icon

Nechci, aby moje dcera vídala svého otce

kristypetrusevska
2. říj 2017

Když byl dceři skoro rok, odešel od nás její otec, respektive, spíš jsem ho vyhodila.. Žijeme u mých rodičů, a i když naše vztahy nejsou zrovna dobré, dost nám pomáhají a situace doma se zlepšuje, malá je spokojená, má se krásně, babičku a dědu miluje, a myslím, že je to štastné dítě 🙂 . Problém je její otec... Jestli ho tak vůbec můžu oslovovat. Neplatí alimenty, to už je samozřejmě v řešení, za malou nechodí, dnes ji viděl po 3 měsících a mě to rve srdce... Malá dnes ani nevěděla, kam ho zařadit, když ho viděla... až pak jí došlo, že se ukázal táta.. On je absolutně nezodpovědnej, je mu úplně jedno, že svoje dítě nevidí tak dlouho, pak si přijede a myslí si, že se z něho všichni zblázníme.. Byla bych nejradši, kdyby malou nevídal vůbec, takhle ji zbytečně plete hlavu. To, že ubližoval mě a mojí rodině, to už přebolelo, ale nechci, aby bylo ubližováno malé... Pečuju o ni, jsem sama na výchovu, snažím se, aby se měla dobře, všichni pro ni děláme maximum... On pro ni od jejího narození neudělal absolutně nic. Je to obyčejnej hajzl... Omlouvám se, jsem tak strašně naštvaná a zároven smutná.. Je tady někdo v podobné situaci, nebo snad byl ? Vím, že to asi nemá řešení, ale já bych si tak přála, aby byl od něj klid a ani já ani malá jsme ho nemusely vídat...

Strana
z3
laska.nezna.hranic
2. říj 2017

@dominikaromanova - no koukám. kolikrát si zanadávám a nic... použila jsem slovo stupidní ve všeobecné rovině, je na tom něco sprostého? urážet to těžko někoho mohlo, neoslovila jsem tak nikoho konkrétního. a i kdyby ano, nejspíš by to byla pravda, za tu já ale nemůžu 😀 jen se tím potvrdilo, že dotyčný žalobníček opravdu stupidní je 😀 vztahovačnost je hrozná vlastnost 🙂 no nic 🙂 zakladatelce přeji pevné nervy, pokud ex je opravdu takový, jak popisuje, čas její problém vyřeší za ni. ze tří měsíců bude šest, ze šesti dvanáct... pokud by mu na dcerce záleželo, živit ji by pro něj byla samozřejmost. žádná matka nepřipraví dítě o otce, který ho miluje a funguje, aniž by k tomu měla důvod. evidentně má pán jiné zájmy, než výchovu svého potomka... smutné.

mashulka
2. říj 2017

Cítím trochu povinnost reagovat na věty typu: proč jsi s ním měla dítě nebo to jsi to nevěděla předtím, jaký je?
Kdysi jsem k podobným názorům také neměla daleko, říkala jsem si, že přeci nejde mít dítě "jen tak s kdekým" a pak se divit...
No, takže já jsem si pořídila dítě s přítelem, se kterým jsme spolu byli pět let. Dcera byla plánovaná, žádný omyl. Celkem jsme se znali 9 let, byli jsme spolužáci z vysoké školy, byl jeden z nejchytřejších v ročníku, takže na IQ to svádět nemůžu. A našel si jinou slečnu ještě v době, kdy jsem byla těhotná, absolutní podraz. Náš vztah byl do té doby perfektní, byla jsem přesvědčená, že dítě čekám se správným člověkem, se kterým budeme do konce života šťastná rodina, že se dokážeme navzájem podržet.
Nikdy na 100% nevíte, co ten druhý udělá, i když ho znáte milion let a jste si nejblíž, jak to jde.

tulikiss
3. říj 2017

@dominikaromanova cl.32 plus cl.7 umluvy o pravech ditete.... jo a zakon o rodine byl s ucinnosti NOZ zrusen

anelamates
3. říj 2017

To je jasné, že nechceš, ale bohužel. Dítě má právo na otce a otec na dítě. Takže s tím nenaděláš nic. Leda můžeš počítat s tím, že se intervaly návštěv budou protahovat, až otec vyprchá úplně. Bývá to tak. NO a až bude dceři nějakých 15, začne se zajímat - to bývá taky, a v rámci pubertální vzpoury budeš muset vysvětlovat, že ne ty, ale on se jí vzdal. To bývá taky. Tak dost sil - a za mne, pokud by to bylo možné, snaž se ten styk raději udržet.

