icon

Proč je tolik maminek, co nechtějí očkovat?

kecalka2
22. říj 2015

ahojky maminky jak očkující tak neočkující.Všimla jsem si že v poslední době je plno maminek co neočkuje.Zajímá mě důvod proč.Já jsem tedy očkující.Jako malá jsem byla taky očkovaná tak co se tedy za tu dobu změnilo že to pobouří ted snad každou maminku?

markyzka84
24. led 2016

@babanci ani si to nechci predstavovat:( chapu opravdu chapu znam a vim ajeke to je meli sjme v rodine... no pokud az zacala mit problemy s metastazema do patere pravda je takova ze bohuzel bylo pri bolestech zad prilis pozde na vse :( pokud jsou metky ve zborcene pateri krev uz je kontaminovana taky a vlastne rakovina maximalne buji v celem tele ☹ ☹ ☹ ☹ hrozne hrozne tato nemoc a opravdu se modlim aby to dalsi cleny nasi rodiny nepostihlo .. na utz prsou jsem byla minuly rok poprve a pul roku po porodu se na to chystam zase 😖

babanci
24. led 2016

V nemocnici nebylo volné lůžko,tak jí poslali domů,kde za dva dny zemřela na embolii. Malá se vedle ní hrála.

mischamish
24. led 2016

@babanci 😢 Tak ta doktorka by uz v te kapacite fungovat fakt nemela, kdyz se ani nedokaze chovat civilizovane ke svym pacientum ... Co je to vubec za psychopata? Je mi to moc lito ... ani si nedokazu predstavit vasi bolest. Ja skalopevne verim, ze zivot nekonci smrti a vase dcera je s vami i s vnuckou a jednoho dne se sni znovu sejdete ... Moc obimam.

babanci
25. led 2016

@mischamish Připravuji se, že za ní jednou /zatím na to nemám/ přijdu a řeknu jí do očí, co si o ní myslím. Bojím se, že se nepoučila a udělá to dalším lidem. Vůbec si neumím představit, jak bych s tím žila, když vím, že jsem odmítala poslat pacientku na odborné vyšetření, tvrdila jsem jí, že jí nic není, že simuluje, protože se jí nechce dělat, že když půjde jinam, stejně jí tam houby pomůžou...a pacientka za 6 týdnů zemře. Říká se, že člověk nemá nic ošklivého nikomu přát, že se mu to vrátí. Ale stejně věřím v Boží mlýny.

kajalka
25. led 2016

@babanci Držím palce. Mně dr. poškodil při porodu syna naprosto zbytečným zásahem, ač jsem na něj křičela, ať to nedělá. Zvládla jsem mu napsat, samozřejmě mě poslal do háje, že ničemu nerozumím, nemám potřebný vzdělání a on ví vše nejlíp..

babanci
25. led 2016

@kajalka Mělas šestý smysl, viď? Já taky byla s dcerou, když jí píchali chemoterapii a věděla jsem, že to nemá být, úplně se mi chtělo křičet, ať jí to nedávají. Bylo jí pak strašně zle a mudři přiznali, že věděli, že ti není k ničemu.

babanci
25. led 2016

Protože jsme ve vláknu o očkování, chtěla jsem tím jen říct, že nevěřím tomu, co o něm říkají. Že je prospěšné a vhodné a doporučují pořád něco očkovat. Hlavně žloutenku typu B pro kojence jsem nepochopila vůbec.

kajalka
25. led 2016

@babanci Rozumím. Já k nim radši už ani moc nechodím a ke komu jdu, toho si pečlivě vybírám, aby byl ochotný diskutovat a vysvětlovat. Zatím jsem vyhrála pediatru, tu bych měla vyvážit zlatem.
Na vakcínách toho nechápu mnohem víc a pokud bych uznala některé kospirační teorie a dala to souvislostí s vakcinací.. brrr.

lucienn5
25. led 2016

@mischamish Já četla studie, které to potvrzují. Poměrně detailně se tomu věnuje i knížka Doba jedová, jestli ji znáš. Tu všem vřele doporučuji ... ale na druhou stranu, co člověk to názor a záleží na každým, k čemu se přikloní. Já nikomu své názory nevnucuji a každý ať se rozmyslí dle vlastního svědomí a vědomí ,..

mischamish
25. led 2016

@lucienn5 neexistuje ani jedna studie, která dokazuje, ze očkováni zousobuje autismus. A ta knížka je pěkný blábol ...

kajalka
25. led 2016

@mischamish Za to existují maminky, které to potvrzují, na to netřeba studií.

melodygirl
25. led 2016

@mischamish no myslím, že vědkyně Strunecká, která dost často přednáší a účastní se seminářů v oboru v zahraničí, zas takové bláboly nepíše. Je fakt, že ty kolikrát šokující informace není každý schopen přijmout.

