Dětská oslava v hernicce: Je vstupné příliš vysoké?
Zdravím,
chtěla bych znát váš názor, protože nevím, jestli jsem divná nebo ne. Kamarádka nás se syny pozvala na oslavu narozenin jejího syna, kterého mají kluci moc rádi. Oslava ale nakonec bude v dětské hernicce, kam si musíme zaplatit sami vstupné... Takže by mě vstup, útrata tam a dárky vyšly minimálně 1200 - 1500 Kč a mně to přijde prostě hodně. Jsem s kluky sama a i když bych to zvládla zaplatit, tak se mi ale ani úplně nechce... Navíc se obávám, že by kluci potom chtěli to samé a mně by bylo blbé, kdybych měla pořádat oslavu, chtít po pozvaných vstupné a rozhodně bych na to neměla finance..
No ... to je trapas. Vstup i jidlo by mel platit oslavenec, pokud tam teda nehodla nekdo sežrat 8 smažáků na posezení😁 ale ja byt rodocem oslavence tak by me ani nenapadlo nekomu rict at si vse hradi sam
@somalicats
@moudivlacek Jasny, chapu, chapu obe strany. Hele ja bych treba oslavu pro maly decka nedelala vubec, nemela bych na to nervy. Ono uz tak je narocny na time management domluvit oslavu v rodine, natoz s cizima lidma a detima, ktery jsou furt nemocny a polovina z nich neprijde. Takze ja taky preferuju domluvit se na hernicku s jednim clovekem nebo jit sami.
Když jsme pořádali oslavu našich dětí v herně, tak pronájem herny šel pouze za námi. Stejně tak jídlo jsme zajišťovali sami na své náklady. Nikdy by mě nenapadlo chtít po pozvaných cokoliv refinancovat. Stejně tak, když má dcery kamarádka oslavu a jedou ho zábavního parku, tak vstupné i jídlo tam hradí maminka oslavenkyně.
Tak to fakt ne. Pokud pořádám někde oslavu je jasné ze náklady platím. Kamarádce bych to řekla. Já dělám oslavy doma, ale ustupuju od toho, pac dcera třeba pozvala všechny spolužačky, já dělala dort, jídlo, skákací hrad a dcera začala ráno zvracet a bylo jí blbě…. Takže na poslední chvíli všechny odvolávat, nebylo mi to příjemné. Jinak dcera byla pozvána na oslavu do Majalandu u letiště, už tak jsme ji tam museli odvézt, ale nakonec jsme vzali syna na dinosaury a bylo to fajn, ale vstupné měla dcera od rodiny kamaradky zaplacené i já jako její doprovod.
@pilzzee Tak já třeba oslavu pro předškolní děcka taky nedělám, přijde mi to zbytečný. Stejný nebo podobný herní prvky jako v těch dětských hernách pro tahle mrňata mají i ve školce, takže mi nepřijde oslava v herně něco natolik výjimečného, abych to pořádala. Starším holkám jsem vždycky navrhovala a navrhuju místa, kde to mají s nějakým zážitkem, který nezažívají tak moc často, takže jsme už měli oslavy v lasergame, v trampolínovém centru, v čokoládovně, byli jsme na oslavách i v hernách, ale určených starším dětem. Kromě té čokoládovny to bylo celkem na pohodu ufinancovatelné, většinou tam nabízeli nějaký narozeninový balíček a i když se nakonec na oslavě sešlo třeba 8-10 dětí, tak jsem se vešla do relativně rozumného budgetu. Ta čokoládovna byla dražší, tu jsme s ex zaplatili starší dceři, když slavila desáté narozeniny, to měla děcka i s workshopem, kde si mohli vyrobit čokoládová lízátka a tabulky čokolády dle vlastní fantazie. Ale taky jsme s tím počítali dopředu, teď ji má slíbenou mladší, až bude slavit 10 let, takže mám ještě rok na to našetřit 😀. Pro 3-5tileté prcky mi přijdou tyhle oslavy ještě celkem zbytečné.
Tohle jsem v životě nezažila,pokud někdo pořádá nějaký oslavu v herně,tak oslavenec, nebo tedy jeho rodiče platí vstup,nebo pronájem hernicky, pokud šlo o nějakou malou hernu všem pozvaným.Dcera ted nedávno byla na oslavě na lase game a samozřejmě nic neplatila. Kdo na to nemá finance,má uspořádat oslavu doma. Tohle mi přijde skoro drzost.
Kamarádce jsem napsala, že nepřijdeme, že je pro mě prostě minimálně 1500, co by mě to stalo, teď hodně.. tak napsala, že to tedy kvůli nám udělá doma, že taky ráda ušetří 😆🙈 že chce její syn hlavně moje kluky a byl by zklamaný... Psala jsem ji, ať se na nás neváže, že si hernicku určitě s jinými dětmi užijí a že my se sejdeme jindy... Pry ne, tak nevím..
