů na nerovovou soustavu je nepopiratelný (protože snadno průkazný).

sapinek
23. pro 2015

jenom přidám odkaz na jeden pro mě zajímavý článek.
http://www.vitalia.cz/clanky/ockovani-proti-nes...
Je toho na internetu plno, chce si to vybrat zdroje informací a nejlépe se obrátit např. na nějaké oficiální sdružení či odborné zdroje. např.http://rozalio.cz/

veveruse14
23. pro 2015

@blecha94 dovolím si reagovat na demokratický stát - ten máme dle mého do určité míry, nevidím nic demokratického na tom, když mi vyhláška nařizuje zcela konkrétní vakcínu určitého výrobce, to je pouze nepřípustná lobby. jedním ze základních parametrů demokracie by měla být i odpovědnost za státem vynucené činy, které se nepovedly -tudíž pokud mám v zákoně, že musím dítě naočkovat jistou vakcínou, jinak hrozí sankce, měla by v tom zákoně být uvedena i odpovědnost státu za to, když to jedince poškodí-on byl naočkován de facto z vůle státu, ale pokud je tím poškozený, tak stát mi tímto říká jediné:rodiče starejte se, stát už to nezajímá,což tedy neni v demokratickém státě v pořádku. Toto osobně nejvíc vadí na očkováni u nás mě a myslím že nejsem sama.

blecha94
23. pro 2015

@veveruse14 A kdyby jste měla (měly) na výběr z X druhů vakcín, očkovala (očkovaly) byste? Nebo by se zase našlo něco, na co by se mohlo remcat? Mimochodem, já si u Hexy mohla vybrat vakcínu, samozřejmě omezeně, co byla schopna lékařka objednat, ale mohla. Že v zákoně stojí, jaké nemoci se musí očkovat a některé vakcíny dané neobsahují a stát je následně neuzná, to je logické. Že jde taky trochu o peníze... no, to jde dneska asi všude. Je to nemilé, ale i přesto jsem vděčná, že žiju v ČR, kde je dle mého nadstandardní zdravotní péče a obecně systém je k člověku vstřícnější, než v mnoha zemích, o které odpůrkyně očkování pořád dokolečka básní. Pro mě prostě tráva u sousedů není zelenější.

ivular
23. pro 2015

@blecha94 Mě spíše napadá otázka, jestli je nutné označovat ostatní příspěvky za bludy a vůbec "remcat" na téma, o kterém nevím zhola nic (pokud tedy pominu ryze subjektivní dojmy).

markyzka84
23. pro 2015

@blecha94 já naočkovala pediacel ve sch.2+1 a naockovala bych zas ... jen jeste o ty 2-4 mesice pozdeji takhle malá byla ocko 6-8-18. mmr nemá a nedám 🙂

veveruse14
23. pro 2015

@blecha94 no pokud mě paměť neklame, tak v te vyhlašce je uvedena vyloženě hexavalentni vakcina, což tedy po určitou dobu byla pouze infarinx hexa, teď je ještě u nás dostupná ta hexacima ale nebylo to tak od začátku. prostě tam není jen soupis nemocí. přísně vzato ani ten pediacel není v pořádku, protože se očkuje 2+1 a je pouze proti pěti nemocem, žloutenka se musí doočkovat.
mimochodem, to remcání o kterém mluvíte - tedy snahu zlepšit něco co ve společnosti/státě podle mého názoru nefunguje, je to na čem demokracie mimo jiné stojí. Přece to že u nás některé věci fungují dobře neznamená, že věci které až tak dobře nefungují se nebudeme snažit zlepšit....
jen aby nedošlo k omylu-mé dítě je očkované!

kajalka
23. pro 2015

@blecha94 nechápu, jak sis u hexy mohla vybrat vakcínu?

jirinka1989
23. pro 2015

máme hexu, požádali jsme o odklad a začli jsme v 6ti měsících schéma 2+1 - to stačí ke splnění "povinnosti"

sarkar
24. pro 2015

@markyzka84 můžu se zeptat, jak to máte v plánu s mmr a školkou? Dcera to má podobně jako vaše dcera, pediacel 2+1 (začaly jsme v 9. měsíci), mmr zatím nemá, ale na jaře jdeme k zápisu do školky tak pomalu začínám přemýšlet co a jak...jestli naočkovat všechny nemoci jednotlivě nebo jestli doufat, že mi jí vezmou i bez očkování...

markyzka84
24. pro 2015

@sarkar v brne je nedostatek skolek,mala by se do skolky ve 3letech nedostala je letnacek. takhe malou by nevzali tak jak tak pujde az na ten rok pred skolou 🙂 stat me prece nebude vidirat... male mmr nedam a pokud tak po 10 az 12 roce zivota

majkapb
24. pro 2015

nestačím se divit, jak nevinná otázka ohledně očkování odstartuje takovou debatu 🙂 jen se tady usmívám 🙂

ivular
24. pro 2015

@majkapb Tak ona otázka očkování nikdy nebyla a není "nevinná". Naše generace to brala jako něco normálního, pozitivního. Díky Bohu, v dnešní době je k dispozici více informací a asi nikdo, kdo se začne zabývat studiem této otázky, už nikdy očkování za nic nevinného a normálního považovat nebude 😉

mishell56
25. pro 2015

Setkala jsem se s tím, že jedna maminka má opožděný dítě (o rok, v 16-ti měsících umí to co můj půl roční). Protože opožděnost se u tří měsíčního dítěte většinou nepozná svedla to na očkování, že kvůli němu je opožděný...no a proto pak hodně maminek neočkuje, rozdíl je mezi maminkama, který neočkujou, protože nemůžou (například já) a mezi maminkama, který tím že neočkujou vystavujou smrtelnému nebezpečí nejen svoje dítě, ale i ostatní...jednou dokonce museli zavřít Německou školku, protože jedno neočkované dítě dotáhlo zarděnky. Prostě jde jen o to jak velkou má která maminka zodpovědnost nejen o své dítě, ale k ostatním lidem...podle mě prostě jen předsudky, jedna paní povídala a ty, kterým se to hodí se chytí, toť vše 😉

ivular
25. pro 2015

@mishell56 Čili očkování všech německých dětí z dané školky proti zarděnkám bylo neúčinné, když bylo nutné je izolovat? Tak tímto příběhem jsi zcela jistě přesvědčila všechny neočkující maminky ke změně svého postoje 😉

katyxq
25. pro 2015

@ivular navíc zarděnky, "fakt smrtelně nebezpečná" choroba 😀

kajalka
25. pro 2015

@mishell56 Proc nemůžeš očkovat, když je to tak bezpečné?

radka8888
25. pro 2015

@katyxq když vy nebudete ockovana a chytnete jako těhotná zardenky tak to bude mít dost dosah nemyslite

kajalka
25. pro 2015

@radka8888 a kdo z nás dospělých je očkován? 😕

Strana