icon

Nový začátek po odchodu od partnera

1eso1
12. dub 2019

Ahojte. Některé si zřejmě pamatujete. Už to nebudu více rozvádět. Jen bych potřebovala nějakou podporu. Budu s dětmi sama. Syn půl roku a dcera 18 měsíců. Vůbec nevím jak začít znovu, kde bydlet... Mam strach, že je sama správně nevychovam, že jim nebudu moct dát vše... Že ja zůstanu na pořad sama. Kterej chlap by přijal cizí děti... Jsem úplně na dně...

Strana
z3
sudylichozrout
15. dub 2019

@1eso1 Verim, udelat rozhodnuti je strasne tezke. Ale na druhou stranu, pokud zjistite, ze bez sebe nemuzete byt, vratite se k sobe a on uz bude sekat latinu.

1eso1
autor
15. dub 2019

@sudylichozrout Teď se hlavně musím nějak dát dohromady. Trochu se vzpamatovat. Hlavně kvůli dětem

sudylichozrout
15. dub 2019

@1eso1 Jj, to je hodne dulezite. Hlavne ti taky trochu sednou emoce a treba budes schopna vymyslet, jak to dal udelat.

1eso1
autor
15. dub 2019

@sudylichozrout Taky si myslím. Taky jsem ho poprosila ať mě nějakou dobu nekontaktuje, abych měla opravdu klid. Pak se mu ozvu. Samozřejmě mu nechci bránit vídat se s detma. Ty miluje. Děti to nesmí odnést.

1eso1
autor
17. dub 2019

Tak jsem byla první noc sama. Jsem nevyspala, vypadám hrozně, jen jsem brečela... Pořád jsem přemýšlela. Pořád ho miluju, ale nedokážu s nim už být. Je to velká zrada. Trápím se. Nevím co dělat

sudylichozrout
17. dub 2019

@1eso1 na tohle pomuze asi opravdu jen cas... Bude to ted hodne tezke, ale pokud jsi si jista, ze uz s nim nemuzes byt, delas dobre. Ten cas, kdy ti bude ouvej, byc asi v nadsazce prirovnala k detoxu. Ale jakmile vydrzis urcitou dobu, udela se ti lip a bude se ti i lip zit.
Jinak jak je na tom on, chtel by te jeste zpet? Ted budete mit cca 2 mesice na to, zchladit hlavy, zkusit fungovat bez sebe. A premyslet.

1eso1
autor
17. dub 2019

@sudylichozrout On b pořád hrozně chtěl. O to je to pro mě těžší. Ja bych snad byla raději kdyby odešel a já se s tim musela srovnat. Teď budu nějakou dobu sama. Tak snad vychladnu...

sudylichozrout
17. dub 2019

@1eso1 To je fakt šílená situace. Dejte si bez sebe nějaký čas a zkuste se zamyslet nad tím, jak to celé zvládnout tak, abyste netrpěli. Pokud by ses k němu měla vrátit, musí s tebou začít chodit na párovou terapii, abyste se naučili dobře komunikovat a dokázali spolu zpracovat to, co se stalo. To by měla z tvé strany být podmínka, přes kterou nejede vlak. Na druhou stranu, naprosto rozumím té nedůvěře, kterou teď máš. Nikdy už nebudeš mít jistotu, že tě nepodvádí... a s tím se blbě žije. Tu rozpolcenost chápu a sama si moc dobře nedovedu představit, jak bych reagovala. Kdyby šlo o jednorázový, třeba i alkoholový úlet, dalo by se to nějak vstřebat, ale pokud měl vyloženě paralelní vztah, je to na hovno... asi bych to nedokázala překousnout. Ale na druhou stranu bych asi zkusila bojovat a kapitulovala až tehdy, když bych zjistila, že mě ta snaha vyloženě ničí.

