Proč je tolik maminek, co nechtějí očkovat?
ahojky maminky jak očkující tak neočkující.Všimla jsem si že v poslední době je plno maminek co neočkuje.Zajímá mě důvod proč.Já jsem tedy očkující.Jako malá jsem byla taky očkovaná tak co se tedy za tu dobu změnilo že to pobouří ted snad každou maminku?
@cutie_01
@elu
http://www.pmfhk.cz/WWW/HVD_2008/11_Fabiánová.pdf
tak opravdu data za 30 let
@elu V jakém odkazu? Já čerpám odsud: http://www.szu.cz/uploads/Epidemiologie/Pertuse...
pro vás je moderní historie jiná doba než pro mě...husakovu dcerku 🙂
@eficenka Souhlasím, taky mi přijde, že se očkuje tak brzo, aby se ty nežádoucí účinky nedaly dobře poznat. Jinak dceru jsem třeba MMR vakcínou nechala očkovat ve 3 letech a 2 měsících (opravdu až před nástupem do školky), v noci se mi nikdy nebudila s pláčem nebo tak, ale 10. a 11. den po MMR vakcíně se probudila v noci, plakala, byla dezorientovaná (nikdy před a nikdy po to neměla), naštěstí to trvalo jen chvilku. Starší syn dostal MMR klasicky v 15 měsících a 10. a 11. den v noci šílené noční běsy, nevěděl, kde je, křičel NE NE, byl k neutišení, ale u něj to trvalo asi hodinu až dvě (opět nikdy před, nebo po nic podobného neměl, občas zlý sen, ale tohle bylo jiné) 😔 .
@koran2 jestli existuje odbornik na inteligenci, tak to budes urcite ty. Je to jasný na první pohled. Z jednoho příspěvku vědet, jaký je kdo rodič, z dalšího, na co je kdo odborník..hm, tys asi opravdu sežrala moudrost světa. gratuluji.
Jen porad nevim, proc na mne tve přispevky pusobí strašně primitivně. Místo argumentů zbytečně utočíš.
@stelar sno to di uvedomuji, jenze muze ale nemusi byt! Protoze podtyp se zjistuje v extrem.tazkym prubehu nebo u umrti. Takze je to min 50:50? Nezvazovala by jste?
@luciamala1979 no 50:50 to neni. U hemofila je to 1:6, u streptokoka 13: 70. Ale samozrejme to tak byt muze i nemusi, to uz ted bohuzel nezjistime, jak to presne bylo. mozna bych pochybovala taky, hlavne kdyby slo o tezky prubeh.
@stelar prostě mě to nalomilo a pochybnosti se dostavili :/
Maminky nechtějí očkovat děti protože internet je plný hrůzostrašných příběhů ,že má člověk pocit,že nejméně polovina dětí je z očkování opožděná nebo má autismus.. nechci to zlehčovat,jen naštěstí vím,že skutečnost zas tak alarmující není,já svá těžce nedonošená dvojčata očkovala nejdříve v korigo půl roce,ale neočkovat vůbec bych nedopustila..vše naštěstí bez reakcí
@ilonkaseda Vidíš a já několik poškozených dětí znám osobně a opravdu bych nikomu nepřála to zažít. V den očkování krásné zdravé děti a po pár dnech trosky. Docela bych chtěla vidět tě tváří v tvář jejich maminek.
@ilonkaseda ja mám kamošku, co má dcerku. tá po nevím kterej vakcíne prestala mluvit, mela problém z pohybem. ale logopéd a rehabka pomohli. další po tetanu synek jedné mel na rameni veliké vredy, to si vyhledáš aj v googl.sk - tušim následky po očkovaní a daj si obrázky 😉 a v odkaze, co sem sem dávala víš, sú zkušenosti mamiček. slovenský MK. a oni si to nevymýšlí!!! no a kamoškyna dcerka, ta Milenka umrela po očko ve 2 letech... a je to jedna z nekonečna Bohužel... 😠
@kajalka proč by si mě chtěla vidět tváří v tvář,já přece za to nemůžu.. samozřejmě věřím,že i tohle se bohužel může stát a soucítím s těmi maminkami,přesto děti očkovat chci,ale s rozmyslem, v příhodné době,zcela zdravé atd. atd.
@ilonkaseda rozumím Ti, ja mela od doktoru zakázáno očkovat syna do 1 roku a 3/4 jeho veku a nez dostal první hib vakcínu porad jsem se bála, ze ty .. Nemoce někde chytne, uz tak jsme měli MEGA zdráv problému, mel velmi ošklivě rotaviry asi ve dvou letech, bohužel na ne samozrejmne nemohl byt ockovani kdyz se očkuje tusim do 1 roku veku :(
@ilonkaseda jo a ma sestra na rotaviry malém zemřela, bohužel tehdy ockovani na ne neexistovalo
tak dávám vyjádření doktorky jak jsem slíbila: ptala jsem se jí jak to tedy bylo s tím umrtím a žalobou a že ve stastistikách to není a a ona mi říkala, že miminko zemřelo na následný zápal plic a nebylo to tedy oficiálně na černý kašel...ale ten to udajně vše začal a bylo to v roce 2008...tak nevím, co si myslet, každopádně my jsme dnes dostali první hexu v devatem týdnu, tak ted jen verit, ze to bylo dobré rozhodnutí
@elu jojo i moja doktorka takto strašila, hlavne štatisticky sa rozmáhajúcim čiernym kašlom a bráchom, kt. to privlečie zo školky a pod. Až som na to doplatila, teraz ak by bolo tretie dieta, jednoznačne posúvam očkovanie na neskor. Držím palce, nech nemáte reakcie a post reakcie, po pár mesiacoch, poznáme.
@elu za me urcite bylo 🙂
@terezapetrova to ste musela hodne dlho premýsľať, do tretej ráno, kým ste na to prišla ;)
Nezlobte se na mě, ale tahle diskuze vás uhadanych negativních žen jen děsí nastávající maminky a zarazi mě jak si tu vyčítate inteligenci a nadavate každý má svůj názor, proboha. Já žila v Německu a tam se lidi k sobě vážně chovají jinak. Ženský kaslete na ty diskuse typu, ty si blbá a ty víc...

@bonulinka
na Slovensku se 2+1 očkuje od 9 týdne, takže lékařka neříká pravdu.
při pozdějš aplikaci - Mudr. Eleková uvádí sníženi vzniku astmatu a alergií o 40%.... takovouto studii jsem zatím nehledala - ale můžete zkusit na pubmed.gov ( oficiální lékařská databáze)
a navíc, když očkujete později, pak vidíte změny na dítěti lépe ( přestane se smát, otáčet, povídat si, spát atd) než na malém 9 týdenním mimnku..