icon

Co navštívit a vynechat v Krušných horách?

2veverka
11. srp 2025

Holky, neplánovaně nám vyšlo pár dní v Krušných horách, kde jsme nikdy nebyli. (Tomu byl věnován i jeden zdejší blog, nemohu najít.) Bude vedro, počítám jen s běžnou turistikou. Co prosím můžete doporučit z osvědčených památek, pamětihodností, vyhlídek, klášterů a dolů? Je jich tolik, že to bude chtít pečlivou selekci. Která profláknutá místa naopak s klidem vynechat a nahradit je tím, co mají rádi místní? Budu vděčná i za tipy, kde se dobře najíst.Děkuju!

berynka
11. srp 2025

@2veverka my tam býváme každou zimu,v létě jen výjimečně,ale doporučila bych Boží Dar,začínají tam okruhy Jeziskovy stezky.Je tam x možností na oběd.
Pak treba vyjet na Klínovec,na Neklid.Vsechno je kousek.
A da se pres kopec navštívit lázeňské město Oberwiesental,kde jezdi kabinová lanovka na Fichtelberg ⛰️.
Vedro tam určitě (jako dole) nebude 😉.

konidana
11. srp 2025

Taky zalezi kde v Kruskach. Nad Litvinovem a vubec ten vychod moc neznam, Kraslice na zapade take moc ne. Klasicky central kolem Jachymova, dulni muzeum tam mam v merku leta, ale nevim... Turisticke trasy udolickama a roklinkama podel potoku budou urcite v pohode. U Ledovych Jam bude vzhledem k pocasi mozna natresk🤣. Ale trebas ne, nebyla jsem tam roky

20190418
11. srp 2025

Krome okoli Božího daru bych doporučila bývalý cínovy důl Rolava.

alubif
11. srp 2025

Boží Dar a z něj výlety - Klínovec, Ježíškova cesta, rašeliniště. Vlčí jámy, Plešivec a Abertamy, Fichtlberg. Hrad Loket.

nelly_strokova
11. srp 2025

Na výlety tu nějaké tipy padly, já rozhodně doporučuji na jídlo restauraci Chicago v Chomutově.

2veverka
autor
11. srp 2025
@nelly_strokova

Na výlety tu nějaké tipy padly, já rozhodně doporučuji na jídlo restauraci Chicago v Chomutově.

@nelly_strokova Děkuji moc! A v okolních vesnicích/mestech ted taky napada nejaky dobry podnik?

2veverka
autor
11. srp 2025
@20190418

Krome okoli Božího daru bych doporučila bývalý cínovy důl Rolava.

@20190418 Muzu se zeptat, proc zrovna Rolava? Pac tady v kraji je de facto dul na každém kroku...

2veverka
autor
11. srp 2025
@alubif

Boží Dar a z něj výlety - Klínovec, Ježíškova cesta, rašeliniště. Vlčí jámy, Plešivec a Abertamy, Fichtlberg. Hrad Loket.

@alubif Bohužel nemame tolik dni, co z toho bys doporucila nejvic? Jsou vsechna ta mista jeste naceske strane hor?

2veverka
autor
11. srp 2025
@konidana

Taky zalezi kde v Kruskach. Nad Litvinovem a vubec ten vychod moc neznam, Kraslice na zapade take moc ne. Klasicky central kolem Jachymova, dulni muzeum tam mam v merku leta, ale nevim... Turisticke trasy udolickama a roklinkama podel potoku budou urcite v pohode. U Ledovych Jam bude vzhledem k pocasi mozna natresk🤣. Ale trebas ne, nebyla jsem tam roky

@konidana Udolicka a roklinky me lakaji, mas v pameti nejakou krasnou trasu? Budeme v blizkosti Klášterce nad Ohří...

20190418
11. srp 2025
@2veverka

@20190418 Muzu se zeptat, proc zrovna Rolava? Pac tady v kraji je de facto dul na každém kroku...

@2veverka magické, opuštěné místo v lese, kolem hlavního komplexu je plno menších staveb a bunkrů. Ale jiné takové doly neznám, ráda se inspiruji.

alubif
12. srp 2025
@2veverka

@alubif Bohužel nemame tolik dni, co z toho bys doporucila nejvic? Jsou vsechna ta mista jeste naceske strane hor?

