icon

Proč je tolik maminek, co nechtějí očkovat?

kecalka2
22. říj 2015

ahojky maminky jak očkující tak neočkující.Všimla jsem si že v poslední době je plno maminek co neočkuje.Zajímá mě důvod proč.Já jsem tedy očkující.Jako malá jsem byla taky očkovaná tak co se tedy za tu dobu změnilo že to pobouří ted snad každou maminku?

melodygirl
29. pro 2015

@blecha94 s tím dovzděláváním to nevidím tak růžově, znám pediaty, kteří podávají informace například ohledně kojení, které jsou už 20 let překonané. Nebo jeden nejmenovaný primář gastroenterolog, pořád hlásí, že mléčné výrobky jsou nejvýznamnějším zdrojem vápníku, což už je také určitou dobu pasé. My tedy chodíme k pediatricce, které je přes 50 let a má nejnovější poznatky, opravdu tráví svůj volný čas studiem v oboru, ale patří spíš k té menšině. Podle mě je to vždy o lidech a to v jakémkoliv oboru.

blecha94
29. pro 2015

@melodygirl Ale mléčné výrobky jsou nejvýznamnějším zdrojem vápníku. Pouze se časem přišlo na to, že zdaleka ne jediným a s rozmachem různých diet typu vegan se začalo mléko jako takové očerňovat. Nicméně stále platí, že kysané mléčné výrobky a nízkotučné sýry jsou bezva, navíc kromě vápníku mají hodně vitaminu D a jsou prospěšné v prevenci proti rakovině tlustého střeva. Tím pádem chápu, že pan gastroenterolog nadá na mléčné výrobky dopustit. 🙂

Samozřejmě to o lidech je, ale myslím, že ignoranti a špatní lékaři dřív nebo později přijdou o klientelu či o zaměstnavatele (u řadových lékařů, kteří mají nadřízené je to dovzdělávání asi intenzivnější, soukromník si přeci jen sám rozhodne, co ano a co ne).

luciamala1979
29. pro 2015

@ivular mohu Vás poprosit o odkaz, odkud čerpáte informace, že Ze statistik plyne, že pokud očkované dítě chytí ten kmen, který nebyl obsažen ve vakcíně, je průběh jeho onemocnění těžší než u dítěte, které nebylo očkováno žádným kmenem pneumokoka.?
Jde mi o mé děti jenom. Děkuji.

alicesky
29. pro 2015

@blecha94 zalezi jak definujete "nejvyznsmnejsi zdroj". Nekolikanasobne vyssi obsah ma mak, stejny rada listove a kostalove zeleniny. Navic je tu otazka vyuzitelnosti pro lidsky irganismus. Zdroj napr: http://www.dietitians.ca/getattachment/f739d485...

ivanakuncova84
29. pro 2015

@basice mohu se zeptat jak stare bylo v dobe ockování? a jak se ten autismus ihned projevoval po tom očkování? dík

melodygirl
30. pro 2015

@blecha94 je fakt, že moje informace byla vytržená z kontextu, ale jednalo se o primáře na dětském gastru, který řeší dost často nesnášenlivost určitých složek potravin způsobujícich problémy s trávením. U nás konkrétně alergii na BKM. A když si v tomto případě povzdechne, jak to uděláme, když nemůže mléčné výrobky, tak mě to hlava nebere. Pak následovaly odběry, biochemie a s velkým překvapením vápník v ideálních hodnotách. Pochopitelně, když čerpáme z jiných zdrojů, jak už tady padlo. Ony paradoxně mléčné výrobky dokáží způsobovat odvapnění. Nadměrnou konzumací živočišných bílkovin dochází k překyselení organismu, které je kompenzováno využitím vápníku z kostí, aby se znovu nastavila acidobasická rovnováha. Znám z osobní zkušenosti, kdy se mě jako dítěti začala křivit holení kost, přestože jsem konzumovala mléko a doplňovala infadolan (vit D), pak jeden na tehdejší dobu ( před 40) lety osvícený ortoped doporučil mojí mamce ať omezím mléčné výrobky a sladkosti. No a situace se naprosto upravila.

melodygirl
30. pro 2015

@alicesky Souhlas 🙂 taky záleží na tom jaký internetový zdroj si vybereme k citaci 😀 😀

alicesky
30. pro 2015

@melodygirl noo kdyz ja nemohla najit nejaky trochu seriozne vypadajici cesky zdroj... A predpokladam ze profesni organizace kanadskych dietologu nebude sirit naproste bludy :D Jinak skvely popis odvapnovani - je to presne tak ... mj cele kultury ktere mleko ani mlecne vyrobky vubec nepouzivaji zadne plosne problemy (pokud se nepletu) s nedostatkem vapniku nemaji..

