Proč je tolik maminek, co nechtějí očkovat?
ahojky maminky jak očkující tak neočkující.Všimla jsem si že v poslední době je plno maminek co neočkuje.Zajímá mě důvod proč.Já jsem tedy očkující.Jako malá jsem byla taky očkovaná tak co se tedy za tu dobu změnilo že to pobouří ted snad každou maminku?
a mimochodem prevenar je sázka do lotorie, ten dávat nebudu
@elu a mimochodem i hexa (viď haemoph.influenze) Já odobně jsem z očkování sklamaná Mám zaočkované děti, kt.chytají nemoce na které byli očkované
Jeste pred dvema lety bych vyhradne kopala za ockujici. Po zkusenosti s prvni hexou u mladsiho jsem uz nekde jinde. Rozjel se mu po nem tezky atop.ekzem a alergie na vsechno, kam se podival... jasne, ma to v sobe a mohlo to vyprovokovat neco jineho pozdeji. Jsou mu dva a priorix zatim nedostal a byla bych rada, kdyby k tomu nedoslo. Detska ho kvuli alergii na bilek ani ockovat nechce. Osobne si myslim, ze kdyby se ockovalo tak nejak s rozumem a nebyla snaha narvat do mimin behem nekolika prvnich mesicu vsechno, spolecnost by se ukidnila. Treba cerny kasel u mimin smysl ma, to, ze ucinnost vakciny casem klesa neni az tak podstatne, ty nejmensi by to ale stalo zivot. Treba HBV mi prijde neopodstatnene a zbytecne, rotaviry to same. Ale uprimne, ktere informace jak na netu nebo v knihach jsou ty pravdive... 😉
@eficenka tech x případu úmrtí na černý kašel me staci
@sarkar já mam jasno ale diky..
@kajalka viz ma odpoved vyse
@heduska82 moje babicka si ve 4 mesících prodelala černý kašel 🙂
@luciamala1979 ae to je casty jev.. uz jsem to tu psala ale kamaradka dala malemu hexu a prevenar a co se stalo do 24 hodin lezieli ve spitale v detske s rozjetym pneumokokem. Samo ze pred očko malý byl plne zdrav 😠
@markyzka84 to se nehadam. Ja si tim prosla ted a stacilo mi to.
@terezapetrova když máte tak jasno, ráda budu taky za ten přiklad ke kt. Vás více holek vyzvalo, tak uveďte ;)
osobne si myslim, ze na povinnem ockovani neni nic spatneho. Spatny je zpusob provedeni. At uz to, ze mame povinnost ockovat pouze jednou danou vakcinou nebo vekem ditete.
Mam dve deti, syn uz ma vsechna povinna ockovani za sebou, bez jakekoli reakce. Nicmene to prikladam tomu, ze pediatricka, ke ktere chodime, ma v hlave mozek, takze ockovala vzdy jen v pripade naprosto zdraveho ditete. Jakmile jsem vyjadrila pochybnost, ze neni uplne ok, tak ockovani odlozila.
Dcera ma 13 mesicu a aktualne by mela dostat 4. davku hexy. Doktorka mi rovnou rekla, ze to odlozime minimalne o 2 mesice, ze ted v obdobi castych viroz ji proste ockovat nebude.
Cele to je o komunikaci. Nevim jak to chodi v tech ockovacich centrech, ale verim, ze tam by mel individualni pristup samozrejmosti, takze pokud ma nekdo pochyby, mel by jit tam a vse s nimi prodiskutovat.
Ale neockovat vubec mi uplne rozumne neprijde.
@heduska82 ja to nebrala jako hadku ale jako podporu tveho vyjádření 🙂
@markyzka84 ja to tak nebrala. 😉
@patrusa Souhlasí s vámi. Je to hlavně o komunikaci a přístupu doktora. Má me taky rozumnou doktorku a já když jsem ji řekla že se mi syn nezdá tak mi ho pře objednala,nebyl problém. Nicméně má už za sebou taky všechny očkování a bez reakce.
@elu Info k hliníku z jednoho dokumentu.
