Proč je tolik maminek, co nechtějí očkovat?
ahojky maminky jak očkující tak neočkující.Všimla jsem si že v poslední době je plno maminek co neočkuje.Zajímá mě důvod proč.Já jsem tedy očkující.Jako malá jsem byla taky očkovaná tak co se tedy za tu dobu změnilo že to pobouří ted snad každou maminku?
Nepochopila jsem, proč se stále navážíte do mischamish . Protože si dovolila s vámi, odpůrkyněmi očkování nesouhlasit? Pokud byste všechny měli známou, sousedku či kamarádku, (jak zde píšete) , jejíž dítě po očkování ochrnulo, zemřelo nebo mělo tak obrovské zdravotní komplikace, tak bychom se zařadili do čela států s nejvyšší dětskou úmrtností. No nevím nevím.......
@verjanja My se do nikoho nenavážíme, my jen nesouhlasíme s jejími názory, tak jako ona nesouhlasí s našimi. Tato debata je snad podstatou diskuze, ne?
@verjanja
jde o doložení tvrzení...
když mluví o kolektivní imunitě - pokud se ona sama nebyla přeočkovat ( stejně tak jako 99% dospelé populace) o kolektivní imunitě je to mýtus...
2. nyní v naší skupince červnovky 2014 je dalíš dítě- encefalopatie po očkování - potvrzeno lékařem, stačí se ji kouknout na profil... další dítě - kter by se posuzovalo individuálně príadně se dělaly genetické testy, přpadně by se nenutilo očkovat priorixem hned na 15m ,ale klidné déle, mohlo být v pořádku a ne v nemocnici a nemělo by neurologické problémy,které dle svlov lékař "snad" vymizí
Ahoj, byli jsme na petilete preventivce a odmitla jsem ockovani. Chtela jsem pouze preockovat tetanus, jelikoz se pohybujeme hodne venku a u koni. Nastal problem, pry ockovani proti cernemu kasli je ted tak dulezite - migranti atd. Oponovala jsem lekarce, ze z cerneho kasle bych mela mensi strach jako napr. z tbc. A proc tedy jedno dite ockovano proti Tbc mam a druhe ne.. ze bych radeji volila ocko proti Tbc... odpoved? Na trhu momentalne neni vakcina proti Tbc... tak at si kazdy udela obrazek sam..
Já si pamatuji, že nás kdysi, ve škole, napřed napíchali do spodní části paže a čekalo se pár dní, jestli máme protilátky s tím, že kdo nebude, bude přeočkován. Nikdo z celé třídy protilátky neměl. Jednalo se o TBC, proti kterému jsem byli očkováni pár let předem. Tak si říkám, že na tu jejich účinnost moc nevěřím. Jako dítě jsem byla očkována proti černému kašli a za 4 roky jsem ho dostala.
@eficenka To jsou stare clanky (resp. 1999 a 2002) ktere se odvolavaji - mimochodem - na doktora, ktery byl uz davno diskreditovan a snad mu i byla odebrana zdravotnicka licence, jelikoz jeho 'studie,' ktera pry dokazala, ze MMR zpusobuje autismus byla shledana nepravdivou. To uz jsou hodne 'old news.' Jinak ta studie neni studii, ale jenom pojednanim o jedne negativni reakci jednoho chlapce na MMR vakcinu. Mimochodem, ten clanek na Telegraphu a ono 'pojednani' vypada, ze jde o jeden a ten samy pripad.
Jinak, to ze maminka tvrdi, ze se jeho osobnost nejak zmenila mi pripada jako prehnanost. Vzdyt mu bylo teprve 15 mesicu - v tom veku decko rekne tak 5 slov a jeho 'osobnost' se teprve zacina vyvijet, kdyz onu vakcinu dostal. Tak jak si muze byt skalopevne jista, ze to jeho 'osobnost' diky vakcine zmenila? Toto jsou proste jenom tvrzeni rodice, ktery ma pochopitelnou potrebu nemoc sveho ditete na neco vinit.
