Proč je tolik maminek, co nechtějí očkovat?
ahojky maminky jak očkující tak neočkující.Všimla jsem si že v poslední době je plno maminek co neočkuje.Zajímá mě důvod proč.Já jsem tedy očkující.Jako malá jsem byla taky očkovaná tak co se tedy za tu dobu změnilo že to pobouří ted snad každou maminku?
@terezapetrova Rozšiřovat zprávy o úmrtích na pertusi už je dost za čárou, pokud to nemáš podložené oficiálními údaji, a to nemáš.
@sarkar ja hlavne nechapu, proc nezmenite pediatra pokud vam neni schopny lecit deti. Nas predepisuje I ta homeopatika, ockuje vsechno, ALE napriklad u hexy musi byt dite v naprosto pohode jeste pred ockovanim, nejenom zdrave a dava se preventive viburcol pred a po ockovani, u tech vakcinaci co se davaly pozdeji zas mely mit deti klidovy rezim 10-14 dnu po ockovani a voala, mely ho a bez reakce, jen na tu ctvrtou sem kvuli tomu musela vzit na par dni holky ze skolky. Jde o opravdu jen o to jak a opet, mam zdrave deti, pokud bych mela casto nemocne deti, je logicke, ze u nich vakcinaci ani mit smysl nebude a protilatky se nevytvori. Taky nejsem schopna pro preferovane jezdit, ale s temihle opatrenimi pohoda, jezdime do tretich zemi, zluta zimnice je dost sajrajty ockovani, opet bez reakce.. Jinak prvni dcera mela atopak od narozeni, zmenila sem ropnou kosmetiku od Dr za prirodni, doma sme si vyresili co z nas vnimala a voala, ekzem zmizel jak prisel a taky sem mohla rict, ze to ma z prvniho ockovani, nemela, vyresila se pricina, pomohlo se lecbe, kuze se pomalu navykala na okolni svet neb zijeme v dobe jedove a deti pred ni tezko ochranim a vyreseno. Ockovani maj vsichni plna usta, radsi kdyby resili opravdove problemy a vnimali veci v souvislostech. Kazda nemoc ma souvislostech s psychology a navykat deti na strach z dnesniho sveta, to je ma pripravit do zivota?
@kajalka je mi z Vas smutno
@terezapetrova mne z Vás taky 🙂
Myslím že si každý musí udělat obrázek sám za sebe - v konečném důsledku nenese odpovědnost za zdraví našeho dítěte lékař, ale my sami. To, že na řadu následků očkování ve světě existují či existovaly odškodňovací programy (u nás ne), je sice hezké, ale většinu maminek to asi zajímat nebude (jedině snad jako informace o možných reálných rizicích).
Dobrým podkladem pro takové rozhodování je myslím kniha od Dr Hirteho Očkování pro a proti, z které si člověk může udělat slušný obrázek. Osobně si myslím že jsou v zásadě 3 typy očkování - proti vysoce nebezpečným, byť v Evropě prakticky vymýceným nemocem, kdy je očkování spíše ochranou společnosti než jedince (riziko je z hlediska jednotlivce mizivé), pak proti nemocem kde je hlavní zájem spíš ekonomický než zdravotní (dlouhá doba péče o dítě - sem patří třeba černý kašel u dětí kromě novorozenců a kojenců) a dále proti tzv. "dětským" nemocem, kde očkování (narozdíl od prodělání samotné nemoci) poskytne ochranu v dětství, kdy tyto nemoci nesou relativně nízké riziko, ale ne už v dospělosti, kdy mohou být pro člověka vysoce nebezpečné.
Trochu specifický (a obzvlášť problematický) se zdá být černý kašel, na nějž se "zvlášť" prakticky neočkuje (je dostupný jen v rámci penta a hexavakcíny) a který je skutečně vysoce nebezpečný pouze v cca prvním roce života. Zároveň, ačkoli se očkuje bezprostředně po narození, vytvoření imunity trvá tuším cca 4 měsíce. Zároveň se s očkováním na černý kašel pojí řada skutečných a závažných rizik.