pasiba
3. říj 2017

@ploutvicka59 On si našel ženu a s tou má Dítě. S ni se rozešel a nechce mu ho dávat i když pravidelne plati. Pak si našel ženu a s tou má dalsi Dítě. S ni zase není a ta mu ho zase nechce dávat i když pravidelné plati. No nevím, ale chyba je asi v tom, že si pritel nechce stát za svým. To je celý problém. A pak bude jen lomit rukama, že ho vlastni děti nepoznavaji

blahova_andrea
3. říj 2017

@rybamrazena to s tou volbou dítěte nějak nechápu. myslíš, že když se dítě narodí někomu, kdo jej pak např. týrá, tak je to prostě jeho volba, že si ho vybralo za rodiče a nemá se s tím nic dělat? no to snad ne!😲

blahova_andrea
3. říj 2017

@pasiba a zamyslela ty jsi se nad jeho minulostí než jsi s ním zplodila další dítě? neděsíš se toho, že budeš další, kterou opustí? s kterou má prostě dítě, ale není s ní a jen platí alimenty? já bych se toho docela dost bála. jako jednou rozvedený člověk...ok, stát se může ledacos. ale vícekrát opakující se stejný scénář by mě osobně rozsvítil červený maják 😉 bohužel se mi zatím vždy potvrdilo, že lidi chyby opakují a dál jedou to svoje, nepoučí se, i když když jsi druhá v pořadí, tak to ještě skýtá naději...pak už ale je myslím mizivá :-/

superkousky
3. říj 2017

@blahova_andrea Platí to i u ženských? Jsou 2x rozejité,tak jsou podezřelé a chlap by si měl dávat velký pozor si s ní něco začínat (nejlépe si s ní nezačínat vůbec) ?

@kristypetrusevska Alimenty chceš,tak to hald budeš muset nějak vydržet. Má povinnosti ,tak má bohužel i práva.

vineta
3. říj 2017

@dominikaromanova No, rozdáváš tu nesprávná moudra a mile zde opravuješ ostatní, tak aspoň doporučuji k nahlédnutí občanský zákoník, a tím mám na mysli ten účinný, konkrétně paragrafy 785 a násl.

blahova_andrea
3. říj 2017

@superkousky no já v tomto nevidím rozdíl jestli žena nebo muž a nepsala jsem všeobecně o dvou rozchodech, ale o stejných opakujících se scénářích. to je rozdíl 😉

marion2017
3. říj 2017

@ploutvicka59 tak to je partie...S Vámi má také deti? Asi chápu, proc ty maminky nechtějí tenhle vzorek vídat a mít za vzor dětem. ..

superkousky
3. říj 2017

@blahova_andrea Asi jsem to špatně pochopila,ale napsala jsi ..a zamyslela ty jsi se nad jeho minulostí než jsi s ním zplodila další dítě? neděsíš se toho, že budeš další, kterou opustí? s kterou má prostě dítě, ale není s ní a jen platí alimenty?

Podle toho předpokládám,že ten kdo je víckrát rozvedený,tak je zákonitě nějak "podezřelý" a člověk by se měl hodně zamyslet,zda si s ním vůbec něco začít.
Chápu,že ty žiješ od mládí s jedním mužem,kterého jsi si velmi dobře vybrala (TJ.zamyslela se nad jeho minulostí ,než jsi s ním zplodila další dítě a proto Vám to klape řadu let. Ve všem se shodnete,takže nechápeš,že někdo si mohl hald vybrat "hůř" resp. někoho již 2x rozvedeného.
Já třeba věřím,že paní to tentokrát vyjde ,protože kdyby člověk nevěřil ,tak to už by bylo hodně blbý...

normalnimatka
3. říj 2017

no jako abych tak pravdu řekla...to máš blbý. pokud on o to bude mít zájem, máš smůlu. má na to právo (stejně jako ty na alimenty). stát teď má dost snahu obnovovat a udržovat vztahy s biologickejma rodičema, až je to někdy na škodu.

a třeba to pro ni bude dobrý, aby se s ní vídal...? to nemůžeš vědět, a do budoucna ti to může dcera vyčíst..nevim no. není to jednoduchý

ditevbyte
3. říj 2017

já jsem taky velká zastánkyně toho, aby dítě mělo maximální možnost stýkat se s oběma rodiči a tyhle reakce bych chápala, kdyby dotaz zněl, že ji dotyčný opustil, a proto nechce, aby se stýkal s dítětem, ale tohle je fakt mimo...
Osobně bych radila, zkusit se s ním domluvit - že buď bude malou navštěvovat pravidelně, anebo ať to nedělá vůbec. A spíš bych se snažila docílit té pravidelnosti než toho vůbec. Nevím, možná je to nesmyslná rada a domluvit se s ním nedá, ale nevím, jakou jinou možnost máš. Já mám s tímhle zkušenost z dětství - naši se rozvedli, když jsem byla snad dvouletá, pak táta spíš neplatil než platil a návštěvy byly taky, když se mu zachtělo. Tak mu máma v těch návštěvách bránila, jak to šlo. Dělali jsme, že nejsme doma apod. Já ji na jednu stranu chápu, ale pro dítě to fakt nic dobrého není.

