icon

Proč je tolik maminek, co nechtějí očkovat?

kecalka2
22. říj 2015

ahojky maminky jak očkující tak neočkující.Všimla jsem si že v poslední době je plno maminek co neočkuje.Zajímá mě důvod proč.Já jsem tedy očkující.Jako malá jsem byla taky očkovaná tak co se tedy za tu dobu změnilo že to pobouří ted snad každou maminku?

lajla
28. led 2016

@lin18 ale já přece taky nic takového nenapsala🙂 jen jsem reagovala..
A popravdě nova je zdroj informací číslo 0 a taky si to neberu osobně🙂

blecha94
28. led 2016

@lajla Na to, ze ockovane deti trpi vetsi nemocnosti, je nejaka studie ci statistika (nezavisla a nezaplacena), nebo je to jen vas subjektivni pocit ci papouskovani nazoru nejakeho popularniho protiockovaciho lobbysty?

Ja kolem sebe vidim jen to, ze nachylny na kazdy psiknuti umi byt jak ockovane tak neockovane deti a prakticky mezi nimi nejsou zretelne rozdily. Jestli ma ockovani na imunitni system cloveka vliv, tak minimalni a existuji mnohem podstatnejsi faktory, jak dite pozitivne vybavit do zivota co se obranyschopnosti tyce. Nikdy bych si jako ockujici matka nedovolila rict, ze neockovane deti jsou vice nemocne, i kdyz s neockovanim nesouhlasim, protoze to jednoduse nemam nicim podlozene a moje subjektivni pocity by mely byt v konstruktivni diskuzi pase.

Ono se tohle zrovna asi dost spatne zkouma, protoze jak jsem uz psala, zivotospravou si clovek muze imunitu bud zlepsit, nebo zhorsit a treba takove ctyrlete dite uz je notne ovlivneno prostredim a tim, jak zije. Nelze tedy rict, ze je tak nemocne proto, ze bylo/nebylo ockovane, protoze za zivot uz bylo vystaveno mnoha jinym vlivum, ktere mohou mit na svedomi jeho zdravotni stav.

lajla
28. led 2016

@blecha94 psala jsem viz výše... Dělala jsem.u nás průzkum... Jasné pro někoho nevýznamné pro někoho důležité...
A psala jsem jak to mám já se svými dětmi ockovane/ neockovane... Více věřím vl zkušenosti
Ono jak je to i s MMR...poslední.studie prokázala? Že MMR autismus nespouští... Jsem jiného názoru...a zase vl ZK... Jasné to dítě ten předpoklad mít muze , a MMR ho spustí...a když vidite tu posloupnost po očkování tak Vás to přesvědčí...kdyby to dítě na očkování nebylo tak se autismus nemusí projevit
Zase můj názor, nikomu nic nevnucuji, každý si to musí srovnat sám v sobe

joslin
28. led 2016

já s manželem také přemýšlela, jestli očkovat či ne a co očkovat... My raději očkovali rotarix, synflorix a samosebou povinnou hexu 🙂 je lepší podle mě očkovat než pak brečet nad tím, že prcek onemocní nějakou zákeřnou nemocí....raději zkrátka čelit vedlejším účinkům vakcín než nechat dítě "umřít" na nějakou šílenou nemoc.... ale je pravda, že hodně záleží i na reakcím na očkování v rodině, očkování pak jde oddálit či rozdělit po domluvě s lékařem... záleží i na lékaři - ten dělá taky hodně 🙂 jinak reakce po očkování, musím zaklepat, v poho 🙂 po rotarixu častější kakání, po synflorixu a hexe teplota max. 37,3 °C takže to přežíváme bez čípků do zadečku na teplotu, teď máme po 3.dávce očkování a jen je prďulka takovej ukňouranej, ale má na to nárok 🙂
Jinak očkování záleží zcela na rodičích a rodiče pak čelí následkům 🙂 přeberte si to kdo chce, jak chce 🙂 vaše rozhodnutí!

maraida
28. led 2016

Přesně,každý se musí rozhodnout sám za sebe. pro mě je lepší,když holka chytne a odmarodí si např.zarděnky atd. než aby mi třeba po očkování zůstala po celý život nějak postižená.To bych si asi vyčítala do konce života...

blecha94
28. led 2016

@lajla Musí, nemusí... Hypotézy.

