V těhotenství bez partnera, jak to zvládáte?
Ahoj maminky. Je tu některá maminka která v těhotenství zustala sama bez partnera? A jak to zvladate?Jsem prvorodička ve 32tt a jsem sama bez partnera mam strach abych vše zvládala,oporu v rodině mám ale ne uplnou,miminko jsem si přala i partner ale pak se najednou rozhodl odejít ☹ Tak mě furt strasí predstavy o tom jak to sama budu zvládat po všech stránkách...
🙂 holky , nebuďte smutné , i tatínkové zůstávají někdy sami s dětmi .
My jsme šli od sebe, když bylo malým rok a půl, už to dál nešlo, odešla jsem z našeho nového domu zpět k rodičům a pak jsem zjistila, že čekám třetí, což bylo překvápko, dvojčata se povedly až díky IVF 😉 s manželem ani mimi na cestě nehlo a žije si svůj život, střídá ženy atd.Těhotenství bylo úplně v pohodě, ani jsem si to neuvědomovala, díky starším dětem a doteď je ten nejmladší největší zlatíčko. Teď když se blíží rozvod, tak mi jen nadává, proč se chci finančně vyrovnat, že on chodí poctivě do práce a já se jen válím už tolik let doma, tak proč si dělám nárok na majetek, že jsem si neměla pořizovat děti, když na ně nemám. A to jsem si prosím pěkně muže zodpovědně vybírala, byli jsme spolu mnoho let než se nám narodili děti atd a prostě mu přeskočilo. Není to jednoduché být sama, děti to nesou dost těžce, zvlášt, když u něj na návštěvě jen slyší, jak mají strašnou matku, tak v tom mají chudáci zmatek, ale nevyměnila bych je a nevolila bych jinak a stále doufám, že se jednou najde někdo, kdo nás bude chtít 😵
@sweethy je to zajimave v zivote... ja se pred rokem a pul nastehovala k priteli a par domu vedle bydli jeho kamaradka, ktera prirozene (pred lety) porodila dvojcata a behem prvniho roku jeji chot zacal chlastat, pak se rozvedli a ted uz ani neplati vyzivne. ona nastesti ma rodice, kteri ji pomahaji, postavili domek atpod. rika, ze to byl nejlepsi chlap v jejim zivote... asi jak byla pretizena a on prisel z prace a ona mu ty deti cpala (nebo povinnosti s nimi ci domacnosti spjate) a proste ten chlap to nezvladl. vim sama, jak bylo silene mit dve deti za sebou (ted me to ceka zas) a ze jsem je taky pritelovi cpala, byla jsem pretizena, nespokojena, unavena a meli jsme peknou krizi (ustali jsme, ale po case prislo zas neco dalsiho). takze ted se mi zda, ze jsem ve stejne situaci, teh. nevolnosti, male decko, co porad kojim, navic ma pritel v peci dva vetsi kluky a ted je tezko vystavam... chci klid, klid a tady porad tolik energii... (jeden kluk kamarada, druhy babu). takze je uplne mozne, ze to treba neustojime, ale jak tu vsichni pisou, deti jsou neskutecny dar. a banda deti jeste vetsi 🙂 🙂
drz se a ten chlap se najde 🙂 seznamka a byt opatrna 🙂 a vztah proverovat 🙂
@verusky a hlavne nikam nespechat. Jak pises, klid je te dpotreba nejvic. Ja jsem tesne pred porodem, tp jsem mela 23.5. a jsem od 7.t.tydne sama... nebudu rozepisovat, ale uzila sem si po celou dobu vic nez dost, po vsech strankach, fyzicky i psych., sorvnat se se vsim atd. Pomalu jsem spela k tomu, ze je to tak stejne lepsi, nez s nekym s kym to nefunguje (zarlivec, a postupne pak nasilnik). A dnes jsem rada, a to je mrnousek jeste v brisku 🙂 Tesim se na nej, nelituju, a je hodne dulezity rychle to spatny z minulosti zpracovat a jit dal... otevira se nova zivotni kapitola, a tak je dulezity to tak brat, stat na vlasntich nohach, naucit se to sama, on ten chlap ma stejne jen omezenou ulohu. V minulosti casto zeny musely vychovavat deti sami, treba v obdobi valek. Zivot tyhle veci prinasi, lasku i zklamani, ale ty deti ten zivot obohati.

@elu Jo to tedy jsou.my ženský jsem holt víc bojovné. A právě jak píšeš miminka mě docela nakopli.Snažím se to zvládat a těším se až spolu budeme doma.