icon

Rozestup mezi očkováním. Jak byste řešily vy?

19. kvě 2021

Ahoj! Mám dotaz ohledně očkováni a rozestupu.
Před týdnem jsme byli na očkováni s dvouměsíčním mimcem (dostala první dávku hexy plus nepovinneho pneumokoka).
Chceme ji dat ještě meningokoka. Doktorka nás objednala za měsíc (to ji budou 3 měsíce) s tím, ze pak další měsíc (4mesice) dostane druhou dávku hexy.
Doktorum věřím, naše paní doktorka je super, proto nemám důvod ji nevěřit. Ale dost mě teď nahlodala moje babička - prý jestli to radši nechci odložit, ze by to mohla byt každý měsíc veliká zátěž. Tak úplně nevím. Zase na druhou stranu mám z meningokoka strach, protože znám rodinu, kde dite na zánět mozkových blan zemřelo 😭
Jak byste to řešily? Jaký názor na to mají vaši doktoři?
Díky 🙏

Strana
z2
autor
19. kvě 2021

@jednaholkaa Já ale ke své doktorce důvěru mám. Je to nejlepsi dětská doktorka v našem městě. Spis mě zajímaly zkušenosti ostatních. 😊
Hlavně se mi tu prosím nehádejte.
Pokud je někdo proti očkováni, ať radši vůbec nediskutuje - pro to nemám moc pochopeni 😔

autor
19. kvě 2021

@me_druhe_ja Supr! Moc díky za odpověď 😊 Vypadá to, ze to takto bude i u nás. Tak jsem rada, ze nejsme jediní 😄

normalnimatka
19. kvě 2021
normalnimatka
19. kvě 2021

zkušenosti jsou takový, že to někomu viditelně neudělá nic. někoho jinýho to zabije. to, kdo vám sem zrovna napíše, je věc náhody. pokud obecně existuje nějaký riziko, radši ho dopředu minimalizuju, než abych to udělala po vzoru ostatních, kterejm se "taky nic nestalo", a pak budu brečet, až se něco opravdu stane. to je jak kdybych si takhle omlouvala, že dítě nepřipoutám do sedačky. z mýho širýho okolí nikdo s dítětem v autě neboural. a přece ho připoutám, že.

nikyliz
19. kvě 2021

@jednaholkaa ne pisete "lekare vymenit", ne " ja bych lekare vymenila pokud bych treba mela pocit, ze neni kompetentni a ze mi opakovane radi chybne". A to je rozdil. Ja v tom zas vidim aroganci a prechytrelost, coz je na diskusich, kde jsou nekdy citlive a nove maminky (take si nebudu vedet rady) taktez kontraproduktivni. Samozrejme i lekari nejsou vzdy dokonali (treba muj obvodak, to je narez 🙂), ale vesmes jsou oni ty skutecni odbornici, ne my

autor
19. kvě 2021

@normalnimatka Svatá pravda ❤️

jednaholkaa
19. kvě 2021

@nikyliz Tak to chapete spatne, neni to arogance, ale strucnost. Nechci tu travit hodiny vypisovanim..

marulu
19. kvě 2021

Rozestup mezi vakcinami se dodržuje 14 dnů, to je standartní doporučená doba, takže měsíc je úplně v pohodě a ničeho bych se nebála. My teď u naší šestiletý doockovavaly MMR a zároveň mela mít i druhou dávku meningokoka B. Na toho jsme měly přijít za 2 týdny po MMR, ale zapomněla jsem, tak jsme přišly za 3 týdny -vse úplně v pohodě, bez reakce. Měsíc rozestup bohate stačí a nebála bych se vůbec.

patypresdevaty
19. kvě 2021

🤦 dvě se najednou často dávají, ale správně to rozhodně není...

dashyyy
20. kvě 2021

@patypresdevaty ono když si člověk vezme třeba hexu a prevenar kde najednou to malý tělíčko dostane ďobanec 6 nemocí + proti 13 kmenům pneumokoka, tak je to prostě hroznej rachot..

normalnimatka
20. kvě 2021

@nikyliz a kolik si myslíte, že času věnujou na medicíně hloubkovýmu studiu vakcín? toxikologii? nenechte se vysmát. ty tam dostanou možná jednu 45inutovou přednášku, a ještě ne od učitele, ale od distributora vakcín ne? nedivila bych se. ono to chce vědět trochu komplexnějc, jak to chodí. spousta doktorů není z očkování urvaná, stačí, aby nebyli úplně slepý. ale je zakázaný to říct nahlas. v tomhle panuje šílená diktatura.

Strana
z2