Autismus je vrozená abnormalita mozku. VROZENÁ. Kde není, tam můžete do dítěte píchat vakcíny třeba každý týden a autista z něj nebude. Tam, kde je, se projeví; a to s vakcínami, nebo bez nich. Ano, má se za to, že jedním ze "spouštěčů" mohou být infekční onemocnění, tím pádem sem spadá i očkování MMR, protože se jedná o živou vakcínu, se kterou se tělo musí vypořádat, ale logicky by tedy takovým "spouštěčem" mohlo být to, že neočkované dítě prodělá příušnice.

Spoustu matek se ohání tím, že ony ani otcové přece žádnou poruchu autistického spektra nemají, prarodiče také ne, takže co... Jenže geny, to je solidní guláš a autismus se vůbec nemusí objevit u každé narozené generace a upřímně, kdo z nás ví, jestli prababička neměla třeba AS? Nikdo.

Nikdo, protože ještě před sto lety neměli lidé ponětí, co to autismus a jeho mírnější pododnože je. A to je další věc. Každý se holedbá, že tohle dřív nebylo a to je důkaz, že vysoký výskyt posledních let je důsledkem vakcinace. Jenže to není pravda, jen byly kdysi doby takové, že kdokoliv, jehož chování výrazně vybočovalo z normy, byl prostě a jednoduše blázen, kripl nebo debil a zavřel se do blázince a jiných ústavů. Můj manžel trpí AS, a ačkoliv je narozen v roce 1986, jeho mámě nikdo nedokázal říct, co s ním je, když byl dítě a diagnózu dostal až v pubertě! Výskyt poruch autistického spektra roste, protože až posledních pár desítek let umíme tohle onemocnění celkem jasně diagnostikovat.

Mně je vážně líto všech maminek, které potkalo tohle neštěstí a víceméně chápu, že se ženou za příčinou jejich problémů, a když si jí najdou, tak se jí zubynehty drží a nepustí a snaží se varovat i ostatní, ale ono se to bohužel zakládá víceméně na polopravdách a někdy i úplných lžích a zbytečně se šíří panika i mezi matky, které nikdy neměly důvod takhle plašit.

lajla
28. led 2016

@blecha94 ale to já všechno vím a spousta maminek také... Bohužel neznam jedno jediné dítě které např prodělalo spalničky a ma nasledky zato jich znám par co je má po očkování MMR
Ono je to pořad dokola, prostě každý tu zodpovědnost musí nést ať tak nebo tak...věřím že za pár let to s očkováním bude úplně jiné a bude větší svoboda
Ono téma očkování je opravdu neverending, vždy budou proti sobě 2 strany...

pavlak5
28. led 2016

Syn byl nedonoseny ......nikdo nas nechtel ockovat....tzn.asi to bude docela svinstvo.... .Nicmene ....tenkrat mi bylo celkem nedore z tom0jo ze nejsme na nic ockovany ,ze jsme cca do roka 1. ockovani vlastne vubec nikam nemohli....bylo to riziko a to i pdesto ,ze nas chranila kolektivni imunita .Strach to byl hrozna ,kdykoli kl0olem sel nekdo s pupinkem ,kaslem.....nam slo totiz o zivot.... .Nakonec se ockoval od 1 roku ,vakciny byly rozdelene ,treba hexa tak na 3 vaxiny.Zive vakciny se ockovaly jeste pozdeji.
Ockovani je hodne dulehite prave vzhledem ke kolektivni imunite ,aby byly diky ostatnim chrani stari ,slabi a nemocni.Jedine ,co bych mozna udelala je ze bych ockovani opravdu rozdelila na min latek v jedne vakcine a ockovala treba pozdeji,pr.az v 6mesicich.Ono si myslim spousta neockovacich matek neuvedomi ,ze take tezi z kolektivni imunity z toho kze ostatni matky ockuji,lehce by se mohlo stat ,ze by jejich prgni dite ze skolky prineslo nejakou hnusnou pro novorozence smrtelnou nemoc ,pripadne by kazna cesta mhd byl risk ,kazdy vecirek v materskem centru,kazda navsteva v cekarne u doktora by se stala dobrodruzstvima fo nemluvim o obchodnich centrech....Ani nevite jak mi vzdycky bylo,kxyz jsem sla s malym ven a tam pobihaly matky s detmi s cernym kaslem...protoze je prece nemohoou trapit pobytem doma ...namaji tam co delat....nebo ,kdyz si maminky nadsene , v deskem rehabilitacnim klubu chteli predavat nestovice....opravdu super bezohledne v okamziku kdyz tam mate dite s imunodeficitem.

