Samoživitelka. Jak se k vám chová rodina a okolí?
Dobré ráno. Mám dvě děti, starší dcera má 7 let, otec je neznámý. Mladší dcera má 5 let, otec o ní nemá žádný zájem. Bohužel ani neplatí alimenty, je dlouhodobě na dávkách. S mým teď už expřítelem jsme se o dítě snažili. Na začátku těhotenství měl přítel velkou radost. Ale pak se se mnou ale z ničeho nic rozešel. Dítě ještě není na světě, ex o něj ale zřejmě nemá zájem. Když mi nabídl adopci. Všichni v mém okolí se na mě divně koukají. Když, jsem dnes byla nakoupit tak jsem slyšela rozhovor ženských. Jak si povídají o mě. Podívej to je ta co od ní chlapi utíkají. Dokonce i moje vlastní matka mi řekla že jí dělám ostudu. Je tady samoživitelka? Jak se k vám chová rodina a okolí?
@la_amanita Tak ony ty děti vnímají co se kolem nich říká a nemusí to slyšet zrovna doma...V družině jsem řešila spoustu takových situací, kdy se děti v rozmezí 7 až 9 let napadaly slovně takovým způsobem, že se maminky nestačily divit, kde na to jejich miláčci přišli. Takže slyšet drby někde na ulici nebo na chodbě v baráku, kde se baví dvě důchodkyně si to děcko na adresu maminky určitě zapamatuje.
@klokanka31 jakože jeho máma byla taky trochu tydýt a plodila x dětí, o které se nedokázala postarat?
@zuzineckah Asi tak... Nechci to rozebírat tady veřejně, ale fakt se manželovi divím, že má mámu rád 😒
@klokanka31 to je mi moc líto... ale objektivně vzato to určitě není pro žádné dítě prostředí, ve kterém by mohlo prožít hezké dětství a dospívání :( Určitě ani pro tvého manžela nebylo. Akorát se ho nikdo neptal :/
@zuzineckah To nebylo, když mi vyprávěl co a jak, fakt se divím že neskončil v děcáku. Ale je problém že on svou mámu pořád obhajuje, i když všechno zavinila ona 🤔
@klokanka31 tak ony tyhle ženy taky takhle uvažují, obhajují se, ony za nic nemůžou,to " situace, chlapi, smůla,karma.." A člověk asi automaticky brání rodiče.
Zakladatelka taky má dojem,že má smůlu na nekvalitní chlapy. Ale mít takhle tři děti už úplně náhoda nebude no.
@andelka Jojo, to tchýně taky, že smůla na chlapy, přitom se v tom rochní dál. A ještě dokázala tak zpracovat mého manžela, že ten svému tátovi ani nezvedne mobil. Což mě mrzí, když už jsme se viděli s jeho tátou, VŽDY se ke mně choval moc hezky, narozdíl od ní...
@klokanka31 bohužel no. U sebe hledá chybu málokdo.
@andelka krev není voda. Je to máma... Ať se stalo cokoliv, s odstupem času má člověk tendence to špatné vytěsnit. Na jednu stranu je to dobře, protože rodinu si člověk nevybírá a když je schopen odpustit, tak to asi nějak může fungovat... Ale pokud bychom měli zůstat u toho, co takové děti prožívají, tak pořád razím názor, že bych si to nechala vzít. Bez emocí. Objektivně.
@michaela666 svádět to na děti, to je fakt dospělé. Kde k tomu ty děti asi přijdou? Od dospělých. Můžeš udělat aspoň minimum, mluvit a chovat se tak, jak se sluší - že děti nejsou vinny svými rodiči.
Nevím kdo je otec první dcery protože že jsem měla hodně divokou pubertu a spala jsem s mnoha muži. A třetí dítě si nechám. Nechápu, proč mi to vůbec píšete když jsem se ptala na něco jiného.
Asi proto,že bez a) nemůžeš říct b)
Takže naše předpoklady byly správné. Nedivím se,že jsi pro mámu zklamáním. Divoká puberta, dítě kdoví s kým, třetí bez otce..🙄 chudák máma.
Svůj život si ved jak chceš,ale nediv se,že to ostatní budou komentovat tak,jak se ti úplně líbit nebude. Není samoživitelka jako samoživitelka.
@andelka chudák máma?! Za to že mám druhé dítě a teď čekám třetí dítě si můžu samá. Ale za první dceru má zodpovědnost i moje matka. Nedala mi žádnou výchovu. To že jsem šuk... s každým druhým chlapem jí bylo u prd... u ní byla vždy na prvním místě kariéra. A teď když je v důchodu, žačala řešit řecí lidí ( to je i částečně důvod proč jsem sem napsala). Vlastně se sní vídám jen kvůli holkám. Vím že taky nejsem nějaká top matka, ale rozhodně se svým dětem věnují víc než ona mě.
