Nepřiměřené reakce a duševní nepohoda. Jak to řešit?
Ahoj 🙂 Zajímal by mě Váš názor a ještě lépe pokud má někdo zkušenost s něčím podobným. Žiju sama se synem (4 roky). Máme se dobře. Mám toho na svých bedrech dost, ale nemůžu si zase úplně stěžovat. Sleduji i u sebe nepřiměřené reakce na určité situce. Jsem v pohodě v pohodě a najednou mě něco hrozně rozčílí. Jsou to hlouposti, ale ve mě to úplně uvnitř vře. Nevím proč. Nelíbí se mi to, ale nejde mi to vůbec ovládat. Na venek jsem se to naučila potlačit, ale uvnitř mě to je pořád stejné. Pamatuju si, že mamka byla vždycky taky taková - rozčilovala se na mě i na všechny okolo kvůli hloupostem - myslíte, že to mám jen převzaté od ní? Nebo, že v tom může být něco víc? 😨 Jsem z toho dost něšťastná.
A neexistuje něco volně dostupného co by mi trochu pomohlo to zvládat? Něco na nervy třeba? Strašně mě to štve. Na mámě sem tyhle nepřiměřené reakce celý život neměla ráda a teď to dělám taky a potom mě to mrzí.
Také cyklus, v některé fázi cyklu jsem emotivnější. A pokud jsi sama se synem, tak veškerá zodpovědnost je na tobě, ty nikdy nevypínáš. Když jste na to doma dva, tak je to jednodušší.
Čaje třeba z meduňky, Magne B6, Persen forte.. hlavní je ale naučit se, kdy už se blíží ta "poslední kapka", která spustí impulzivní reakci, jak tomu předejít, vydychat to, psychohygienu dělat pravidelně. Naučit se relaxovat, dělat to, co tě dobíjí atp.
zkus tobolky PERSEN, na přírodní bázi, jen bylinné, k dostání bez předpisu
Moc všem děkuji a zkusím ty tobolky.. Ano bude to i tím stresem hodně.. Teď jsem měla 4 dny volno a bylo vše lepší a i já jsem byla mnohem klidnější. Zkusím najít nějaký čas na odpočinek.

Geny, temperament jasně, to máš v sobě. Ovlivnit se to dá do jisté míry - naučit se zvládat stres, tlak, situace, ve kterých to přichází.