blahova_andrea
3. říj 2017

@superkousky vytrhla jsi první část toho, co jsem napsala. já ale napsala nějaký celek a ta druhá část vysvětluje, jak jsem myslela tu první. tak čti celé a nevytrhuj věci z kontextu

blahova_andrea
3. říj 2017

@superkousky chápeš prd, neznáš mě. já netvrdím, že mám prvního chlapa, jsem s ním od patnácti a klape nám to. vím o životě víc než je takováto vzácná růžová pohádka. ano, pro mě osobně by 2x rozvedený muž ztratil jisté kouzlo a zřejmě by nedostal moc velkou šanci. prostě mě to zaujalo a proto jsem se pisatelky zeptala, zda tyto myšlenky taky neměla? nevidím na tom nic špatného. ona nereaguje a ty ano 😀
věřit je sice hezké, ale víra člověku vztah nevybuduje ani nezachrání. věříme nebo doufáme všechny a výsledky? těch, co pláčou je více než těch, co si vybrali dobře ☹

superkousky
3. říj 2017

@blahova_andrea Já teda nejsem 2x rozvedená ,ale podezřelé mi to teda nepřijde. Kdyby se na tebe nynější chlap vybodl (popř. ty na něho) ,tak doufej , že nezůstaneš na ocet ,páč kdyby to bral každý jako ty,tak už pro žádného nebudeš mít kouzlo a každý by si měl dobře rozmyslet,zda si s tebou něco začne.

Lidi budou plakat pořád ,páč jsou věčně s něčím nespokojení ....

blahova_andrea
3. říj 2017

@superkousky já si nemyslím, že je každému souzeno s někým zestárnout ani si nemyslím, že je to pro každého ta nejlepší varianta. být za každou cenu s někým a nezůstat na ocet. tak nevím proč doufat, že nezůstanu sama. no a když mě nechá? tak nechá...mám dvě děti a obě mají stejného otce. takže je to pořád jiná situace než o které píšu. pro mě prostě není úplně zelená, aby měl potencionální partner více dětí s více ženami. nebo opačně. žena více dětí a každé jiného tatínka. každý ať si to má jak chce. já to mám takto. prostě bych se do toho bála jít. jak jsem psala...nevyjde to často. kdybych byla ta druhá (což jsem), tak bych měla ještě naději, že to bude jiné (což tedy moc není). mít se stát tou třetí, tak do toho už prostě já osobně nejdu. neříkám, že se nemůže stát, že někdo se pětkrát rozvede a až ta šestá bude ta pravá...ale já jsem realistka a žiju raději více při zemi

anelamates
3. říj 2017

Podívej klidně se stane, že poprvé volím blbě. Hloupá mladá zamilovaná. At jsem chlap nebo ženská. Ale jestliže si jako partnera zvolím chlapa, který už dvakrát opustil manželku a dítě, tak to pro mne už znamená, že volím recidivistu, jo? Přeci jen už bych i dost váhala. Jednou se seknout, klidně. Ale dvakrát? To už by mi taky blikalo světýlko.

milacicka
3. říj 2017

I když otec svoje dítě nevídá a jsou mu soudem stanovené alimenty stejně je musí platit. I kdyby dítě neviděl třeba 10 let. A pokud máte otce v rodném liště a chtěla by jste ho vymazat tak se to řeší přes soud a to je tak 15-20 tisíc.(vlastní zkušenost)

superkousky
3. říj 2017

@blahova_andrea Ono je to lepší být při zemi ,než pak čučet jak "tele na nové vrata". Já bych nešla do vztahu s mužem,který neplatí výživné. Pokud by platil,tak by mi bylo fuk,že má třeba 3děti a každé s jinou ,páč se mnou už by žádné neměl a i ten případný rozchod bych jistě zvládla ve zdraví. Chlap je totiž to poslední ,co k životu potřebuju 😝 .

ploutvicka59
3. říj 2017

@marion2017 Tak jestli je to partie nebo neni je moje vec..O děti zájem ma..Narozdíl od jinych ,,tatínku" Myslim,ze ani ja a ani Vy jsme mu u dělání dětí nesvitila...

blahova_andrea
3. říj 2017

@superkousky no tak pak nechápu ty útočné zprávy. jako pokud mám chlapa jen pro zábavu a rodinu s ním neplánuji, pak jsou samozřejmě kritéria jiná 😉

ploutvicka59
3. říj 2017

@marion2017 Na kluky platí oběma,o oba se zajímá...Na staršího čeká,az se treba ozve sam..Jednou..Ono nektere maminky dokážou na tatinka házet jenom spinu..,,Zaplať a nestarej se"...S druhou to bylo celou dobu v pohode...Najednou az ted..Ano,branim ho..To je pochopitelné...Ony i ženský jsou leckdy partie...Kazda,ktera tu jsme ma na to svuj názor..Takze to jestli je partie nebo není..Pardon...

