icon

Vybíráme byt - co nejvíce s dítětem oceňujete v okolí?

vineta
24. led 2017

Milé dámy, trochu mi jde hlava kolem z vybírání vhodného bydlení, tak se jdu poradit se zkušenými 😉.

Děti zatím s manželem nemáme, ale brzy bychom už rádi. Bydlíme v Praze, byt bychom rádi koupili v rozšířeném centru ve staré zástavbě, ale o to tolik nejde- nejde mi o konkrétní tipy na lokality, spíš o to, co nejvíc s dětmi oceňujete, že máte po ruce, a kam vám naopak nevadí kousek dojet? Uvítám jakékoliv postřehy na toto téma, nějakou představu samozřejmě mám, ale nevím, zda se dokážu plně vcítit do toho, co je dobré mít bezpodmínečně přímo před domem 😉
Těším se na Vaše zkušenosti!

Strana
z3
netopejr
24. led 2017

....z lokality dojizdi, dojizdi z ni do mesta všichni, tak tonproste je, a nesli by odtam. Rodina, pratele, zvyk. Nikdy by nebyly bez zahrady (a třeba pole, vinohradu) a někdo zas tu zahradu nechce..., protože se o to nechce starat. Obdobné byt x dum.
Pavlacove domy na Vinohradech i jinde, schody, desny vzduch, a lidi jsou šťastni, ze bydli v centru.
Ta poslední veta nemá byt az na konec, proste tyhle priority si musíte říct vy dva, Ty a muz.
Tak jsem se vykecala, pardon a sladké sny o novem krasnem a vyhovujícím domově!

vineta
autor
24. led 2017

@netopejr Díky za podněty! Právě, že jsem ráda v centru a zároveň v klidu, bez davů, což je trošku problém najít 😀

mafeska
24. led 2017

při výběru bytu ještě jako bezdětná jsem si stanovila několik kritéri, které byly pro mě dost zásadní - bezproblémové spojení do Prahy bylo pro mě nejdůležitější (dojíždím do práce), nejsem řidič takže spoléhám na své nohy popř. busy, byla pro mě dost důležitá veškerá občanská vybavenost v místě bydliště co nejblíže - doktoři, obchody (potraviny, drogerie), škola, školka, dál pak příroda a klid. Přítel tehdy šílel ale když se nám narodila dcera a já byla na mateřské, vše jsem ocenila, dětská doktorka 5 minut chůze od domova, školka v ulici pod náma, dětské hřiště za domem a bydlení u lesa. Žiju v maloměstě a sem max. spokojená.
Byt má terasu, stačil by teda balkon, prostě mít kde sušit v létě prádlo, mít kam vylézt a při letních večerech možnost posedět venku.

dokument
24. led 2017

@vineta tak uplne nejdulezitejsi mi pripada, aby bylo s deckem kam jit do zelene, prirody. Bydlim blizko centra Brna, zrovna ve ctvrti, kde je jakakoliv zelen hrozne daleko (na kraji ctvrti je, ale ja bydlim v casti, kde neni fakt nic, jen predzahradky za plotem). Nastesti aspon u baraku je park, jinak bych byla asi v depresi. Takze toto mi velmi chybelo a chybi a vnimam to jako nejdulezitejsi vec. Pak byt v baraku bez vytahu, nebrat. Denne tady na chodbe rve dite od sousedky, ktera ho vzdycky necha cekat dole, vytahne nahoru nakup a dite (uz ma dva roky) rve a rve a je to tak hodne casto. Boji se. ale co ma chudera delat, ze. My bydlime nastesti v prizemi. Kdyz jste v Praze, tak bych hledela taky na dobrou dopravni dostupnost, blizko mhd, abys mohla s kocarem kamkoliv po meste.

dokument
24. led 2017

jo a byt v prizemi bych taky nebrala 😀 v lete si nemuzes ani nechat otevrene okno pres noc, abys mohla dychat vzduch. My bydlime v prizemi, ale ten byt mel manzel jeste nez jsme se poznali (a mne se tady hodne nelibi)

astyna
25. led 2017

@vineta

Na metro ti jede co 2 min pres tyden a co 5 min o vikendu bus. A jsi za 5 min na kobylisech,odtud ti jezdi i tramvaje 🙂 parada. Navic mi i ti lide prijdou lepsi,na rozdil od vseobecne zapsklych prazaku 🙂

evaamy
27. led 2017

Bydlím v novostavbách na kraji Prahy, kupovali jsme to jako bezdetni ve dvaceti letech, teď jsem na mateřské a nejvíc mi tu chybí OBCHOD v docházkové vzdálenosti ( neridim- bojím se, a jezdit s kočárem mhd je za trest. S nositkem se to zase v součtu s dítětem a nákupem pronese), nějaký park na procházky ve stínu ( v létě se u nás musím spokojit s rozpalenou silnici nebo chodnikem, protože tady není žádná vzrostla zeleň). To jsou dvě věci, které mi tu nejvíc chybí. Naštěstí se Budem stehovat. Nemůžu se dočkat. Není nic horšího než bydlet v nějaké díře kde nic není.

Strana
z3