Vakcína Bexsero. Daly byste nebo raději ne?
Doktor mi nabídl, jestli nechci syna naočkovat vakcínou Bexsero, že to teď proplácí pojišťovna, ale už má hexu a prevenar. Tak nevím, zda by to už nebylo moc na to malé tělíčko. Dali byste nebo raději ne? Předchozí očkování měl klasicky horečku a byl protivnější.
Vetsina tu pise o velke “zatezi” pro dite, zajimalo by me, jak se projevuje?? Nehlede na to, ze muze mit prcek samozrejme reakci po ockovani (teplota, spatna nalada,..)
Dcera nyní 3 r dostala bexsero ke konci května. Měla ho dostat dřív, ale byla pořád nemocná. Ja to chtěla až takhle déle, ale já nebeaziruju na tom, aby mi to pojišťovna proplatila, dala bych ji ho i bez prispevku, takže radši jsem nechala velký, rozestup, protože podelanou Hexu jsme měli strašné reakce jak u ní tak teď u mladší, s obou má pak ve spitalu. Bexsero naopak bez potíží. Na druhou dávku jdeme v září. A pak Nimenrix. A stejně to udělám i u mladsi
@mirkah123 Já se třebas nebojím akutních následků, jako horečka, vysypání ekzému atd., ale kumulativních věcí, kdy prostě přeteče pohár a objeví se rakovina, leukémie, roztroušená skleróza, .. zamýšlím se nad SMA, všechny příběhy těch dětí začínají “narodil/a se jako zcela zdravé miminko” a propad začal v době prvního očkování. Ale nikdo to nepotvrdí ani zcela nevyvrátí.
@kajalka Ale to je přesně ono. Ty příznaky jsou zakryté termínem očkování. Na to už vydalo články spoustu renomovaných lékařů, je to stejné, jako jsem psala dříve, že se příznaky autismu kryjí s vakcínou MMR. Dřív se ta nemoc neprojeví, je to právě okolo té doby té vakcinace, ale to je tak jediné, co spolu tyhle dvě věci mají společného.
Leukémie, nebo rakovina má co dělat s tím, že bílé krvinky přestávají stíhat likvidovat pozměněné buňky, ty se ale tvoří neustále, u dítěte i dospělého, a tím pádem to opět nemá co dělat s nějakým očkováním. Nejdřív je potřeba si zjistit bazální informace o tom, jak funguje imunitní systém, než začneš spojovat očkování s rakovinou a podobně 😉
@katkatomaskova Představ si, že mám státnici jak z fyziologie, tak patologické fyzio, takže to vím. Jednu dobu jsem pracovala i ve výzkumu a zrovna tam jsme řešili i hematoencef. bariéru v mozku a působení patogenů. Nemusíš mne poučovat povrchními informacemi.
@katkatomaskova škoda plýtvání energie tady.. 🙂
@katkatomaskova
@kajalka muj kamarád je neurolog, chodíme si k němu obcas pro rady. Říkal ze problem neni samotná MMR vakcína. Ale prave, ze do 2 let veku dítěte neni uzavřena v mozku neurologicka soustava a je stale otevřená (proto je treba zastánce tu MMR očkovat az po 2r).
Takze pak se může stat, ze to očkování ma nějaké neurologické nežádoucí účinky. Autismus by se ale prý a nebo jine nemoci u dítěte bohužel projevily stejne tak jako tak. Jen to to očkování může spustit dříve. Rozhodne pry ale nevzniká nemoc kvůli vakcinaci, jen třeba urychlí projevy..
@katkatomaskova díky 🙂 no rozpoutala se tu celkem diskuze, že jsem ani nestíhala číst, nicméně jsem se rozhodla, že to nechám teď
@kajalka No jestli jsou základy imunity a jejích reakcí povrchní informace, tak teda nevím no 🙂
@jednaholkaa Jen jsem napsala, co mi řekla doktorka. Sama tomu nerozumím. Já tedy vnímám větší rizika spojená s nemocí než s aplikací vakcíny. Takže každého věc, ale to je tady neustálé téma.