lajla
25. led 2016

@mischamish víš na každém sprochu pravdy trochu...vím o té studií...ale prakticky 'epidemie' autismu poukazuje na něco jiného...čím bys to vysvětlila?
Jinak dokonce i v několika soudních pří bylo prokázáno že MMR spustilo autismus...

markyzka84
25. led 2016

@mischamish musim rici ze ja to zazila u kamaradky na vlastni oci ..do tydne po ocku na mmr ma detsko jak vymenený... nikdy ybch tomu neverila kdyby to nemelo takovy jasny spad 😖

gepe
25. led 2016

@lajla spustilo, ne zpusobilo. Spustit jakoukoliv nemoc, muze cokoliv, nemuze se prece vse svadet na ockovani. Spoustecu je spousta i muze byt spoustecem neceho horsiho treba jen obycejna ryma..

lajla
25. led 2016

@gepe jj špatně zvolené slovo...ale to je slovickareni
Bohužel mám stejnou ZK jako
@markyzka84 ...a to nemluvim o reakcích u nás, pro mě je téma očkování naprosto vyjasnene

gepe
25. led 2016

@lajla nikomu neberu zkusenosti z blizkeho okoli ci osobni. Jen beru v potaz v rozdilu mezi slovy spustit a zpusobit, tam je ten rozdil dost velky.
U nas reakce nebyla prijemna a to mala dostala prvni davku v 26m., ale nema to zadne ihned navazne dusledky.

markyzka84
25. led 2016

@gepe myslim ze to je to co nikdo nedokaze rici nikdo zdali to spousti nebo to postihne toto centrum v mozku natolik ze to diky tomu vznikne... at tak ci tak nebudu ohrozovat me dite a davat ji neco proti my sami ockovani nebyli ... a schema 3+1 je absorudni kdyz 2+1 ma funkčnost stejnou 🙂

babanci
25. led 2016

Co udělají aditiva v dětském tělíčku,bohužel,nikdo neví. Z ampulí se nakládá jako s toxickým odpadem a přitom obsah se vpravuje do dítěte.

kajalka
25. led 2016

@gepe Ona trocha alibismu neuškodí, že? Kolik znáš lidí, co jim rýma spustila autismus? Já nikoho, za to několik maminek, co jim mmr totálně změnila děti.

gepe
25. led 2016

@kajalka proc zrovna alibismus? Jen jsem podotkla ze osobne vidim rozdil mezi tim co znamena zpusobit a spustit. Nase mala dostala Priorix, ne MMR. A o tech spoustecich jsi to vynala z kontextu, kde jsem rozdil mezi spoustecem a zpusobitelem pojala vseobecne.
@markyzka84 proto taky ma kazdy pravo na svuj nazor v ramci ockovani, ja nikomu ten jeho/jeji neupiram 🙂

mischamish
25. led 2016

@lajla Zadna epidemie kurna neni! Kdysi se autismus proste nediagnozoval, protoze o tom nikdo nevedel a postupne a pomalu se o tom dovedelo vice a vice lidi a vyvinuly se lepsi diagnosticke pomucky, atp. Proto to 'vypada,' ze je ted tech autistu vic. Ale proste neni. Ja bych rekla, ze je mozne, ze je autismus i 'prediagnozovan.' Vzdyt autismus byl poprve diagnozovan teprve za druhe svetove! To znamena za zivota nasich babicek a dedecku!

Kdysi se lidi, kteri byli takhle 'jini' tolik neresili. Nikdo neresil proc se urcity clovek chova urcitym zvlastnim stylem. I ADHD existovalo, akorat bylo to to same - nebyla to proste drive diagnozovana 'nemoc', decku se misto toho rikalo neposeda nebo nezbeda, atp!

Fakt bych radila, abyste se trosku holky uklidnily. Urcite existuji deti, ktere bohuzel reagovaly negativne na ockovani, ale tech je tak strasne malinko, ze se to ani neda porovnat tem hromadam deti, kterym se nic nestalo. Sama si pamatuju kamarada, ktery kdysi davno zemrel na zapaleni mozkovych blan diky priusnicim! A co s tim? Ja byla v nemocnici jako trileta na infekcnim, protoze jsem taky chytla jednu z tech nemoci, proti kterym se ted ockuje a taky jsem mela komplikace. Byla jsem tam chudak sama snad tri tydny a mamina byla uplne vedle sebe ... vsichni ji radili, at tam ani za mnou nechodi, protoze by mi to pry bylo akorat lito a ja trpela. Dokonce si furt pamatuju, jak me nejaka zrudna sestra servala, protoze jsem se uprostred noci pocurala, jelikoz jsem rvala jako tur asi hodinu, ze se mi chce curat, ale sestry si samozrejme chrapaly, misto aby se o me staraly, ze ...