lajla
28. led 2016

@blecha94 a pokud se matky nechají plasit jinými jejich problém...všichni snad umíme číst a sbírat informace a co si z toho ta která vezme je jejich věc...
Ano mi je líto těch... Kteří o své děti díky očkování přišly☹
Potřebujeme jen větší možnosti, rozhodnout se co chceme na očkovat a ne slepě poslouchat ty nahoře protože oni myslí...
Bohužel nezastavam názor že je potřeba "obětovat"... aby....jak už to tu párkrát zaznělo a věřím že kdyby dotyčné přišly o své děti velmi rychle by obrátily...
Bohužel nevěřím že se ty chemikálie v těle nekumuluji... A jednou to prostě vypuknout musí... Tolik děti trpí na různé nemoci od ekzému až po.rakovinu...a nevěřím že je to problém pouze životního prostredi

lajla
28. led 2016

@pavlak5 když jsem šla s malým ven a tam pobihaly děti s černým kašlem...🙂))). Kde zijete? Jak Vy přispívate ke kolektivní imunitě? Pokud jste neprodelala všechny nemoci ve vakcinach či nebyla ockovana..
A pozor za nás se něco neockovalo...jste hrozbou pro svého syna..
Neštovice? Co to placate? Proti neštovicím se ani povinné neockuje a všichni mají dedukovat jakého že máte syna? Asi ten strach nebyl takový...kdyby šlo o život nikam byste nesla
Očkování MMR má životnost 15-20 let "uvádí se i více"... Ale zrovna ve věku kdy naše děti budou chtít děti...už chráněni nebudou...takže další vcelicka? Prodělání nemoci je celoživotní
Věřte že moc nevíte tedy vůbec nic

kajalka
28. led 2016

@pavlak5 http://www.vitalia.cz/clanky/nejvetsi-nesmysly-...

Pane jo, při celkové proočkovanosti dejme tomu 97% jsi potkala víc dětí s černým kašlem?!!

gepe
28. led 2016

@kajalka jiny odkaz nez na vitailii mas? Nejaky erudovany clanek, ktery nebude pouze jednosmerny, nebude pouzivano provax antivax apod. Proste clanek, ktery bude nezaujaty. Diky.

kajalka
28. led 2016

@gepe Vadí-li ti, vyhledej si.

gepe
28. led 2016

@kajalka nenapsala jsem, ze mi vadi. Pouze jsem Te pozadala v dobrem o dalsi jiny clanek nez se zdrojem z Vitalie, ktery by byl nezaujaty s nepouzivanim danych terminu. Predpokladam totiz, ze mas urcite vice zdroju nastudovano, nez z Vitalie a Vavrecku, apod.

pavlak5
28. led 2016

@lajla mila lajlo 🙂 ano cim vic vim ,tim vic je jasne ze nic nevim...je mi proto cti se aspon tady virtualne setkat s nekym vsevedoucim...,jako jste vy ;) .Nic ani nikoho neplacam ,ted si jen tak uzivam klidu a pisu sem na konika.
V tedobe jsem zila v Praze ,a ani ona maminka ani ja jsme nebyli v zadne rizikove a vyloucene komunite ,proste normalni zivot vetsiny Cechu.Prizpivam kolektivni imunite,tim ze mam povinne ockovani,muj syn prispiva ke kolektivni imunite take tim ,ze ma uz nyni vschna povinna ockovani.Nyni uz hrozbou pro sveho syna tolik nejsem je veliky....nicmene kdyz byl maly byla jsem,protobylo nutne nenavstevovat rizikova prostredi ,v pripad enachlazeni nosit rousku ,vynechat navstevy apod.... .Na nestovice se povine neockuje (tedy na plane ),nicmene t myslim neznamena ,ze matka pujde s nemocnym diteem do kolektivu matek (na rehabilitaci...ano tam chodi vestsina nedonosencu) a myslet si jakou sluzbu vsem prokaze ,ze je nakazi.... .To at si takove veciiky ,dela se zajemkynemi doma .A ano mozna az ochrana ockovani nebude dostatecna ,bude to chtit dalsi vcelicku...tak jako na tetanus apod.... .Jiste nejlepsi a nejdelsi imunita je po prodelane nemoci ...,ale mit doma mrzaka upoutaneho na luzko po destke obrne ,by mi asi ta jeho dozivotni imunita velkou radot neudelala...Ano treba je to extremni pripad ,mozna by to tak hrozne nebylo...dost lidi by to mohlo zvladnou ,jsou zdravi,dobre ziveny a co je nam po tech par chcipacich s imunodeficitem, co je mi po tatovi s rakovinou ,po sousedove mentalne postizenem synovi,kde je ockovani take kontraindikaci......aspon bychom na ne nemuseli sbirat ty vicka ,ze .Mimochodem ted se nam ta kolektivni imunuta s prilivem odolnych a neockovanych cizin u ze stredniho vycjodu celkem snihi ...takze si nekteri z nas jiste budou moci nnplno uzit nektere ,dlouho nevidene nemoci a udelat si tu imunitu na cely zivot.

