icon

Proč je tolik maminek, co nechtějí očkovat?

kecalka2
22. říj 2015

ahojky maminky jak očkující tak neočkující.Všimla jsem si že v poslední době je plno maminek co neočkuje.Zajímá mě důvod proč.Já jsem tedy očkující.Jako malá jsem byla taky očkovaná tak co se tedy za tu dobu změnilo že to pobouří ted snad každou maminku?

shine2015
22. říj 2015

@luciamala1979 těch studií a výzkumu je tolik že se to nedá sledovat....matky si najdou na netu tu která jim vyhovuje což dnes najdete hned....a pak s tím argumentují u pediatr a.....samozřejmě že pediatr říká hlavně svoje zkušenosti plus pár studií které zná,ale nemůže sedět u PC 24h denně a hledat aby byl připraven co si která máma vymyslí....a to ne pouze u očkování,ale i u antibiotik, postupu léčby atd atd....

veveruse14
22. říj 2015

@slunickova123 to je velice zajimavé konstatování! možná by stačilo změnit systém a očkovat tedy vakcinologem, tedy někým kdo je schopen se orientovat a sledovat co se v oboru děje. to jste možná uhodila hřebíček na hlavičku (a to myslím v dobrém, aby to nebylo špatně pochopeno).

luciamala1979
22. říj 2015

@janie1988 nemyslim. Problém je v tom, ze dr to neresi. Resite to vy jak matka, nakolik vam jde o dite. Dr. si udela carku, ma pokoj pak od uradu, dite ma v pr..i. Pak jde o to, jestli je vstricnejsi, min vstricny, atd. a posune Vam ockovani, umozni neockovacim neockovat apod., nic vic.

shine2015
22. říj 2015

@veveruse14 urcite by to bylo na zvážení....konzultace u vakcinologa a pediatra....

Celkové ale vakcíny a očkování tam jsou velké peníze....

luciamala1979
22. říj 2015

@shine2015 jde o to, ze to do ceho se dostane matka / rodic muze byt blábol. ALe to co ma dr. v databaze v scopuse, na web of science, jsou studie, kt. prosli recenznim rizenim, do tech databaz vy se nedostanete. Proto ma mit dr prehled a relevantnejsi informace, ne z blesk.cz a pod.

shine2015
22. říj 2015

@luciamala1979 pokud máte doktora který má vaše dítě v pr..jak jste napsala, tak to nechapu a lituju vaše dítě....proč ho nezmenite?

shine2015
22. říj 2015

@luciamala1979 prosím vás dnes si studie zaplatí kde kdo plus i odborné články v prestižních časopisech....to tak prostě je....nemůžete věřit ani jim....vše jde přes známé a co se komu hodí.....sbírají se body za články atd atd.....

janie1988
22. říj 2015

@luciamala1979 ja to neresim jako vy. Mam lekarku, ktere duveruji.

luciamala1979
22. říj 2015

@shine2015 většina impaktu je placena před resp. jenom po recenzi ale recenze tam vždy je. Kazdopadne si myslim, ze je to verohodnejsi zdroj jak blesk.cz 😉

luciamala1979
22. říj 2015

@shine2015 nemyslela jsem moji dr. Psala jsem o dr. obecne, nebo jste fakt tak naivna a myslite si, ze prvorade je pro ne vase dite?

mochenkaa
22. říj 2015

@kecalka2 syn mel odlozene ockovani do 7m. Z prvni davky hexy se vzpamatovaval vic jak pul roku (neurologicke nocni desy, nepoznaval nas, nemohli jsme na nej ani sahnout, nesel utisit, vzbudit, nic... jeden zachvat trval i 2 hod a bylo jich 2-3 za noc). Tohle pro nas byla stopka. Dr odmitla uznat ze to bylo z ockovani, ale po ocku mel horecku a nasledovalo toto. Plynule nasledovalo. Ze to bude souviset s ockovanim uznala az treti pediatra.
No a dcera ma abkm (alergii na bilkovinu kravskeho mleka) a hexa obsahuje kasein coz je slozka mlecne bilkoviny. Takze ma alergii na slozku vakciny.

