Potrat 14tt, bylo to infekcí

xer123
6. kvě 2018

Ahoj všem ☺ Je mi 27 let. Bylo to mé první těhu. Chtěla bych vědět názory, jestli se stalo někomu něco podobného. V Únoru jsem ve 14tt prodělala samovolný potrat. Do té doby bylo vše v naprostém pořádku, miminko i já zdraví. Večer před prvním screeningem jsem lehce začala krvácet, jela jsem na pohotovost kde mi dr. sdělil, že je vše v naprostém pořádku, že se to někdy stává.klidná jsem jela domů, v noci jsem zacala mit bolesti břicha. No rano jsem vse rekla moji doktorce, ktera taktéž potvrdila, že je vše v poradku. No to odpoledne jsem potratila. V nemocnici z rozboru plodu zjistili, že to bylonějakou infekcí. Že se prý tomu nedalo zabranit ani jsem pry nic neudělala špatně. Každopádně se bojím, že se to bude opakovat až někdy zase otěhotním.

petramana
6. kvě 2018

@xer123 to je mi lito... muzu se zeptat jaka to byla infekce?

oveckaluky
6. kvě 2018

Já potratila loni v červnu v 10.tt. Do té doby taky všechno v pořádku. Pak přišla ošklivá rýma s kašlem, začala jsem krvácet, hned jsme jeli na pohotovost. Udělali UTZ a srdíčko už netlouklo ☹
Druhý den jsem prodělala revizi. Po první MS jsme dostali svolení zase se snažit. Povedlo se po sedmi měsících, teď jsem v 19.tt s dvojčaty 🙂 aspoň trochu se ta díra v duši zacelila a já věřím, že nám je ten Náš andílek poslal za sebe a teď na nás dává pozor 🙂
Nic si nevyčítej, prostě to tak asi mělo být...brzy se to povede znovu a doktoři tě budou více hlídat, aby se to už neopakovalo - nevzdávej to, bude líp 🙂

xer123
autor
6. kvě 2018

Nevím jaká to byla infekce. V papírech z nemocnice to určitě bylo napsané ale já je dala mojí doktorce. Každopádně taky jsem byla nachlazená, rýmička a trošku bolení v krku. Doktorka rikala, že to nebude mít vliv na další těhotenství ale co jsem četla na netu, některým se to opakovalo. 😑 Ty jo 7 měsíců zase čekat to musí být "na hlavu" 😏

pampalin
6. kvě 2018

Tak my máme tam nahoře dva andílky během jednoho roku. První ve 22.tt na začátku, druhý v 9. tt. Teď máme doma 3,5 letou holčičku. Těhu i porod nebyly bez problémů, ale zvládli jsme to všichni. Chápu, že se bojíte, ale až se zadaří, budete se těšit a zkuste si nepřipouštět, že by se něco mohlo stát.

hani1234
6. kvě 2018

Ahoj, moc mě tvoje zkusenost mrzí , muselo to moc bolet 🙁 Já minuly rok potratila dvakrát, nejdřív v 8tt a pak v 10 tt. Teď jsem znovu těhotná, začátek 7.tt a trnu, s jakým verdiktem budu od dr odcházet. Vím, ze si nemám pripoustet nic zlého, ale zároveň si zase nechci dělat plané naděje.
Drz se a určitě se brzo zadari a dotáhnete to do konce !

bamimi
6. kvě 2018

Ahoj,pokud dovolite tak i ja pridam svou zkusenost.Me prvni tehotenstvi skoncilo ve 22tt pro VVV plodu, pak jsme museli mit 6.mesicu pauzu a zadarilo se hned a donosila jsem zdravou dceru, me dalsi tehotenstvi skoncilo opet ve 23tt kvuli odtoku plodove vody,to bylo v lonskem roce v rijnu a nasledovala dalsi 3.mesicni pauza, po ni se opet zadarilo ihned avsak ani tentokrat to nedopadlo a revize probehla v 11tt.
Nyni cekame na vysledky genetiky a pote uvidime co bude dal, miminko bysme moc chteli ale nechame to osudu, i kdyz uz ted vim ze // na tehotenskem testu neznamenaji stastny konec budu pevne verit ze priste uz snad vse dobre dopadne.
Preji vsem aby se sveho vytouzeneho drobecka dockali.