kajalka
28. led 2016

@gepe Tak si zadej do googlu "herd immunity" a můžeš si pročítat po libosti bez daných termínů.

pavlak5
28. led 2016

@gepe no mela jsem smulu ,ale 4 deti dvou matek.Kdyz to. Hytne jedno ,sourozenci vetsinou taky.

gepe
28. led 2016

@kajalka pozadala jsem Tebe ne Google, nazor jsi si na zaklade neceho sama utvorila, dala jsi odkaz na Vitalii, tak me osobne zaujalo, jake jeste zdroje i jine jsi sama prostudovala, nezaujate. Nic vic.

gepe
28. led 2016

@lajla ja treba nejsem ani na jedne strane z tech dvou, tj pro ockovani a proti ockovani 😅

lin18
28. led 2016

@pavlak5 termín kolektivní imunita je nesmysl.
Daleko víc než očkování chrání společnost Leicesterský protokol.
Pokud máte imunodeficitního syna je risk chodit do společnosti spíše kvůli nákaze virové než kvůli obavám z nákazy chorob, které se již téměř nevyskytují. Ale toto rozhodnutí je na Vás jakožto na matce....nemůžete očekávat, že nikde nepotkáte nikoho nemocného.

@lajla znáte vůbec nějaké dítě, které spalničky prodělalo?

@gepe a ty máš nějaký článek jiný než od zástupců farmaceutických firem nebo zmanipulovaných politiků?Který by prokazoval přínos očkování?

lajla
28. led 2016

@lin18 JoJo jedno ockovane🙂

lajla
28. led 2016

@gepe jj já taky byla někde mezi do urcite doby..teď jsem více na straně ne..

gepe
28. led 2016

@lin18 ja clanky neshromazduji a nedavam odkazy na maminkovska fora 🙂 a uz jsem kdysi napsala a opakuji, ze je mi jedno, kdo a kdy a cim se ockuje, ci sve deti. Nemusis hned vystrelovat mym smerem aniz bys znala muj nazor a postoj 😉 zajima me to ciste z osobniho zajmu.

lajla
28. led 2016

@pavlak5 hned první věta.. A máte pravdu

pavlak5
28. led 2016

@lajla To jsem rada aspon neco 🙂

pavlak5
28. led 2016

@lin18 ano to mate pravdu ,to jsem predpokladal,zvlast pri bydleni v Praze ..proto jsme byly doma a chodili jen tam kde nebylo moc lidi do roka veku.
To ze je kolektivni imunita nesmysl ,zatim nevim a o Leicesterskem protokolu ,se mi nikdo z tech lekaru uplacenych farmaceutickymi firmami na perinatologickem odd v nemocnici nezminil.Priste se zeptam .

lin18
28. led 2016

@gepe a očkuješ nebo ne? Já neútočím, články taky nesbírám, jenže v každém článku at ho napsal kdokoli dá najít zrníčko pravdy...vyselektovat tu pravdy od manipulativních lží a zjevných polopravd je na každém z nás.

@lajla vážně?

@pavlak5 nesmíte přijímat informace jen od lékařů, kteří jsou logicky ve vleku farmaceutických firem, je třeba sama aktivně zjišťovat a pátrat a dělat si názor.

lajla
28. led 2016

@lin18 druhá věc...pokud lékař správně diagnostikoval🙂 ...i když po pravdě u malé nepoznal ani neštovice... Takže kdo ví🙂

pavlak5
28. led 2016

@lin18 no popravde jsem cekala ,ze sem nejake vysvetleni hodis ....mimselhal imstrycek google

gepe
28. led 2016

@lin18 ano, ockovali jsme malou, meni to snad pohled na muj dotaz a na me? 🙂 narozdil od lidi, kteri neockuji a maji pak problem na zaklade svych nazoru napsat ze neockuji, ja s tim problem nemam. diky za odpoved na muj dotaz na zdroje. Kazdy by si mel nastudovat vicero zdroju, at uz alternativy, ci medicinsky, lidi z oboustra polu pro i proti ockovani. Ne, jen slepe studovat uderne clanky z matersky for.
A pokud bys me chtela skatulkovat, tak se me predtim jeste zeptej kdy jsme ockovali 🙂)

Strana