michaelka83
22. říj 2015

@slunickova123 Nedá mi to nereagovat. Ne souhlasím s Vámi. Kdo chce ten čas si udělá, zvlášť když zodpovídá za zdraví deti. Naše pediatricka je toho důkazem. Prvního syna naočkovala az když jsem dovolila ja (atopik). Hexu dostal v 8.mes. posléze všechna další očkování konzultovala s imunolozkou a i s vakcinologem! (MMR-SYN mel alergii na vaječný bílek ). U druhého syna me opet do ničeho netlačí. Mam totiž i celiakii a nechce tim AE ani celiakii vyvolat. Sama je proti všem nepovinnym očkováním a prici se ji očkovat úplne mala mimca. ..takže kdo chce čas si najde.

shine2015
22. říj 2015

@luciamala1979 vše je po známosti.... 😉 chce to najít lékaře který je rozumný a se kterým je domluva...se kterým budete spolu na podobne vlne....
Nejde o naivitu jde o důvěru a musím vidět že můj názor respektuje....a že se do mluvíme.....a co jste napsala že má dítě v př....si toto myslet tak tam v životě nejdu.....je doktor a doktor....a my na výběr máme.....nikdo nám ho nepridelil. Vy jste to tak napsala ne ja

luciamala1979
22. říj 2015

@janie1988 tak je to věc postoje, mozna by jste taky zauvazovala, když by prave Vase dite mělo nejakou reakci a zpetne by jste si rekla, mozna to bylo ockovanim..? 😕

luciamala1979
22. říj 2015

@shine2015 ja nemam proste vlnu. Problém je ten ze ji nemam. Nevim jestli ockovat nebo ne Moje deti mají hexu, prevenar, syn ok a dcera s reakci, dost spatnou a dlouhou. Tak se bojim, cekam, odkladam. Dr je vstricna, necha to na mne, posune, ale neda mi radu, jak co kdy.. co udelat abych to co nejvic eliminovala ze se to vrati. Mozna si taky rekne nejsem vakcinolog..

kessa
22. říj 2015

@shine2015 Za vetu "my jsme na internetu cetli, ze.." mam chut klienty odstrelit 😀

shine2015
22. říj 2015

@luciamala1979 vlnou jsem myslela že si s pediatrem rozumíme a domlouvame se...vždy podle situace....

zmrz_lina
22. říj 2015

@kessa v tvém oboru - co když na tom interfernetu zrovna četl třeba doporučení WSAVA k vakcinaci? 😀

shine2015
22. říj 2015

@kessa se nedivim.... 😀 to je fakt na ránu 😀 nasdtuduji si svůj problém,vyberou co se jim hodí a jdou za vama 😀

luciamala1979
22. říj 2015

@shine2015 tak znam jenom jednoho lekare, kteremu bych dala sve dite do ruky bez kontrolni zpetne vazby a to je lékařka u nas v rodine. A pak nas zubar, protože verim Motolu a tam nic takove nehrozi Jinak si prosim za sve dite a následky zodpovim sama, tak si to radeji nastavim. Je to to nejcennejsi co mam. Co ze se chova hezky a moje dite proste zatimnemelo reakci, to mi neda záruku, ze je to na 100 % ok.

janie1988
22. říj 2015

@luciamala1979 vy to snad memu synovi prejete...

kessa
22. říj 2015

@zmrz_lina
@shine2015 Kdyz zacnou takto, tak to vetsinou znamena veeeelmi duveryhodny zdroj a informace je s prominutim srajda..

luciamala1979
22. říj 2015

@janie1988 nerozumim Vasemu dotazu. Jenom se snazim vysvětlit muj postoj. Budte v klidu.
Krome toho na dnes vsem dobrou noc a vakcinem zdar! 😀 Mejte se tady hezky!