melodygirl
30. pro 2015

@alicesky s tím zdrojem to nebylo mířeno k tobě 🙂

katrinacek
2. led 2016

@tulikiss omlouvám se že tak pozdě, ale přece 🙂 jde o to, že, stejně jako obyčejná rýma či chřipka, když se šíří tak mutuje, a mutují i ostatní nemoci. A proto je několik druhů chřipky a i člověk na chřipku očkovaný se může nakazit. Ale chřipka se dá vyležet a vypotit, to každý ví. S těmi ostatními je to složitější. Celá léta se jich civilizace zbavovala a když jsme u zdárného konce, oběví se tady nový trend. Škoda že nejde spočítat kolika dětem se přihodily komplikace po očkování ku počtu dětí které zemřelo a jejich rodiče by za vakcíny položili vlastní život.

alicesky
3. led 2016

@katrinacek já myslím že trend je spíš přemýšlet a informovat se namísto slepého věření tzv. "autoritám", ne a priori neočkovat. Bohužel veřejnosti je prezentováno očkování jako něco zcela bez rizik, což je bohapustá lež (fakta lze dohledat v lékařských studiích, od řady vakcín se časem "potichu upustilo" - viz živé vakcíny). Vědomě a programově je - alespoň v ČR - potlačováno zaznamenávání vedlejších účinků a tj. získávání přehledu o skutečném působení. Pokud má být vztah lékaře a pacienta či jeho zástupce postaven na důvěře, takový postup tuto důvěru zásadním způsobem narušuje a nelze se divit, že řada rodičů (i pacientů) má poměrně skeptický náhled na to, čí zájmy lékař/ zdravotnický systém vlastně hájí.

laragazza
4. led 2016

@sisstin Prosim,muzete mi dat d
o sz jmeno pediatra,diky.Kamila
Shanime takoveho.

alicesky
4. led 2016

Ještě něco ke zdrojům- dokument k Infanrix Hexa Od str. 10 počty případů jednotlivých nežádoucích účinků. Některé z nich jsou uvedeny v infu k vakcíně, jiné ne.

https://autismoevaccini.files.wordpress.com/201...

lucienn5
6. led 2016

Já jsem osobně taky proti očkování, ale u mě je to tím, že se zajímám o ajurvédu, vyváženou potravu z hlediska překyselení a podobně ... a je dokázané, že spolu s očkováním se do těla dostávají nejen tyto protilátky, ale i spousta těžkých kovů a dalších látek, které nenávratně zatěžují organismus, obzvláště u takto malých dětí. A toto tělo pak nese celoživotní zátěž, které není schopno se zbavit a pak je náchylnější pro nejrůznější onemocnění ... navíc je prokázáno, že očkování může způsobovat autismus. Pokud se dítě správně stravuje, dostatečně hýbe a pravidelně pobývá na čerstvém vzduchu, tak si myslím, že si vybuduje dostatečnou obranyschopnost 🙂

kaddu
8. led 2016

Protoze diky internetu uz se nedari tutlat detaily o tom co to vlastne je. Prumerny profil neockujiciho rodice je "bila rasa, vysokoskolak s nadstandartnimi prijmy". Rozhodne to neni modni trend ale spise "awakening" lidi co chteji chranit svoji rodinu a neboji se si o tom vyhledat potrebne informace. Za poslednich 7 let jsem videla enormni narust neockujicich rodicu, ne proto ze by to bylo "cool", ale protoze jakmile clovek jednou otevre oci, uz je jaksi pak nejde zavrit.

markyzka84
8. led 2016

@kaddu musim u nas potvrdit 🙂 Ing. s manžel vllastníme již,,čisté,, nemovitosti🙂 o prijmech mluvit nebudu ale materskou jsem mela ten strop ,) proste vic uz se nedava :o/ ...a malá má pediacel ve sch. 2+1 ,mmr ockovat nebudeme. Mame druhe na ceste a tedy jsme si jisti ze dokonce jeste prvni vakcinaci posuneme ne na 6 mesic ale na 8 mesíc🙂

patrusa
8. led 2016

@kaddu myslim, ze prumerne inteligentni clovek vi, ze ockovani zachranilo spoustu nejen deti. Tudiz vzit vsechna ockovani a hodit je do pytle "vsechno spatne" je nazor, ktery spochybnuje praci lidi, kteri vakciny vyvinuli. Mam vysokou skolu i muj manzel, presto jsou nase deti ockovane, protoze vetsi strach bych pri dnesni migraci osob mela o neockovane. Tady neni otazka zda ockovat nebo ne, ale jak donutit vyrobcem, aby vakciny byly co nejsetrnejsi. Vetsina tech, co neockuji, by s setrnejsi vakcinou rado ockovalo.

katyxq
8. led 2016

@patrusa průměrně inteligentní člověk si dohledá statistiky výskytu těch nemocí, úmrtnosti na ně během času a sám posoudí (ne)souvislost těch údajů s počátkem vakcinace

orchidis
8. led 2016

@patrusa Jaj, tak to je opravdu průměrně inteligentně sepsaný názor 😀. Jak to ten průměrně inteligentní člověk ví? Protože to řekl plakát v ordinaci jeho pediatra 😀? Jaké pro to má ten inteligentní člověk důkazy?