Mně jde hlavně o princip. Já bych to i nějak finančně zvládla, i když se mi to nehodí, ale nechci prostě financovat s mým napjatým rozpočtem cizí oslavu, aby navic příští měsíc můj syn brečel, že mu takovou oslavu neudělám, protože já bych takovou oslavu prostě pozvaným dětem zaplatila - vstup + nějaké občerstvení atd., a to se mi opravdu nehodí (ex se o děti naprosto nezajímá a výživné je nejisté, takže přestože nás uzivim, o financích dost přemýšlím)
vidíš, super, vyřešeno, za mě asi moc rodičů nechtělo, tak nakonec přehodnotila ;) člověk se nesmí bát ozvat, tak ať se party vydaří
Hlavni je, aby decka byly spokojeny. Pokud tam ten kluk chce tvoje kluky, tak se domluvte tak, abyste na tu oslavu prisli. At uz v herne nebo u nich.
Nevím odkud jste, ale u nás se dá hernička pronajmout na oslavu, takže si ji zamluví a pronajmou rodiče dítěte (stejně jako třeba prostory na svatbu či tak) a pozvaní pak přijdou s dárky a baví se 🤷♀️
@moncheris u nás většina heren taky, ale oni vybrali tuto, že prý je super, že se tam neplatí pronájem, že si právě všichni "jen" zaplatíme vstupné a co budeme chtít, že dort mít budou připravený
Dcera byla pozvána na několik oslav a jen na jediné platila vstup. Přišlo mi to velmi nevhodné a i zpětně to nechápu. Mezitím jsme měli taky oslavy a fakt i když nejsme bohatí, ani mě nenapadlo po hostech něco chtít. Pokud by moje dítě na takovou oslavu hodně chtělo, prostě bych místo vybraného dárku dala nějakou opravdu maličkost 🤷
No, můj syn je připad, který je díky své nekonfliktní, klaunovske povaze zvan na oslavy a zároveň je takový stydlín, že sám si pro sebe žádnou oslavu nepřeje. Takže byl za svůj život uz na x oslavách, vetsinou jump arena, laser game, aquapark driv i hernicka a nikdy jsme za vstup, občerstvení či cokoliv jiného neplatili. Kupujeme samozřejmě dárek. Kdyby byl pozvaný někam do hernicky, kde si to musi sam platit a ja na to nemela, tak prostě nepujde a organizatorce reknu na rovinu důvod. Hernicka je nadstavba a preci ji nezaplatim a pak nebudu mit na jídlo. Dítěti to bude lito max chvíli, nehlede na to, že stejně nekdo i onemocni a ve finale tam vsichni nebudou. Povazuji to za soucast financí gramotnosti rozlisovat veci nutné a zbytné a nevidim duvod ani malým detem (v primerene formě) nevysvetlit, že prostě nemohou mit všechno.
Promin, ale ta tvoje kamaradka je naprosto nevychovana koza. Napad s hernickou byl jenom vychcanost, aby to meli bez prace a bez namahy a ostatni jim tu oslavu jeste zaplatili. A ted navic 'tak ja to kvuli vam udelam doma'?? Aby ty ses jeste mela citit blbe, ze jim kvuli tobe ten debilni plan nevysel? To je fakt nána... 🤦♀️
Anonym: Maminka chtela animatora pro oslavence a nechtela utracet. 🙈
Vyresila si to uzasne. Ne, neni normalni zvat hosty do hernicky a nechat je zaplatit za vstup.
V lonskem roce jsme poradali jen jednu oslavu, celou hernu jsem zaplatila ja, obcerstveni komplet vcetne dortu take, dokonce jsem na pozvanky uvedla, ze rodice mohou vzit i sourozence pozvaneho, pokud pro nej nemaji hlidani, jen at mi to nahlasi predem kvuli obcerstveni.
Oslavy jsou draha vec, uz jen naklady na darek mohou byt pro nektere rodice problem.
Nikdy by mi nenapadalo pozadovat vstupne, stravne nebo cokoliv. 🤷♀️ Po oslave u nas si deti jeste mohly vzit z obcertveni sebou co chtely. Kus dortu, sladke, ovoce, nektere braly i rizecky 😁
Dcerka byla za loňský rok na hodně oslavách a na své narozeniny chce tyto své kamarády také pozvat. Jelikož bude zima, též to bude mít v herně (doma to nelze kvůli zviratku). Stejne jako autorka, jsem s dcerkou sama a jelikoz to bude finanční mazec, byla jsem ráda, že se mi před Vánoci povedl přivýdělek, který na zaplacení oslavy použiji. Hanba by mě fackovala někoho pozvat a ještě mu říct, ať si to zaplatí....
Jsou dvě verze- buď je oslava v herně a pronájem,dort, občerstvení platí oslavenec, hosté koupí oslavenci dárek...