Zajímavé informace o hliníku ve vakcínách. Jde menší výtah. Hovoří o tomto tématu molekulární biochemička, v dokumentu Tichá epidémia kolem 40.min.
Hliník je známý neurotoxin a často autority tvrdí, že obsah hliníku ve vakcínách je zanedbatelný, že více hliníku dostanete ze stravy než z injekce. Toto zdůvodnění popírá základní toxikologické principy. Tyto tvrzení jsou zavádějící, protože víme z dat výzkumů, že jen 0,25% hliníku, který sníme, přejde do krevního oběhu, naproti tomu vakcínou píchnutý hliník je absorbovaný na 100%. Zdravotnické autority také tvrdí, že jednoduše vyloučíte píchnutý hliník, ale ani toto tvrzení nedává smysl. Protože tím pádem by byl hliník v těle mizerný adjuvant a významem slova adjuvant je zůstat v těle a podněcovat imunitní odpověď. Dnes existují data o tom, že lidé zadržují hliník z vakcín následujících 8 let po vpíchnutí.
@luciamala1979 napsala jsem, ze mam jasno v tom jak ockovat, musela by jste pozorně ji koukat na co odpovídám a jinak konkretni případy úmrtí zde uvádět tedy opravdu nebudu, jména tech oběti neznám ale ani kdybych znala tak Ti to sem s telefony a adresami fakt nenapíšu......
@terezapetrova ja nechci jmena a telefony, ja chci treba statistiky, dukaz.. Ctu poradne, prave proto jsem reagovala. Odpisete totiz jenom na to co Vsm vyhovuje. Nebo jste necetla spravne Vy a prehkedla jste opakujici se otazku smerem k Vam? Tak jsem s prikladem! Nebo ste si to cele vymyslela?🙂
@helen_8 ještě by to chtělo uvést zdroj, aby zase neřekli že je to žvást z net nebo z blesk.cz 😉
@terezapetrova Prosím, jakých x případů? Já vím o 4 za posledních 25 let, nejmladší bylo snad 4 měsíční dítě, všechny ostatní starší a tuším už rozočkované.
@kajalka určitě to upřesní ;)
@luciamala1979 tak zamotala jste se do toho sama a prominte ale abych Vam pomáhala s rozpletanim na to opravdu cas nemam. Dukaz nemam a ani bych ho sem proboha nekopírovala 😉 Nicmene vim to ze zdroju, kterym verim, Vy si verte tomu cemu zase chcete verit Vy 😉
@kajalka vse potrebne jsem v komentech v diskuzi napsala.
prečítajte vše toto a pak obhajujte a myslite si, že očko je neškodné... 😉
http://svobodnenoviny.eu/exkluzivni-a-sokujici-...
http://www.prvopodstata.com/2015/10/25/vakciny-...
tuto jedna jediná mamka už nebude očkovať nikdy nikoho, poučila sa každá žial... https://www.modrykonik.sk/forum/ideme-ockovat/a...
http://www.casopis-sifra.cz/po-ockovani-proti-s...
prednáška, Anita Petek, ktorú zavraždili prosím pekne farmaceuti, bo povedala svetu pravdu o očko...
moješťastné neočko dieťa bolo za skoro 4r asi 4x choručké a to málo, vždy cca 3 dni. prečo asi, noo... 😉
PS na nete je toho príšerného o očko tak moc, že sa mi tu fakt ten minimálne rok nechce sedeť 😀
každý, nech si robí podla svojho svedomia, ja ho mám čisté... 😉
a komentujte moj príspevok laskavo, až si pozrete vše, čo v ňom je. no a radšej si fakt sednite...