Clovek si casto ma problem pripustit, ze jeho dite je nemocne, nebo, ze je sam nemocny. Porad hledaji duvody nekde jinde. Vim to z vlastni zkusenosti. Potratila jsem a furt jsem chtela zjistit proc - co jsem udelala blbe - neudelala jsem blbe nic, nikdo za to nemohl. Chapu to, ze nas mozek proste je konstruovan tak, abychom furt vsude hledali souvislosti a duvody. Proto existuje neco, cemu se v anglictine nadava 'confirmation bias.' cili automaticka interpretace novych poznatku jako dukazu 'neceho.' To a to se stalo v te a te dobe a proto to znamena, ze to, co se stalo taky v te dobe MUSELO zpusobit, ze se to a to stalo ...
Rozhodne by se vakciny mely prubezne studovat a vylepsovat - proti tomu jsem nikdy nebyla, ale naprosto drtiva vetsina - tak drtiva, ze by se fakt dalo rickt 100% deti nijak negativne na ockovani nereaguje (horecka je napriklad naprosto normalni a je to dukaz toho, ze telo reaguje na viry ve vakcine) coz znamena, ze je mozne, ze doslo k chybe pri vyrobe jenom tech urcitych vzorku, kde deti takhle reagovaly, anebo pri administraci anebo uskladneni vakciny. To se ovsem musi zjistit a vychytat. A taky, 'human error' je vsude, bohuzel. I kdyz pujdete na operaci slepeho streva, nikdo vam nemuze na 100% zarucit, ze se to podari bez problemu. Dokonce i prejit ulici je v dnesni dobe potencionalne nebezpecne, ale prece kvuli tomu neprestaneme prechazet ulice, ze.
Ale jo, ultimatne si kazdy udela co chce, takze my tu stejne jenom teorizujem.
Takze howgh.
@mischamish ulevila SIS...ale na otázky neodpověděla... Taky by mě zajímalo tvé očkování, jak přispívás ke kolektivní imunitě..
@mischamish jinak dr. Wakefield byl očištěn...stále se myslím vedou nějaké spory a vydal o tom knihu o celé story která je zdarma ke stáhnutí na internetu...
Není to jenom o tom autismu...
Ale i kdyby...dítě může mít v sobě předpoklad k té nemoci... Ale nikdy se nemusí projevit... Ale tím že do něj pichnes to co pichnes...tak mu tu určitou nemoc můžeš upustit
Všichni máme nějaký předpoklad třeba k rakovině ale záleží jen na nas zda k ní dáme podnět, něčím ji spustime
@babanci u nás tohle taky dělali a z celé třídy neměli protilátky pouze dva, doteď si to jasně pamatuju, protože to byla holka, která strašně vyváděla a honili ji po celé třídě. Tím chci říct, že ty protilátky být můžou...
No a co se týče té kolektivní imunity, jak tady ten termín pořád používáte, myslím, že dospělák nechytne každý bacil, nebo virus, který jde okolo a zdravý dospělý i když ho chytne, tak se s ním popere. Pokud totéž chytne dítě a nebo mimčo, tak ten průběh je pochopitelně jiný..
@martiina_k zdravé dítě ho také nechytne, nejlepsi je přirozená imunita...moje čtvrté neockovane prakticky nebylo nemocné...a to chodim mezi prskajici furt!!! Zato zbývající tři byly na hromadě furt...a jak jsem.psala viz výše museli jsme platit jiným doktorum protoze ti naší si nevěděli rady... A těch zkazek je...takže to co uvádí je pěkná pitomost
Trochu to vyzniva, ze ockovane deti jsou vic nemocne. Moje deti jsou ockovane obe a kdyz pominu sem tam nejakou rymu, tak jim nic jineho jeste nebylo. A to starsi syn navstevuje pravidelne detsky kolektiv, takze by mohl dotahnout temer cokoli.
@patrusa Taky za celý rok života dcery nevím, co je nemoc. Ani rýma. Nic. Jen údajně šestá nemoc, ale nebyli jsme ani u lékařky, a kdyby se na jeden den neosypala, nevšimla jsem si, že jí něco bylo (a třeba jen něco "špatného" snědla). Do kolektivu dětí chodíme pravidelně. Očkovaná je, kojená nebyla. Asi to zdědila po mně, já jsem stejný případ nekojeného a očkovaného dítěte a jako školou povinná jsem musela imrvére simulovat, jinak bych nikdy nezažila ten pocit být doma s čajem s šátkem kolem krku.... 😀
Nemyslím si, že by očkování mělo mít na imunitu zásadní vliv. Dovolím si tvrdit, že naše odolonost vůči virům a bakteriím je do jisté míry dědičná a geny hrají roli. Samozřejmě, že člověk během života svojí životosprávou může svoji odolnost vylepšovat, nebo naopak ničit a geny v tomhle případě nejsou neměnnej cejch, ale určitě svým dětem předáváme jisté predispozice.