oveckaluky
6. kvě 2018

@xer123 No, vzhledem k tomu, že jsem 4x otěhotněla "na první dobrou" (2x to bohužel nedopadlo, první a čtvté těhotenství, mezitím dvě zdravé dcery), z toho mladší dceru máme dokonce přes HA, jsem taky počítala, že to bude hned, ale asi jsem měla zablokovanou hlavu tím snažením...po půl roce jsem si řekla, že nám dvě dcery prostě stačí...muž mě ale přesvědčil, ať tomu dám ještě měsíc - no a vyšlo, protože jsem s tím už nepočítala 🙂 Takže zkus se s tím nějak srovnat a moc se na to neupínat - i když sama vím, jak moc je to těžké...držím pěsti :-*

rosalline
7. kvě 2018

@bamimi mohla bych mít na tebe dotaz? Prošla sis opravdu bolestnými zkušenostmi, musela jsi určitě hrozně trpět. Proto se i omlouvám za tu otázku. Ukazovala nějaká předchozí vyšetření na to, že by mohlo být něco špatně?

cherris
7. kvě 2018

Já měla první anembryomolu, podruhé mi to hodně připomíná to, co píšeš ty, první doktor řekl, že se nic neděje, druhý den jsem jela na pohotovost a tam už si mě nechali, taky to byl 14. týden, teď mám zdravé dítě a čekám další, trochu se bojím pořád, ale strachu se nezbavíme ani po porodu, to už je úděl maminek 😉. Přeju ti, ať si podobně bolestnou zkušenost už nemusíš nikdy zažít. Teď to zní hrozně, ale za čas to už bude jen smutná vzpomínka. Hodně sil.

bamimi
7. kvě 2018

@rosalline U 1.potratu ve 22tt mi odebirali plodovou vodu aby se zjistilo zda to nebylo genetickeho puvodu to se ale nepotvrdilo a byla to jen "nahoda", u druheho potratu opet v 23tt mi voda odtekala az to miminko nakonec vzdalo samo a pricina se opet nezjistila, nyni v tom 11tt zatim cekame na vysledky kdy mi bralu ster z placenty, brali mi krev na zjisteni zda nemam spatnou srazlivost krve nebo zda u me neni neaky jiny problem.Ale popravde nevim co bych byla radeji zda aby neco nasli nebo ne, i kdyz aspon by se pricina dala resit...Takze ted jenom cekat do ctvrtka kdy si jedeme pro vysledky a pak uvidime...Jen bych si prala jeste jedno tehotenstvi ale aby se na nas usmalo stesti a donosila opet zdrave miminko.

rosalline
7. kvě 2018

@bamimi a výsledky z krve v 10tt a 16 tt byly úplně b pořádku. Ani stín pochybností? A ty už tedy jedno dítko máš, jestli tomu dobře rozumím?

bamimi
7. kvě 2018

@rosalline ano u potratu ve 22tt se zjistily vady na velkem utz, u toho potratu ve 23tt byl i velky utz v poradku a o tyden pozdeji jsem sla k doktorovi ze malo citim pohyby a to se zjistilo ze mi ubyva plodova voda, lezela jsem i nekolik dni v nemocnici ale vody ubyvalo rychle (i kdyz bych ja to nejak citila), miminku prestalo bit srdicko a tim se to vsechno rozhodlo.

bamimi
7. kvě 2018

@rosalline ano uz mame 3letou slecnu

rosalline
7. kvě 2018

@bamimi no to je hrozné! Já už máme velkou dceru, tohle šílenství pochybností, zda je tenkrát vše v pořádku, šlo úplně mimo mě. Ale tohle těhotenství , je jednou nahoře, jednou dole, pořád se bojím a strachuji. Něm vyšly špatně krve u obou screeningů :(. Sice se pak vady vyvrátily, ale pořád mě ta krev nedá spát

prcekverunka
7. kvě 2018

@xer123 To je těžké, opakovat se to nemusí a může. To nikdo dopředu neví. Držím palce, ať je další těhotenství v pořádku 🙂