:-P předmět kritické myšlení a rozpoznávání demagogických keců, bych povinně zavedla od školky pro všechny 😀. Místo očkování 😀.

patrusa
8. led 2016

@katyxq jiste, ted je vyskyt nizky, protoze je porad vetsina tech, co ockuji. Ale pokud by se jejich pocet vyrazne snizil, bude statisticky i vyssi vyskyt techto nemoci. Nemoci nejsou vymyceny, pouze potlaceny. Me samotne vadi, system jaky je nastaven a nuceni ockovat jednou danou vakcinou a nucene ockovani MMR, coz je dle mne mega nesmysl. Jen pisu, ze neockovat vubec neni spravna cesta.

patrusa
8. led 2016

@orchidis nezlobte se, ale pred ockovanim svych deti, jsem si procetla vsechny mozne dostupne materialy a presto jsem je dala ockovat. Myslim, ze ockovani ma smysl, jen je treba donutit stat ke zmene a to napadanim lidi v teto diskuzi oopravdu nedocilite. Jinak dekuji za zpetnou vazbu, ta je v diskuzich velmi dulezita.

kajalka
8. led 2016

@patrusa Jistě jsi viděla grafy poklesu úmrtnosti na dané choroby. Už nějaký rok před zavedením vakcinace se úmrtnost rovnala takřka nule. Co si připustit, že tento stav není vlivem vakcín, ale zvýšené hygieny, samostatných wc, zlepšením stravy..?

katyxq
8. led 2016

@patrusa myslela jsem dlouhodobé statistiky s nejvýznamnějšími poklesy PŘED zavedením očkování na tu danou chorobu nebo u chorob, proti kterým se neočkuje ... a nebo i nárůst v době po vakcinaci (v ČR se výskyt, a to spíš podhodnocený, začíná velmi blížit době před zavadením vakcinace)

kaddu
8. led 2016

Neexistuje jedina nezavisla studie potvrzujici ze by ockovani fungovalo. Nemoci se ve spolecnosti drzi a siri prave ockovanim, nebudu zacinat na vakciny vyrobne specialne pro snizovani a mrzaceni jednotlivych ras lidi (Indie, latinska amerika, blizky vychod). Kdo na zajem si ty fakta muze vyhledat sam. Neockovane deti bez injekci vitaminu k pri narozeni jsou mnohem zdravejsi a I s infekcni mi nemocemi se dokazi poprat s mnohem vetsi lehkosti. Vakciny nejsou prevence. I ockovany muze tu nemoc dostat a mnohokrat s daleko horsimi nasledky. Nazory typu ze ockovani zachranilo spoustu lidi nejsou zalozeny na pravde nybrz na nepodlozene informaci omilane po desetileti.

patrusa
8. led 2016

@katyxq diky za reakci, jeste se na ty grafy a statistky podivam. Ockovani je pro deti povinnych tolik, ze mi to dost vadi. Kazda informace bude klicova pro diskuzi s nasi pediatrickou. Nejsem ockovaci fanatik. a neridim se jen tim, co mi kdo rekne.

kaddu
8. led 2016

Pravda se nezmeni podle toho kolik lidi ji veri. Kazdy by se mel informovat pro svoje vlastni dobro. Ono totiz mit astma, ekzem, ADHD, leukemii, alergie atd. rozhodne normalni neni. Jenze to se tezko porovnava v populaci kde musi byt vsichni ockovani.

rajani
8. led 2016

@patrusa Jeste doporucim si porovnat staty, ktere proti nekterym nemocem "povinne" neockuji s nasimi nemocemi proti kterym se ockuje - resp porovnat jak v case, tak vyskytem. Muzu poskytnout bezva prehled ve slovenstine (ockuji proti stejnym nemocem) a je prehledny zdroj informaci, odkud cerpal;)

patrusa
8. led 2016

@rajani budu rada, kdyz mi poslete odkaz. Diky

babanci
23. led 2016

Často čtu,jak maminky očkovaných dětí nespí z toho,že jejich děti onemocnění od neočkovaných dětí. Jak by ale mohly?Vždyť jsou přeci očkované,tudíž chráněné,ne? Sama bych své děti neočkovala proti běžným dětským nemocem,co jsme v dětství všichni prodělali a taky rozhodně ne žloutenku typu B pro kojence. Já sama nejsem očkovaná proti tetanu a ani v budoucnosti být nechci.Jsem zvědavá,kde narazím. Lékaře nenavštěvuji,42 let jsem nebyla nemocná,ale v zaměstnání mi tvrdí,že je to povinnost a mohu přijít o práci. Taky pěkná hloupost, nelíbí se mi,aby mi někdo něco nařizoval.

Strana