Můžu se zeptat kolik vám bylo, když jste měla první dceru? Matka vám asi moc do života nedala, ale o tom jak se chránit se holka dozví snad všude, pokud se o to zajímá. Už na ZŠ se na tohle téma vedou různé přednášky nebo aspoň v rámci vyučování.
@michaela666 otěhotněla jsem v patnácti a v šestnácti jsem porodila. Neříkám že za první těhotenství muže jen moje matka, ale jsem si jistá že kdyby to nějak řešila určitě by to dopadlo jinak, dělala jsem i jiné horší koko.. než sex matka to věděla ale nedělá s tim nic. Chránili jsme se kondomem, ale když jsem pak i pila tak jsem ochranu neřešila.
Samoživitelky už dnes lidé moc neřeší, ale chápu, že řeší, když má žena tři děti se třemi muži a s žádným z nich nežije, zvlášť pokud žiješ na vesnici, menším městě, kde každý řeší každého.
A podle mě máš několik možností, jak se k tomu postavit - buď kolem sebe kopat a rozčilovat se (neříkám, že to děláš), nebo se nad sebou zamyslet a říct si, jestli do budoucna takový život chceš, nebo jestli zkusíš změnit vzorce svého chování a tím můžeš narazit i na chlapa jiné povahy, než sis nacházela do teď.
Taky bych přestala řešit, za co může tvoje matka a jiní lidé a zpracovala si to v sobě. Upřímně, osvobození se od minulosti je strašná výhra v životě a člověk se cítí volnější - vlastní zkušenost.
Taky máme 15 letou dceru ( nejsem tedy matka), občas nesouhlasíme úplně s tím, co jí máma dovolí a poměrně dost se obáváme co udělá studium s pobytem na intru, můžeme se jen modlit,že má dost rozumu a nebude se chovat jako...Za to rodiče nemůžou,to obvykle bývá v povaze ( vzpomenu li si na spolužačky ze ZŠ). Dělat kde komu matraci je v kompetenci dívky. Brzké těhotenství dítěte je moje černá můra.
Zvlášť po takové pubertě a raném mateřství bych si pak dávala hodně bacha,a neměla další dítě za 2 roky. Vystudovala jsi vůbec něco?
Je v důchodu, asi probírá život,a chápu,že je zklamaná. Po prvním kotrmelci x dalších. A srovnání v nedohlednu.
Napadá mě..co táta? Jestli byla máma taky samoživitelka,která musela makat (=dělat kariéru), tak možná už na výchovu neměla síly, stává se to. O to víc ji asi mrzí,že dcera má život taky těžký.
A je aspon dobra babicka?
No tak si to hezky hodila na matku...🙄 a co ty dve další děti?? To aky hodíš vinu na někoho jiného?? 😡se vzpamatuj!
@andelka otec před dvěma roky zemřel. Vycházela jsem sním trochu líp, ale taky se o mě mohl starát a výchovat jinak.
@lysecek jako jo, občas mi holky pohlída.
@zuzineckah píšu že za další dva děti si můžu samá! Ale částečně na tom moje matka podíl prostě má! Výchova je hodně důležitá a moje matka mi žádnou nedala! Dřív jí i bylo jedno co říkali lidí, ale teď když nemá co dělat do mě v jednom kuse rýpe.
Cely svet kolem zakladatelky se tak nejak nepovedl, ona za nic nemuze. Ach jo. Obavam se, ze s takovym postojem se jeji zivotni draha nejak zvlast priznive odvijet nebude.
@meronym píšu že za dvě děti si můžu samá! Píšu že jsem měla sex s mnoha muži a že jsem v patnácti pila! Takže ze sebe svatou fakt nedělám! To ale neznamená že je mě okolí bez viny!
Hlavně, že víte kde všude byla chyba. Teď se jenom co nejvíc snažit dcerám nastavit výchovu a příklad do budoucna tak, aby neopakovaly vaše chyby.
No, tak hlavně že tu promiskuitu v dětském věku je na koho hodit. Jakou výchovu by člověk měl mít, aby si trochu vážil sebe a nepodržel každému kdo má zájem? A aby si hned po takové složité události nevyrobil další dítě? Podle mě žádnou extra. To by mi tak mohla naše mladá zkusit říct, kdyby dělala takové eskapády,že jsme ji špatně vychovali.
No já nevím, ale že by za to mohla tvoje máma...
Já si živě vzpomínám když mně bylo 15. Chodila jsem na diskotéky, nějací kluci taky byli. ALE! V kabelce vždy pro jistotu krabička kondomů, a alkohol jsem opravdu nepila. Plně jsem věděla co dělám, a co může mít jaké následky.

@loylii Taky se nestačím divit...