Pokud si člověk nastuduje statistická rizika následků onemocnění a následků vyvolaných očkováním, u nejedné (tedy zdaleka ne u všech) vakcíny dojde k závěru že mu to opravdu nestojí zato, a to ani nemluvím o skupině těch, který si ani po očkování nevytvoří imunitu (zrovna u pertuse je to tuším cca 10%).
ČR patří mezi země kde je nejvyšší míra donucování (mnohem vyšší než ve většině evropských zemí) a postihů rodičů - je na tom podobně jako ostatní postkomunistické země. Ačkoli třeba Česká vakcinologická společnost tvrdí, že v ČR se očkuje méně než jinde v Evropě (http://www.vakcinace.eu/otazky-a-odpovedi-blue) , není to vůbec pravda - viz:
http://www.eurosurveillance.org/images/dynamic/...
Jedná se tedy o podávání zcela zavádějících informací neodborné veřejnosti a troufám si říct, že tato manipulace je prováděna vědomě (odmítám věřit, že by čeští vakcinologové byli tak nevzdělaní).
Přeji šťastné studium a rozhodování 🙂
@terezapetrova Vy jste trochu mimo, ne?..to umrti by muselo byt hlášeno takže nejde o jména, Ty si strčte za klobouk už jsem to vysvětlovala. Jde o ofic.statistiky. Jediný kdo se tady motá a zavádí jste Vy. Reagovat nemusíte, stejně jsou Vaše info k témě k ničemu a nebudou mi chybět. Zdroj ze kterého čerpáte dokáže intelig.člověk selektovat. Zdroj a la jeden lékař řekl je pro mě irelevantní, jdete jak slepá slepice za zrnem. Hodím Vám sem nějaké statistiky a zdroje z databáz ať konečně pochopíte;)
@alicesky super napsané!
@luciamala1979 Díky 🙂 já víceméně papouškuji nastudovaná data, jelikož jsme se s přítelem rozhodli, že se opravdu poučíme a pak uděláme rozhodnutí co ano a co ne (a přiznávám, že to rozhodování není vůbec lehké..).
@terezapetrova
😀 😀 po úmrtích na černý kašel jsi se odhalila . cucáš si informace z prstu a články typu nova.cz novinky.cz
za poslední 30 let byly 4 úmrtí na černý kašel ( většinou se jednalo o děti, které ještě býti očkovýny nemohly)
narozdíl od x případů úmrtí po očkování ( 4 hodiny po očkování, tady uživatelka miliharmi - zemřela ji dcerka po mmr vakcíně, další děti do 2 dnů po očkování SIDS a jeden dětský lékař, kteý ordinuje na Moravě píše - mnohdy mají patologové velmi těžký úkol vymyslet do pitevní zprávy proč dítě umřelo - neb je to jasné- ale nemohou si to dovolit zapsat.... )
@alicesky ano, je to těžké a takové hop nebo trop. Já zvažuji už ani nepokračovat. Možná to tsky nebude správné..:O
@eficenka klidně si dal slepě neockujte, sice pěkné sobecké vůči ockujicim a vlastne vůči vsem i ten černý kašel se z časti rozšiřuje diky neockujicim ale to je na další psaní a hlavně se tady mějte..
@terezapetrova tak to je snad první částeč.pravda, kterou ste tu napsala ale i poslední. Mějte se hezky;)
@luciamala1979 Je tam uvedeno, z jakého dokumentu a v jaké minutě. 😉
Tady odkaz:
@terezapetrova
jak se může černý kašel rozšiřovat díky neočkujícím??? zdravý neočkovaný neznamená automaitcky nemocný.
naopak u někoho očkovaného při onemocnění černým kašlem se potlačí prvnotní příznaky a tak očkovaný nakazí nejvíce lidí.... 😀 ach tyhle řeči z některých neodborných serverů mám moc ráda... zamyslete se nad tím, co píšete. nebo se koukněte na oficiální stránky szu.cz kde zaznamenávají případy všech infekčních nemocí....