bamimi
7. kvě 2018

@rosalline uplne vam rozumim, u toho druheho potratu pro me bylo nejhorsi to cekani, jestli tehotenstvi bude pokracovat a pokud ano tak s nejvetsi pravdepodobnosti by se miminko narodilo hodne postizene(lezak) a nebo zda miminku selze srdicko uz v deloze (coz se take stalo).a ted u toho posledniho tehotenstvi, ani jsem nemela strach ale takove zle tuseni ze je neco spatne (manzel mi dodaval silu ze je vse ok a nemam se ceho bat)ale muj vnitrni pocit jako by to tusil.
Musite miminku verit, nekdy mi prijde ze jsou ty screeningy na skodu (ale take nekdy pomohou),myslete na hezke veci a delejte si radosti.Urcite bude miminko v poradku

rosalline
7. kvě 2018

@bamimi moc děkuji za podporu. U vás taky věřím, že když se vám vlastně nedávno narodila zdravá holčička, tak se to dozajista povede co nejdříve znovu. Někdy strach funguje jako magnet na problémy, bohužel

ptacatko01
7. kvě 2018

@bamimi snad nebude vadit, že se ptám, ale miminko ve 23tt se nepokoušeli zachránit? Mě odtekla voda také ve 23tt kvůli hodně velkému zánětu. Okamžitě mě převáželi do Hradce, kde se rozhodli vyčkávat. Voda mi odtekla všechna, naštěstí nasadili správná antibiotika a zánět po dvou dnech začal klesat. Nakonec jsem vydržela do 26+1tt, kdy jsem porodila a dcerku mi díky bohu zachránili. U mě tedy bylo štěstí, že krom odtoku vody se porod i když mi dávali pár hodin, se nerozeběhl.

@xer123
Já měla silný zánět, ovšem u mě se plně projevil až ve 23tt, kdy mi praskla voda. Mela jsem infekci kvůli bakterii ureaplasma. Před tím jsem měla často záněty močového měchýře a časté pálení při močení. Nikdy se nezjistila příčina, až při odtoku vody mi udělali ty správné testy. Už mě dvakrát kontrolovali znovu, bakterie se nenašla, ale mám strach jít do druhého, protože mám pořád potíže při močení a na urologii jsem objednaná až za tři měsíce.
Pokud to bylo kvůli infekci, tak se zeptej dr. jaká infekce to byla a pokud tě neléčili, nebylo by od věci, pokut to bylo bakteriální, což bývá často, zvážit přeléčení antibiotiky, právě pro to aby se to neopakovalo. A pokud to bylo bakteriální, měl by se přeléčit i partner, aby nebyl přenašeč.

ptacatko01
7. kvě 2018

@bamimi aha, už čtu výše, že miminku selhalo srdíčko. Moc mě to mrzí, je to hrozné, dít by se to nemělo. Mě také hned na začátku varovali, že je možné, že přestane bít srdíčko. U mě se to naštěstí nestalo, ale ty skoro tři týdny co mě udržovali byly šílené. Nikdo nemohl říct jak to bude, zda malá přežije, zda se vůbec dožije porodu. Následující tři měsíce po porodu, než nám ji dali domů byly také šílené, ale díky bohu to ta naše bojovnice zvládla. Je mi moc líto, že u Vás se to nepodařilo ☹ přeji ať je další těhu úplně v pořádku.

ptacatko01
7. kvě 2018

Jinak já jsem také od začátku tušila, že je něco špatně, v 8tt jsem málem potratila, ale mimčo se udrželo, pak jsem mohla jen z postele na záchod a když jsem mohla po 16tt začít trochu fungovat, tak mi ve 23tt praskla voda. Těhotenství jsem si moc neužila, pořád sem měla strach, že se něco stane, že něco není v pořádku a bohužel to byla pravda. Ženy by měly víc dát na intuici, u mě stačilo udělat jednoduché vyšetření nasadit včas antibiotika a mohlo se tomu všemu předejít.

bamimi
7. kvě 2018

@rosalline dekuji. S tim strachem mate asi pravdu.Preji Vam hlavne zdravicko

bamimi
7. kvě 2018

@ptacatko01 Gratuluji k holcicce, ony ty nase male poklady dokazou zazraky.Nejhorsi je ten strach, pred kazdou kontrolou jsem si vzdy rikala ze vse bude dobre(v duchu doufala a bala se), kdyz jsem se zacala konecne trochu tesit tak prisla rana.ve ctvrtek mame vysledky genetiky tak se ukaze co a jak dal.