Jo, vsude a se vsim jsou pro a proti. Nic neni bez nasledku. Projdete si knihou umrti z pred 100/200 let a zjistite, ze to bylo same mimino, same male dite ... Kolik miminek nebo malych deti znate dnes, co umrely? Moc ne. A to z velke casti kvuli vakcinam.

mischamish
25. led 2016

Jo, a taky byste se vy silene vedkyne mely naucit poradne anglicky a cist si zpravy treba z USA, kde diky pertussis umrelo nekolik novorozenat prave tam, kde bylo hafo takovych jako jste vy - antivaxxers se jim nadava v anglictine. Ted jde pocet ockovanych deti v Californii a ostatnich US statech zase nahoru, protoze se lidi vystrasili - zjistili totiz, ze ty nemoci nejsou zadna prdel. Jedno decko se spatnou reakci je lepsi nez 10 mrtvych miminek. Rozhodne a stoprocentne. A pokud mi tu budete tvrdit, ze ne, tak ... uz vam nemam co rict ...

Jo, jeste jedna mala vec. Jsou deti, ktere se ockovat nemuzou - napriklad deti s vrozenym autoimmunni nemoci nebo deti s rakovinou a zivoty TECH deti prave zavisi na tom, ze je populace proockovana - jejich ochrana je ochranou vasich deti. Dalsi duvod proc ockovat vase zdrave a silne deti.

lajla
25. led 2016

@mischamish "epidemie" to snad postaci..unikly mi tam jedny navíc
Je to tvůj názor vůbec ti ho neberu, samozřejmě je a v to věřím nám všem úplně ale úplně sumafuk co svým dětem napichas kdy a za jakých okolností... Kdyby to jedno z deseti bylo tvé... Rychle by ses probudila
Ad černý kašel...toho se opravdu netřeba obávat... Vakcína je prakticky neúčinná a bohužel pokud ho chytily malá miminka tak většinou od příbuzných ...a malá miminka se stejně nesmí očkovat...
Je to každého výběr... Není to jen o tom autismu.. Z toho popravdě já strach nemám...mi stačilo to co jsme měli doma...
2 děti mám očkování i nepovinným, třetí má 3 hexy a ti opravdu stačilo, čtvrté nemá nic...ono když se s ' reakcemi' nesetkas osobně nemůžeš soudit, takže prosím nepeň, nebyla jsem žádný neockovaci maniak...ale osud to zařídil jinak...

lajla
25. led 2016

@mischamish je správně očkovat děti pod dozorem v nemocnici...ty které mají alergií na něco co je obsahem očkovací látky??? I tyto jsou ty zdravé a silne? Podle doktoru ano...
Jak může kdo vědět že to 9 ti týdenní miminko je zdravé...copak se jim dělají nějaké testy? Je to buď a nebo...

lajla
25. led 2016

@mischamish jinak tím že mám děti 4 a očkovány tak jak jsou...mužů srovnávat i celkovou nemocnost!!!! Nesrovnatelne... Holky pořad nemocné, u dr jsme bývalí vaření pečení, aby nedali nic jiného než chemii, atb, kortikoidy a další očkování i přes rymu a kašel...naštěstí tato pár léta perioda odešla....platime si zdravotní pojištění abychom pak své děti za velké peníze dávali dohromady u jiných doktoru kteří se zajímají i o jinou než tu západní medicinu

eficenka
25. led 2016

@mischamish
strašíš černým kašlem???
😀 a víš, že i u nás už epidemiologové přizávají, že prostě vakcína nechrání?
a chceš něco k tomu, proč je tolik autistů ( tedy děti s "dysfunkcí " mozku? )
http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/1409278/...

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10589903
medicínská studie!!!

melodygirl
25. led 2016

@mischamish asi jsem to tady psala, ale účinnosti vakcíny proti čk nevěřím. Má blízká kamarádka má roční dceru, která byť je standardně očkovaná čk o vánocích prodělala. A řeknu ti, že když se zvolí správná ATB, tak se léčí poměrně dobře.

rajani
25. led 2016

@mischamish Rada bych se zeptala zda jsi ockovana proti nemocem z hexavakciny a Priorixu? V poslednich 5-10 letech? ...ja jen k te kolektivni imunite.

melodygirl
25. led 2016

@mischamish a jen tak mimochodem, kolik si myslíš, že máš protilátek proti čk ty? Jak se podílíš na kolektivní imunitě? Pokud ti je něco okolo 30 let, tak pochybuji že ještě nějaké máš, pokud ses nenechávala preočkovávat v pozdějším věku mimo schéma. Sami výrobci garantují přítomnost protilátek, tedy zdali se vůbec vytvoří 6-10 let.

Strana