@terezapetrova takže jenom žvástáte. Já se nemotám jenom se ptám o čem to píšete jaké případy protože nevím o tom že by byli.. Vy taky ne - jenom žvástate 🙂 sila🙂
@akankeo ale vyvíjela...jí nic nebylo, ale kvůli tomu, jak byla pořád v peřince, špatně pásla a byla pozadu. Mudra se bála, tak nás hnala na neuro, tam samozřejmě nezjistili nic, než že je cca o 4 týdny pozadu ve způsobu pasení koníků apod. , šup na rehab a ihned jak jsme peřinku odhodili tak to dcera dohnala. A pak najednou zas byla napřed, když jsme byly na kontrole na neurologii. Bylo to vyloženě kvůli doktorovi, co asi dělá kšefty farma firmám. V čekárně bylo vždycky víc jak 50% dětí s peřinkami a ještě spoustu dalších mělo široké balení. Já jsem zastáncem prevence, ale odsud podsud. Samozřejmě některé děti mají opravdu problémy s kyčlemi a je v pořádku, když se to podchytí, ale to už jsem zase u toho systému, u továrny na nemocné lidi, u doktorů, kteří nemají pořádně čas se pacientům věnovat tak diagnózy hází od stolu atd. atd.
S tím spouštěčem souhlasím tak půl napůl. Podle mě někdy očkování spouštěč být může, někdy je zakopaný pes jinde, ono tohle asi nikdy nepůjde zjistit. Ale rozhodně kdybych si měla vybrat, jestli se např. atopický exém rozjede 2m miminu nebo staršímu dítěti, nevybrala tu první variantu, takže tak jako tak i když očkování jen "pomůže" něco rozjet, tak bych neriskovala a oddalovala. Totéž s tím hliníkem. Při očku se hliník dostává přímo do krve, dle mého daleko nebezpečnější než olíznout hliníkovou lžičku. Ale tak jako tak, pokud můžu eliminovat rizika, kterými ohrožuji zdraví své nebo své rodiny, tak to udělám. Taky nás hned nezabije, když se budeme přejídat cukrem a moukou a mlékem. Třeba děti nebudou ani obézní. Ale riskovat nebudu a stejně nás budu raději krmit zdravě.
Ad černý kašel u tchýně - ano, dospělého neohrozí. Ohrozí malé dítě, které neumí pořádně vykašlávat, starší dítě taky ne. Dnes jsem s nadsázkou projevila u homeopata obavu, aby syn necelých 8 měsíců neměl černý kašel - ujistil mě, že se to dá bez problémů léčit. Jen se to musí podchytit včas, samozřejmě. Ale to jsem se zase dostala jinam - u tchýně je krásně vidět, že byť je očkovaná, tak jí očkování bylo k ničemu. Možná měla lehčí průběh, ale kdoví. Co se týče proočkovanosti starší generace, tak tam by mě velmi zajímaly statistiky. Obávám se, že ta generace proti některým onemocněním očkovaná už vůbec není. Což mi připomíná, že jsem zapomněla napsat další důvod, proč mám k očkování takový zvláštní vztah - proč se tak strašně očkování řeší u dětí, ale u dospělých a starších ne? Proč se to tedy nevymáhá plošně?
S tím systémem souhlasím - resp. nelíbí se mi. Dcera (necelé 3 roky) má jen Pediacel schéma 2+1 a očkovat jsme začaly v 9 měsících, synovi je teď necelých 8 měsíců a očkovaný ještě není, protože ani není čím, hexu rozhodně ne a pro Pediacel do zahraničí nepojedu, takže počkáme do dalšího roku. Dnes jsem mluvila s homeopatem, co mi teď syna léčí z kašle, poněvadž rady naší MUDry se nějak míjely účinkem a ten mi říkal, že i třeba MMR bych měla dětem rozložit na jednotlivé vakcíny. Jeho manželka pracuje s dětmi a tolik negativních recenzí na reakce po hexe, kteří mají její pacienti, by se sem ani nevešlo 😝
No, každopádně...jsem sem akorát napsala svůj názor a už tady zase diskutuju, od toho jsou tady jiná fóra o očkování, ať se tazatelka sama rozhodne co za názor je blízký jejímu srdíčku 😉

@luciamala1979 jestli jste si nevšimla, tak právě píšu, že nemám jistou, že se musím jen přiklonit na jednu stranu, ke které mám rozumově blíž..ale jistotu nemám a to právě vypichuju ve svém příspěvku