vrabcak0007
7. kvě 2018

Devcata, mam dotaz. Dle ms jsem momentalne ve 12tt. Nicmene v patek jsem zacala dost krvacet. Navsteva v nemocnici ukazala, ze srdicko neni a tudiz zamlkle tehu a tudiz revize. Normalne by me vzali hned, ale na podzim jsem prodelala myokarditidu a tak ze pry nechteji nic podcenit a ze by radeji ode me meli komplet predoperacni vysetreni a vyjadreni moji kardiolozky. Ta bude az ve stredu. Termin revize tedy na ctvrtek. S tim, ze kdyby neco, at okamzite naklusu a prinejhorsim si udelaji vsechno sami. Ted ten problem-opet krvacim.. druhy den, uz je to takova prumer menses. Ale zatim bez velkych bolesti. Proste jak ms. Je to tedy zatim ok, telo se samo cisti a nehrozi zadny zanet? Mam pockat az na pripadne bolesti (komplukace) a mozna vydrzet az do ctvrtka nebo uz to neni v poradku takto a mam to resit? Moc dekuju.

dancamich
7. kvě 2018

@vrabcak0007 je možné, že tělo už se čistí a brzy vypudí miminko samo. Hlavně se té závěrečné fáze neděs. Přirozený potrat je vlastně takový malý porod vč. kontrakcí. Pokud bys to nedávala, tak jeď do nemocnice nebo to s nimi alespoň telefonicky prober.

hani1234
7. kvě 2018

@vrabcak0007 Je mi líto, co teď musíš prožívat 🙁 Já být Tebou, tak jedu do nemocnice, ať jsi pod kontrolou. Můj poslední spontánní potrat v 10.tt mě celkem položil .. Pořád jsem čekala čekala, až se spustí, a když, tak jsem padala do mdlob.. Nechci Tě strašit, ale raději nic nepodceň, ať jsi v pořádku . Hodně síly !!!

vrabcak0007
8. kvě 2018

Dekuji moc za odpovedi, tak nejak se to vyresilo samo.... Zacala jsem v noci moc krvacet, co hodinu uplne protecena, ted k ranu navic bylo i neco vetsiho.. Jestli jen vetsi sliznice nebo neco vetsiho to netusim.... Krece zatim nic velkyho.. Tuk tuk tuk.. Takze do nemocnice s timhle urcite vyrazim, akorat nebudu zbytecne volat sanitu a pockam, az se manzel s prckem vzbudi a naji a vyrazime..

xer123
autor
8. kvě 2018

Jak to všechno tady čtu, mám pocit, že donosit zdravé miminko je strašně těžké. Nikdy by mě nenapadlo, že zrovna mi se něco takového stane. Ani jsem netušila, že se to tak běžně děje. Ono je to asi tím, že se o tom tak moc nemluví. 😑 Až půjdu k dr budu určitě trvat na nějakých stěrech. Hlavně spíš zvažuji jestli nezměnit doktorku. Nějaké výsledky z krve jsem mela 2 tydny po potratu, ty byly v pořádku. A tím moje dr řekla, že stačí když přijdu až v Červnu..

lenkamecra
8. kvě 2018

@vrabcak007 já jsem potratila taky ve 12tt před 3 týdny. Na revizi jsem zatím nebyla, čekají, jestli se děloha vyčistí sama, když se potrat spustil spontánně sám. Tak se nedes, kdyby tě od revize zrazovali. V současné době je víc žádoucí do těla zasahovat co nejméně. Přeji hodně sil

vrabcak0007
8. kvě 2018

@lenkamecra jj.. Deloha uz byla prazdna, dostala jsem nejakou injekci a kapky na stazeni delohy a jako pomoc na dovycisteni, ze pry se to krvaceni diky tomu jeste zhorsi.. i bolest.. Abych se nelekala.. No je to sila, co mi to pichli, do ty doby se to dalo.. Ted lezim doma..moc vam vsem dekuju za podporu

xer123
autor
8. kvě 2018

@vrabcak0007 Je mi to moc líto.😔 Doporučuju pít kontryhelový čaj- stahuje dělohu a má protizanětlivé účinky. Dá to tam dole do pořádku rychleji. Já ho začala pít až jsem přestala krvácet, protože prý "zastavuje" nebo mírní krvácení a já chtěla ať se to ze mě vše dostane ven. ☺