Hlavním zabijákem imunity je přehnaná hygiena těla a život ve sterilitě. Já si na písečku plácala nádobí z kočičích exkrementů (myslela jsem, že se jedná o jíl 😅) a troufám si říct, že moje odvěká záliba ve špíně mě uchránila před leckterym neřádem.
Moje 4 letá dcera je očkovaná pouze Hexou,nijak nemocná není,občas rýma a kašel.Antibiotika ještě nikdy neměla. Dcery kamarádek,očkované,stále nemocné.
MMR naočkováno nemá a asi ani mít nebude. Přijde mi to jako blbost,vždyť to jsou normální dětské nemoci,na které se dřívo ani neočkovalo.
@maraida spalničky se očkují od roku 1969...do té doby tvořilo toto onemocnění podstatnou část dětské úmrtnosti...to jen pro úplnost.
@blecha94 samozřejmě, že je spousta dětí nemocných už od narození. Já jen, že tak jak vy jsem to měla u staršího...do tří let ani rýma....a co začal chodit do školky tak je nemocný od podzimu do jara....
@lin18 suma sumarum...ať už se to komu líbí nebo ne...ockovane děti jsou opravdu více nemocné, bodejt by nebyly po tom chutnem koktejlů co se do nich vpichne...ano vždy existují výjimky... Ale ono se to vše nabaluje... Pokud budete očkovat dal, žít ve smogu, jíst nezdravé...tak se to velmi rychle změní, ať už dříve nebo později...dělala jsem u nás průzkum.a znám jedno.celkem zdravé ockovane dítě...ale asi jsme divná krajina🙂))
Ono každý podle svého svědomí a vědomí... Větší strach mám z toho že mě dnes a denně sejme nějaký.... v autě, než že chytneme nějakou nemoc...a ono 99% těch nemoci pokud se podchytnou jsou velmi dobře léčitelné... Oni doktoři nevědí ani jak vyléčit mandlí bez operace, musela jsem jim to názorně předvést na své dcerce... Tak jak sakra můžou něco vědět o očkování? Nikdo mi nevymluvi že je to jen lobby farm firem...prostě prachy prachy prachy
Doktoři pichaji podle nálady ale když se jich zeptate na něco jiného mimo schéma jsou vedle, nemají ani ponětí o složení či jednotlivých nemocech... Papouskuji jen to co si prectou na letáků farm firem... A za další fajfku že na ockuji dostanou zaplaceno
@lin18 víte příznaky a průběh spalniček? Stejně jako dalších x nemoci můžou mít hladký průběh a stejně jako dalších x proti kterým se neockujeme muzou mít průběh drasticky...
Zdravé dítě které má dostatek vitamínu a především A , kvalitně se stravuje...má největší předpoklady že vše zvladne
Tak a ted babo rad. . .mam tak nejak zmatek jestli ockovat ci ne
@lajla pokud vím tak jsem nikde nepsala svůj názor na očkování, jen jsem doplnovala fakta. Nemám ráda když se v diskuzích hází termíny jako: nikdy, předtím, dříve...bez udání přesných dat...Napsat že dříve se neočkovalo a vše bylo v pohodě zní jinak než že před padesáti lety se neočkovalo....
Pokud by vás zajímal můj názor jsem taky neočkovací, ale nemám moc náladu na debaty o očkování tady kde většina čerpá fakta jen ze zpráv na Nově a papouškuje co kde zaslechla....bez urážky pro ty zodpovědné co problematiku opravdu poctivě studují 🙂

@lajla kyž proletím obchodní centrum , tak je tam hodně maminek s kočárky, mnohdy s hodně maličkými miminky. Maminky sedí v kavárnách , kolem prochází davy chrmcajících lidí a maminky vesele kecají . Mimčo v kočárku, občas se nad kočárkem někdo zastaví, nakoukne, zakašle ..... i kdyby to nebyl černý kašel (a proč by nemohl být, že), tak i pravá chřipka je hrozný nápor. Ale tohle spousta maminek nevidí, prostě proč sedět doma, když se dá sedět v klimatizovaném prostředí plném bacilů a nejlépe když je chřipkové období.