@terla Ano, kazdy to vidi jinak. Ja zas vnimam neurologicka poskozeni, ktere mohou vakciny zpusobit jako mnohem vaznejsi a nelecitelne na rozdil od nemoci proti kterym se ockuje. Nevidim smysl v tom ockovat kojence napriklad proti hepatitide B, batole proti priusnicim a tak podobne. Dokonce tetanus se da vylecit.. Bohuzel nam vznikaji v populaci diky nekvalitnim vakcinam chronicka onemocneni, alergie, ekzemy.. Vakciny nejsou radne otestovane, nehlasi se nezadouci ucinky a na fond odskodneni deti poskozenych ockovani se teprve ceka (v usa jiz vyplatil miliony dolaru).
@kajalka Takže se zamýšlíš nad tím, že SMA, způsobené genetickou mutací, kterou musí jedinec zdědit od obou rodičů, by mohlo mít souvislost s očkováním?! Good job, možná bys měla titul vrátit a trochu mě děsí, kdo může dělat ve výzkumu. A to, že se to kryje s dobou očkování - dřív ty příznaky prostě nepoznáš. A od toho 99 % těchhle teorií je, hrůza.
@arielka222 porad tomu poradne nerozumim, ale ja zas mluvila asi s jinym neurologem, ktery autisticke znaky po ockovani bere jako hotovou vec, ze je to ockovanim. Nemusi se jednat o cisty autismus (Lide popisuji "navrat" ditete s ocnim kontaktem atd po detoxu ockovani), ale nahoda to take neni. Ockovani do tech 2 let veku muze nadelat fakt strasne pruseru..... Bohuzel se o tom prilis nemluvi.
@joy33 ano může nadělat, ale po 2 roce prý už je to riziko menší.. A hlavně je prokázano, že samotné očko ten autismus nezpustí, musí k tomu už být nějaká genetická predispozice a očko to pak jen urychlí ten rozvin. Ja tomu upřímně úplně nerozumíme a je mi to i jedno.. Ja mam děti zdravé a věřila sem, ze jim to prostě nic neudělá 🙏
@arielka222 no to ja taky verila (jinak bych vesele nedavala i ruzne nepovinne). Ale bohuzel jsme si vytahli cerneho petra. S autismem je to asi pomerne slozite. S urcitosti nevi nikdo nic (stale probiha vyzkum). Autismu je vice druhu a dokonce ne kazdy druh je uznany. Ale jsem v zacatku studovani problemu a rozhovoru s odborniky. Kazdopadne ohledne ockovani se odbornici nevyjadruji vubec pekne - ustne. Pisemne si moc netroufaji, aby neprisli o zivnost asi. Nas neurolog dle popisu situace a jak se dite vyvijelo predtim, a dle svych dlouholetych zkusenosti rika, ze je toho ted prilis mnoho a je to jak pres kopirak. Zmeny po ockovani. Teorie o spusteni ockovanim je fajn, dokud se to netyka Tveho ditete, ktere se predtim vyvijelo dobre...
Ale nase dite jeste diagnozu nema. Pani, ktera se venuje diagnostice a jsme tam teprve objednani (trva to), rikala, ze si v nizsim veku na diagnozu snad ani netroufa (prisla mi velmi rozumna), ze jen muze vyjadrit podezreni na autismus a ze dokonce deti se mohou v prubehu casu i zlepsit a autisticke znaky, regrese ve vyvoji je bezna po ockovani. Jak to dopadne, ukaze cas. Bez Bexsera jsme to ale treba nemuseli vubec resit, ze jo.
@joy33 tak to je mi líto, ze si tímto procházíte. Ono je to fakt těžko, ale je fajn, ze je naděje, ze z toho děti můžou ještě vyrůst. Jinak ty mluvíš o Bexsero jo? S autismem se právě spojuje MMR vakcína tak se docela divím, že to slyším i u této na meningokoka. Ale tu ja dávala az ve 3 letech právě. Teď na ni zrovna půjde mladší
@arielka222 jj, k mmr jsme se uz nedopracovali. To si nechci predstavovat, kdyby dostal nasup jeste tohoto. Neurolog jednoznacne nedoporucil.

@terezanovotna30
čemu nerozumíš na větě “Neříkám že neexistují nežádoucí účinky”? Je mi líto že měl tvůj syn zdravotní problémy.