v oblasti očkování se pohybuji již přes 4 roky, pracuji s dětmi poškozených po očkování,
@terezapetrova
😀 opravdu se někdy musím smát, jak někdo naivně opakuje něco, co slyšel a kdyby se pořádně zamyslel, zjistí jaké je to úsměvné a navzájem odporující si....
můžete se také mrknout na medicínský web pubmed.gov a něco si tam načíst, pokud jste zdravotník, tak tam jistě máte přístup
@terezapetrova V jakém smyslu vůči očkujícím? jsou přeci chránění?
@elu Ok, jen tedy oficiální zdroje nehovoří o žádném dítěti, jež by zemřelo kvůli tomu, že rodiče očkování odmítli: "V letech 2005, 2007, 2008 a 2009 zemřely na pertusi čtyři dosud neočkované
děti; chlapec ve věku 1 měsíce a tři dívky ve věku čtyř měsíců, čtyř týdnů
a dvou měsíců. Očkování nebylo ve třech případech provedeno z důvodů nízkého
věku a v jednom případě bylo zahájení očkování odloženo pro nachlazení,
které však již patřilo k prvním příznakům fatálního onemocnění pertusí."
@cutie_01 zeptam se, samotnou mě to zajímá, prootže je očkování u nás na pořadu dne, nicméně nemyslím, si, že by si to ta doktorka vymyslela, to by byla teda velka schiza 🙂, jinak manžel tvrdí, že to bylo tak nějak kolem toho roku 2007,08, neví to přesně, bohužel úmrtí miminek i z jiných duvodu je ročně i na blbe vysočině hodně ☹
@luciamala1979
Nechci se nijak hádat ani te presvedcovat, jestli ockovat nebo ne, jen se chci vyjadrit k tomu, jak jsi psala, že ockovani u tvych deti bylo neucinne. Ono to tak totiz vubec nemusi byt. Ve skutecnosti je soucasti hexy pouze vakcina proti H. influenzae typu b (ale existuji dalsi typy a - f) a v Prevenaru je pouze 13 nejnebezpecnejších typu Streptokoků ( pritom jich existuje vic nez 70). Takze vzhledem k tomu, ze se ockuje vzdy jen proti nejzavaznejším a život ohrozujicim typum daných bakterií, ne proti vsem existujicim, tak je mozne onemocnet na infekci Haemofilem nebo Streptokokem, to ale neznamená, že očkování nefungovalo. Spis slo o onemocneni jiným typem, nez obsahuje ockovani.
@elu
přeskočila mi číslovka, chtěla jsem napsat 20 let... ale i tak to není každodenní umírání, jak se tu někdo snaží vyvolat paniku....
mnohem lépe ochrnání než klasická hexa třeba pediacel atd...
nová vakcína proti černému kašli je ve fázi vývoje, bude ještě pár let trvat, než bude na trhu....
a když si vezmu, že 65 miminek za rok onemocní a musí být hospitalizovano s ruznymi dalšími komplikacemi, to je taky důvod...nejen smrt
@eficenka Mohu mít na Vás dotaz ? Rozhodli jsme se očkovat hexavakcínu - schéma 2+1. MUDr. s tím nemá problém, jen tedy upozornila, že toto schéma se očkuje až po 6. měsíci věku. Je skutečně prokázáno, že jsou pak případné vedlejší účinky očkování mírnější ? Případně, kde bych to mohla dohledat ?

@luciamala1979 motate a přistaňte laskavě urážet, vim to z mých zdrojů, jedna se me zname lékaře a jejich známe a ted by me zajímalo co si na tom vemete rozhodne vic zpresnovat nebo uvádět jména nehodlám jestli budete i nadále urážet tak se prosim nehnevejte pokud nebudu reagovat ale ja vyhledavǎm pokud možno jinou sortu lidi