Výlet na Sněžku s miminkem a městským sporťákem: Je to možné?
Dobrý den,
máte prosím někdo zkušenost?
Jaké jsou cesty, možnosti, terén,..?
Dá se to i se sporťákem? (“Městským” sporťákem, žádným teréňákem).
Dekuji 🌷
@ivybee Jaké mas nositko?
@misamisenka za mě je do nosítka pro nosiče a i pro dít bezkonkurenční merino. Sice dcera to nekřesťansky drahý bodýčko zmatlala čimsi nevypratelným, ale i tak té investice nelituju
Jinak přidám ještě jeden tip - zrovna Krkonoše znám jak svý boty, narodila jsem se tam a do Prahy se odstěhovala až po třicítce, ale najdeš tu tipy na výlety nejen v Krkonoších: https://www.skocarkemnahory.cz/
Jsou tam návrhy tras, jejich náročnost, a hlavně informace o tom, kde lze projet s kočárkem.
@veroniquecz ano, to bych se opravdu divila. Zkusila jsem a uz nikdy vic 😎
@swan42 tak ze tobe nevyhovuje neznamená, ze všem. Chce to zkusit, ne hned zatracovat.
@swan42 Jinak jak jsem psala výše - minuly týden Jeseníky, pred rokem Beskydy, vše s nositkem. A ne nějaká profláknutá místa kde jen popojdes, ale hezky hřebenovku po svých.
Byla jsem na Sněžce minulý rok v srpnu, na vrcholu se bleskově změnilo počasí, lanovka nepremávala a desítky frajerů v žabkách s kočárkem koukaly, co jako budou dělat. Každý musí počítat s tím, že se tohle může stát, příp. že tam budou hodiny čekat ve větru, než se počasí umoudří. My jsme sešli až dolů pěšky, ale vyhýbat se všem těm lidem s malinkými dětmi, které vedou rodiče za ruku, neustále čekat, až se dítě vyškrábe nebo se seškrábe ze schodu, mě tak trochu nebavilo.
@veroniquecz vzdyt pisu, ze jsem zkusila 😄
A radim tu stejne jako ostatni. Netvrdim, ze to nekomu nemuze vyhovovat 🙄 noste si dite v cem chcete 🤷
Za mne cca od roka zkratka do hor krosna.
S nositkem, kvalitní spodní vrstvou pro prcka i nosiče (merino, outlast, bambus), nosící bundou, kam se oba při nepřízni počasí zapnete, nevidím problém. My teda zatím prochodili jen České středohoří a Český ráj. Muž nese batoh a starší, já nesu mimino. Sestra byla s nosítkem v Alpách a v pohodě. Stačí všechny adekvátně obléknout, ne vydat se tam jako na motýly.
Krosnu na dítě jsme měli půjčenou a manžel odmítnul táhnout se ještě s váhou krosny. Navíc ho tlačila do boků a zadku.
Všem moc dekuju! 🌷
Mám Manducu, ale už je to teda dost starej kousek a mám i šátek. Jde mi to, že nevím, jak malá tak dlouho vydrží 😬 Ale asi zkusíme nejakej menší vejlet a uvidíme.
Ještě mě napadlo, co golfáček? Že bychom ho složili a schody vyšlapali s prckem v ruce? Šlo by to nebo je to nesmysl? Upřímně vůbec netuším, jak to tam vypadá 😅😬🙈
Fotky z naseho vyletu pred lety... http://medvedifotky.cz/alf.php?K=OI2CP1L&A=1595
Ja jsem často kombinovala nosítko a kočár. Když už to s kočárem nešlo, tak jsem ho privazala k nějakému stromu a pokracovala s nositkem. Takže tak když tak zkusit i tu Sněžku. Jinak za mě krosna taky ne. Syna jsem nosila v nositku, od pul roku (byl festovni mimino) jsem ho nosila na zádech, kde mají vyhled super a v případě spánku si mohou pohodlně opřít hlavu o tvůj zatylek.
Každopádně Sněžku létě bych nedala. Miliarda lidí. Najdete si mene frekventovanou túru.
Na Snežce jsem nebyla, ale kdybych třeba na Milešovce potkala lidi s golfkama, myslím si o něco o magorech 🤔 🙃
@ivis_b Jo, to je tak, když chceš info od chlapa, když řídí 🤣 Zmatlal to dohromady a byl zblblý z mých rodičů 🤣 Takže, HMÚ-Jelenka-Sněžka. A ten Špindl řekl, protože tam byli akorát rodiče a myslel Pec. Omlouvám se za blbé info 🤣 Teď je tak zblblý, že se kouká do mapy a místo pomezek řekl mísečky. A to pochází od Trutnova a Krkonoše zná.
@vendes vis kolik lidi jsme viděli na Červenohorském sedle, jak se chystají s kočárky na hřebenovku? A postupně se jeden po druhem vraceli 🙄🤷🏻♀️
@veroniquecz Mne je právě jasné, že jsou toho lidé schopní. Všude nemůžou být asfaltové dálnice jako v některých místech na Šumavě, naštěstí.
Nebudu komentovat proč brát zrovna tam malé dítě . Krkonoše jsou náš druhý domov a na delší trasy má dcera od 1,5r krosnu, ta je bezkonkurenční, úplná pohoda oproti nosítku. Nebolí z ní záda a ještě se může vzít dost věcí sebou .
Z Růžové hory jsem nesla nahoru 10m dítě. Těsně před námi zavřeli lanovku až na Sněžku. Děda zavelel že když už jsme tady tak tam vylezeme.Vylezli jsme s batohem, Valcem, 10m a 4 letym dítětem.Jen pozor, dole na kraťasy a tričko, nahoře 5 stupňů a vítr jako prase a ta zima. Počasí se tam mění jak na houpačce.I ta cesta dolů nebyla pro Valco ideální. Takže nahoru doporučuji lanovku a dolů nějaký kočárek s většími koly. Letos jsme s kočárem dali i Děvičky a Svatý Kopeček. Na cestu dolů výborně pomohla ruční brzda.
Nedá. Leda lanovkou nahoru i dolů. Ale chcete-li jít třeba dolů pěšky, tak jak přes Obří důl, tak přes Růžovky to na kočárek není. Leda do nosítka.
Moc vám všem děkuji! 🙂🌷
.... mimochodem pokud jde o lanovku, ta dost často až nahoru kvůli větru nejezdí, takže se může stát, že vás svezou jen na Růžovou horu. S pětileťákem jsme to v pohodě vyšlápli, je zvyklý, ale prostě je třeba počítat s tím, že místo lanovky z toho může být pěší výšlap.
Golfky jsou hloupost, ty teren fakt nedaji i kdybys je zaparkovala pod vrcholem.
Jinak za nas take krosna nez nositko, nositka syn nesnasel, v krosne byl ok.
Až bude malá větší, tak si lze krosnu půjčit a vyzkoušet. Doporučuji nějakou dobrou značku. Případně vyzkoušet víc typů, taky všem nesedne stejný batoh. My nejdřív měli nějakou levnější a pak koupili na bazaru Deuter II a byl rozdíl v komfortu nošení celkem znát.

@swan42 divila by ses, ale i do hor je nositko super 😎