@2veverka fichtberg je hned za hranicemi za Božím darem. Pokud jdete s dětmi tak ta Ježíškova cesta jsou tam zastavení s nějakými herními prvky a postavičky z večerníčků a rašeliniště.

vercas89
12. srp 2025

Na Božím Daru bych doporučila si zajít na jídlo do hotelu Zelený dům, tam nám chutnalo nejvíc. Cestou byla příjemná restaurace U jelena ve vesničce Výsluní a restaurace U Václava mezi Jachymovem a Ostrovem

konidana
12. srp 2025
@2veverka

@konidana Udolicka a roklinky me lakaji, mas v pameti nejakou krasnou trasu? Budeme v blizkosti Klášterce nad Ohří...

@2veverka konkretne nevim, my vzdy vzali mapu a podnikli pruzkumnou vypravu podle nejakeho potoka.

nelly_strokova
13. srp 2025
@2veverka

@nelly_strokova Děkuji moc! A v okolních vesnicích/mestech ted taky napada nejaky dobry podnik?

@2veverka V Loučné doporučuji Restaurace a penzion Anna, tam se vždy skvěle najíme. Ve Vejprtech máme Restauraci Pod Lipami, tu taky můžu doporučit. Pak v Kadani Restaurace Bílý Beránek. To jsou místa, kam chodíme. 😁

marketa11112
13. srp 2025

Mě napadá, ikdyž nevím, zda to nebude z ruky, Komáří výška/ lanovka. Pak tedy pod horami jezero Most, Matylda, Benedykt, Hněvín ( prostě mostecko) hipodrom, autodrom. Lounsko, Žatecko, Chomutovsko, Teplicko..zámečky, hrady, zříceniny... Je jich v okolí hodně. Dole pod horami zase Karlovy Vary, , Mariánsky a pod.
Nahoře mě napadá asi jen Ježíškova cesta. A jít na houby.

marketa11112
13. srp 2025

Ještě mě napadá Děčín, zámek, zoo, v Růžové je indiánská vesnička. Hřensko.

mary.jane
13. srp 2025

Tak jestli budete v Klasterci, tak za mne doporucuji toto, co je nejbliz (a nejsou to zadne turisticke pasti s tunou lidi):
* Medenec a prohlidka stoly, z neho treba jeste se jit podivat na Sfingy.
* Cesta podel reky - bud do Perstejna a tam do pivovaru Chalupnik, nebo na druhou stranu do Kadane a tam si prijit s detmi nabrezi maxipsa Fika a historicke centrum.
* Zajet k Prisecnicke prehrade odtud po suniperske ceste na Jeleni horu.
* Udoli Prunerovskeho potoka s Kysovickym vodopadem a hradem Hasistejn.
* Podel reky na Perstejn a na hrad Sumna.

Osobne bych vynechala Klinovec. Za mne je to jedno velke ne a zklamani. Jako dite jsem tam vylety mela rada, ale ta hruza, co je z neho ted... Vzala jsem tam naposledy deti a uz mne tam nikdo nedostane.

nelly_strokova
14. srp 2025
@2veverka

@2veverka Jinak ještě přímo v Klášterci doporučuji Café Korek na dobrou snídani, kávu, zákusek nebo polévku. Mají dětský koutek i venkovní hřiště, takže posezení ke tam opravdu fajn.

2veverka
autor
14. srp 2025
@nelly_strokova

@2veverka Jinak ještě přímo v Klášterci doporučuji Café Korek na dobrou snídani, kávu, zákusek nebo polévku. Mají dětský koutek i venkovní hřiště, takže posezení ke tam opravdu fajn.

@nelly_strokova Vyborne, dekuji.

2veverka
autor
14. srp 2025
@mary.jane

Tak jestli budete v Klasterci, tak za mne doporucuji toto, co je nejbliz (a nejsou to zadne turisticke pasti s tunou lidi):
* Medenec a prohlidka stoly, z neho treba jeste se jit podivat na Sfingy.
* Cesta podel reky - bud do Perstejna a tam do pivovaru Chalupnik, nebo na druhou stranu do Kadane a tam si prijit s detmi nabrezi maxipsa Fika a historicke centrum.
* Zajet k Prisecnicke prehrade odtud po suniperske ceste na Jeleni horu.
* Udoli Prunerovskeho potoka s Kysovickym vodopadem a hradem Hasistejn.
* Podel reky na Perstejn a na hrad Sumna.

Osobne bych vynechala Klinovec. Za mne je to jedno velke ne a zklamani. Jako dite jsem tam vylety mela rada, ale ta hruza, co je z neho ted... Vzala jsem tam naposledy deti a uz mne tam nikdo nedostane.

@mary.jane Bezva. Presne tohle ted ve vedru resim.