Nebo se domluví, že hmotné dárky netřeba, oslavenec si užije společnost přátel a jdou spolu třeba do jump parku, kde si každý zaplatí vstup, tzn.dá oslavenci svoji přítomnost jako dárek 😊
Dcera také byla pozvaná na oslavu v herně. Já jsem si automaticky zaplatila útratu za sebe a další jsem pak neplatila. Pak až doma mi došlo, že jsem mohla zaplatit i za dceru vstup, ale pak jsem si řekla, že to snad nemusím řešit, když je teda pozvaná.
@ester_ka to je taky super řešení, krámů má většina dětí i tak dost
@moudivlacek To je pravda,ze deti maji vseho dost,ale na ty dárečky od kamarádů se taky těší. Dcera 10 let nedávno byla na oslavě kde bylo maminkou oslavenkyně vyžádáno jako dárek donést dárkovou kartu do DM nebo HM, žádné krámy. My tedy splnily přání koupily kartu do HM a k tomu jen malou drobnost a prý byla oslavenkyně trochu zklamaná,že dostala jen karty. 🤷🏻♀️
Mne to mimo nepřijde,i když budu jediná🙂. Prostě jen jiný typ uvažování... kde je psáno, že když někdo chce něco udělat pro druhé, je jeho povinnost to celé zaplatit? Vždyť když jdeme s kamarádkou do zoo, tak taky zaplatím vstup a útratu a je to v pohodě... tak prostě kamarádka chtěla udělat oslavu někde,kde si to děti užijí, tak zvolila hernicku... a pokud nechcete platit,chodit nemusíte,není to vaše povinnost. A když jsi napsala,že se ti to platit nechce,kamarádka upravila plány, takže za mě v pohodě🙂
@fifinka2020 pořádáš v ZOO oslavy narozenin? V tom je totiž rozdíl. Pokud někoho někam ZVU, tak je slušností za něj zaplatit. Pokud se s někým DOMLUVÍM, že někam jdeme společně, tak každý za své. Vnímáš ten rozdíl?
@cherie24 Jaj, konečně někdo kdo to vidí stejně. Syn není zvaný nikde, přesně proto že jednou jsou kámoši a jednou ne. A museli bychom to vracet. Já nemám nervy na to a hlavně odvahu, nést zodpovědnost za tolik dětí. Takže oslavu děti mají, ale v rámci rodiny.
Já bych asi nelhala a netvrdila, že na to nemáte, ale řekla pravdu, že se vám jejich přístup nelíbí a že to není standartní. Byli jsme na různých oslavách a vstup jsme si tedy neplatili nikde. Max když s sebou beru druhé dítě kromě pozvaného tak si za něj zaplatím, ale i to mi leckde rodiče oslavence odpustili, že 1 dítě navíc se ztratí.
Zatim jsme byli zvani na dve oslavy do hernicky, na jednu jsme nedorazili protoze nemocn- ale vim ze bylo placené v rámci oslavy vse … na te co jsme byli, byla zavřena celá hernicka, platila jsem jen darky (slavila se sestrou dohromady), jeste jsme dostali domu výslužku 🤣 kdybych delala oslavu …prislo by me divny po nekom si chtít zaplatil vstupný…oslava narozenin neni uplne levna záležitost a kdyz na tu hernicku nemam …tak to tam nedelam…jinak super řešení.. neresim kapacitu domu, nezvu cizi lidi, neřeším skoro nic, jen přijdu a pak posbírám dárky, poděkuju a přijdu zas domu do uklizeného 🤣jen to něco stojí.. Max bych chápala variantu, ze by rekla at si zaplatíte vstup a ze zajistili nejaky vetsi darek, jakoze od vsech a ze darek nosit nemusíte … btw píše ze kvuli vam, ale počítám že polka nemocna a druhá půlka ji do toho hodila vidle, protoze je podobně nadšena 🤣
Já jsem byla v herně na oslavě jednou, kde si platili vstup rodiče (s tím jsem nějak neměla problém), vše ostatní rodina oslavence.
Jinak souhlasím s @ai30, že jde o pořádnou nevychovanost "kamarádky" a pokud má opravdu řeči, jak ty píšeš, tak bych se ji asi pokusila k tomu něco říct.

Ahoj, kamarádce bych rekla, ze na to nemáš... že je to pro Tebe velký jednorázový vydaj, ale vis ze by kluci radi šli a jestli ma i tip na nejaky pekny levnejsi darek. Uvidíš, jak se k tomu postaví.
Taky jsem byla sama s dcerou 12 let, takže vim, ze je to fakt těžké. Ostatní to ale často chápali a I kdyz nemuseli, tak často se předem ptali, jestli to zvládnu anebo potrebuji pomoc nebo rozložit platbu.
Jinak jsem vstup do herny vždy zažila placený oslavencem a nejake základní občerstvení (piti, dort, minirizecky) jsme taky nemuseli platit.