1eso1
autor
17. dub 2019

@sudylichozrout Je to strašně těžká situace. On to ani nebyl tak paralelní vztah. Jezdil tam jednou za čas. Pochopila jsem to tak, že ona vždycky vesela, jen mu lichotila a ja pořád unavená a znám celý den je se starani o děti. O to víc mě to trápí. Ja se snažila aby deti měli všechno, aby bylo uvareno, uklizeno... A jeho nikdy nenapadlo vzít děti někdy na výlet a nechat me vydechnout. Nebo ze by sehnal hlídání a vyrazili někam spolu. Vůbec se mnou nemluvil. Přijdu jako úplný blbec

sudylichozrout
17. dub 2019

@1eso1 No, v tomhle by vám ale celá ta eskapáda mohla pomoci. Vem si, že teď vylezlo na povrch úplně všechno, co tě štvalo, co štvalo jeho. Všechno, co se za ta léta nastřádalo je venku a vy s tím můžete pracovat. Pokud byste opravdu začali chodit na tu párovku, tak byste si mohli ten vztah nastavit úplně jinak. Protože už konečně víte, co nechcete. A třeba by právě znovu přišla i ta důvěra. Čím víc píšeš, tím větší mám pocit, že šlo z jeho strany o jistý útěk. Útěk z něčeho, co mu nevyhovovalo, ale o čem s tebou nedokázal hovořit. A ani ty s ním.
Není to beznadějné... pokud tomu dáte oba péči a snahu, mohli byste spolu dál být. Ale museli byste fakt zrestartovat a začít znovu.

1eso1
autor
17. dub 2019

@sudylichozrout V tom máš naprostou pravdu. Jen nevím, jestli se dokážu vyrovnat s tím, že v nejhorších chvílích pro me nebyl oporou, kterou jsem potřebovala. Ten čas je potřeba

sudylichozrout
17. dub 2019

@1eso1 Na to by ti právě mohl pomoci ten psycholog. Docela dobré je krom párovky ještě chodit singl. A přesně tak, je to běh na delší trať, ale pokud se pro to rozhodnete, máte šanci, že spolu fakt zestárnete. Protože budete vědět, jaký sračky jste museli kvůli tomu řešit a budete si sebe třeba i víc vážit, že jste to dokázali překonat. Máte malé děti, ty by vám v tom spojování mohly pomoci.
Ale do tohoto se pusť fakt jen v případě, že budeš schopná to, co se stalo hodit za hlavu a nikdy už mu to nevyčteš. Maximálně o tom můžete hovořit s psychologem, ale nikdy už se to nesmí objevit v hádce. Pokud zjistíš, že bys to nedokázala, že by tě to užíralo a že bys byla pořád v nervu, když by se jen zasekl ve frontě v obchodě, tak to nemá cenu. Ty sama musíš být srovnaná, abys mohla začít odpouštět 🙂

1eso1
autor
17. dub 2019

@sudylichozrout Nad tím přemýšlím den co den. Nevím, jestli mu to někdy dokážu odpustit. Už je to nějakou dobu a pořád mám potřebu mu to predhazovat. A kdykoli vytáhne paty z bytu, tak mám temno. Takhle žít nechci. A trápí mě nejvíc to, že máme ty malé děti, on se snaží a za rozpad budu moct hlavně já, protože to nedokážu zpracovat

sudylichozrout
17. dub 2019

@1eso1 at tak ci tak, potrebujes urcite pomoc psychologa. Sama to asi zpracovat nezvladnes. Objednej se k nekomu a svemu muzi to rekni. Aby videl, ze i ty mas snahu a ze jeste neni vse ztracene. Vubec se nezname, ale kdybys chtela, klidne mi pis soukrome zpravy, at to neresis tady verejne. Pis kdykoliv, jsem tu a zkusim ti udelat takovou virtualni vrbu 🙂

martiina_k
17. dub 2019

Nějak mi uniklo - jsi teda u rodičů, nebo on se odstěhoval?

1eso1
autor
17. dub 2019

@martiina_k Odstěhoval se

codal
17. dub 2019

@1eso1 ty nikdy nebudeš ta,která zničila rodinu!!! On tě do takovéhle situace nikdy neměl dostat, vínkem je on!!! To,že ty to nedokážeš překousnout, je zcela pochopitelne, takže se neobvinuj! Za rozpad rodiny může jen on, kór když šanci dostal a absolutně promrhal!

martiina_k
17. dub 2019

@1eso1 držím palce, ať to dopadne co nejlíp (ať už se k sobě vrátíte nebo ne)

1eso1
autor
18. dub 2019

@martiina_k Děkuji

Strana
z3