shine2015
22. říj 2015

@luciamala1979 já našla všechny lékaře co jsme potřebovali - pediatra, zubarku,gyndare, operatera na sekci, anesteziolozku a samozřejmě praktika.....ke všem se vždy tesim, jdu s pocitem důvěry a se vsema je domluva. Jsou hodní a mají přehled,vše vysvětlí,popovidame,do mluvíme se,nabídnou alternativy.....a tak to má být.....kdo hledá achce tak najde.....

luciamala1979
22. říj 2015

@shine2015 mozna jsem narocna, zatím jsem přes zmenu pediatra nemela takove stesti jak vy, ze bych si za dite nemusela nest odpovědnost sama

shine2015
22. říj 2015

@kessa můžou se zeptat...ale věřit by měli lékaři....on vůbec přístup některých pacientů kdy přijdou už sami s navrhovanou léčbou a postupem a vyšetřením které potřebují..... 😀

shine2015
22. říj 2015

@luciamala1979 odpovědnost stejně nesete. Ale on vám má být nápomocen a vy mu musíte věřit....hledejte dal dokud nenajdete..... 😉

zmrz_lina
22. říj 2015

@kessa jojo, dokážu si to představit 😉 Já tedy můžu říct, že máme skvělé vet - barfuju-respektují (dokonce chválí, že je vidět, že to psovi svědčí), neodčervuji (pravidelně nechávám kontrolovat bobky)-sami to doporučují, omezila jsem očkování (prodloužila intervaly) - vyloženě chápali po naší zkušenosti (ne na základě blesku, ale třeba právě dokumentů od WSAVA). Ale je to jako všude - člověk musí hledat 🙂 Jen mám pocit, že u veta mají snahu mě poslouchat, u lidských dr. mi toto často chybí ☹

pavly
22. říj 2015

@kessa chápu vás, že máte chuť střílet......ale na netu bych nehledala, kdybych od lékařů dostala informace.... Chápu, že na to nemají čas, ale já tomu nerozumím, potřebuju vědět,co se děje.....tak prostě hledám vysvětlení jinde.....
O synovo potížích jsem si vše musela nastudovat sama, lékaři se baví jen mezi sebou a mě řeknou-to je normální..... Stačilo by říct-vzniká to tak, může se dít toto, čekejte tamto......stačí 3 věty. Abych pak nemusela lítat pokaždé zase po doktorech,když se děje něco jinak.... To je taky na odstřel 😒

partyzanka91
22. říj 2015

@kecalka2: ahoj je pravda že kolem očkování se dnes vede miliony diskuzí. Tedy člověk by automaticky předpokládal že dát očkovat je správné, ale i já jsem o tom začala pochybovat když jsem viděla kolik maminek je proti a začala jsem se o to také zajímat. Zdraví mé holčičky mi nebylo ukradené. Ovšem kde je ta pravda? Co je správné? Veškeré studie opravdu pročíst nelze a ne všemu taky rozumím. Jsou matky co vám dosvědčí že po naočkování dítěte natala regrese v jeho vývoji - přestalo mluvit, hýbat nožkama.., někdo dokonce tvrdí že očkování může způsobit autismus. Je těžko dokázataelné jestli za zmíněné problémy skutečně může to očkování. Každopádně co se mě týče tak u Míši jak hexa tak i MMR nezpůsobily žádné problémy - dokonce ani teplotu, otok nebo mrzutost. Přitom obě tyto vakcíny bývají dost proklínané. Dříve jsem mívala před naočkování strach jak to vše dopadne, vše jsem pročítala a bedlivě Míšu sledovala zda není nachlazená a vakcína jí tak neuškodí. Ale po té co vše dobře dopadlo se už vůbec nestresuju. V listopadu má 4. hexu a už to beru úplně s klidem.

Strana