jaanicce
3. říj 2017

Ja taky cekam dite s hajzlem. Zmenil se az po tom co si nasel milenku a pak me odkopnul. Taky se mi zveda kybl z tech uvedomelych mamin tady, co cloveka odsuzujou za to, ze si SAM zvolil parchanta jako otce ditete. Predpokladam, ze jde o damy, kterym nikdy nic a nikdo nechybel. Zivot neni roman od Rosamundy Pilcher, fakt NE! Ja otehotnela nahodou pres antikoncepci a rozhodne me ani nenapadlo jit na potrat. Proste ne! A duvody nikomu vysvetlovat nemusim. Takze nechapu, proc se tu do autorky opirate? Sama psala, ze ji ten clovek ublizil. Navic je jasne, ze se proste potrebovala sverit a popripade nejakou povzbudivou radu. Jestli mate houbeles co na praci nebo se vam nelibi co pisatelka pise, nectete to a neprispivejte! Taky to tak delam. Pro autorku: Drzim Ti palce a ver, ze bude lip! Sama nevim co bych Ti poradila, ale vim jak Ti je. Drz se!!!

blahova_andrea
3. říj 2017

@ploutvicka59 máš pravdu v tom, že je i hodně žen, které použití dítě jako zbraň proti otci. seberou ho někomu, kdo o dítě má zájem, chce být otcem, vídat ho. prostě jen nevyšel vztah. klidně se odstěhují co nejdál a děti očkují proti otci tak dlouho až si nechtějí převzít ani dárky k vánocům ☹ ne jen muži jsou svi... :-/ jen o těch se víc píše. přeci jen ženy jsou tu v přesile, tak nebudou nadávat sami na sebe 😀

ploutvicka59
3. říj 2017

@blahova_andrea Ano a děkuji...Líp bych to nenapsala..Nemame si co vyčítat..Starší bydlí nekde na severu republiky..Ani poradne nevi kde..Babicka ho nevidela celou tu dobu..Telefonni číslo je nedostupné,žádosti na FB ignorovany..Kdyz mi to babička vypravela,kdyz mu volala (malemu)tak pětileté dítě nema v hlave samo od sebe,ze tata od nich odešel a ze nechce vidat ani babicku...Takze je jasny,ze se bude urážet chlap,ale to ze zensky dokazou byt větší s....to je hloupost...

ploutvicka59
3. říj 2017

A ze je spooooousta ženských,ktery si najdou chlapa s deckem..a cekaji s nim další...

etinka
3. říj 2017

Celou diskusi jsem nelouskala,ale pokud se otec dítěte chová takhle,taky bych nechtěla,aby ho dítě vídalo,i když vím,že podle soudů a zákonů má právo na oba rodiče.....
Vždycky je lepší,když se dva dospělí dokážou domluvit a dítě se může stýkat s oběma...ale ne vždy to jde.Známá si prošla při rozvodu a léta po něm peklem,otec si bral děti jako rukojmí,to, co jim při návštěvách u něj cpal do hlaviček a říkal proti mámě,to bylo hrozné.Doslova je psychicky vydíral,vyhrožoval. Jako táta se nikdy nechoval,za ty roky od rozvodu od něj neviděly děti kromě jedněch bot nic,nad rámec alimentů nedá nic,nic jim nezaplatí,nepřidá,s klidným svědomím jim do očí řekne,ať jim to zaplatí vše máma.Alimenty posílá směšné,nedá jim ani na Vánoce třeba 200 navíc,prostě nic....Děti se před rokem sekly a řekly,že už k němu nepůjdou a tak snad dal konečně pokoj jim i jejich mámě.Takže v tomhle konkrětním případě byl kontakt s otcem něco strašného a trpěly akorát ty děti.....

blahova_andrea
3. říj 2017

@ploutvicka59 i já mám nevlastní děti. ale obě jsou se stejnou ženou. kdyby měl dvě a každé jinou maminku, už bych to fakt brala jinak. no i tak mé zkušenosti nevedou k obhajobě rozvedených partnerů ☹ (na pohlaví asi fakt nezáleží) mám nevlastní děti super, o tom žádná, o nich to není. ale mít znovu na výběr...chtěla bych muže s čistým štítem. to klidně přiznám. ten můj se totiž nepoučil vůbec a opakuje ty stejné chyby, které dělal a díky kterým bývalý vztah nevydržel.

Strana
z3