icon

Kojení a cyklus. Jak to máte vy ostatní?

papaja123456
20. zář 2020

Ahoj holky, zajímají mne vaše zkušenosti. Jsem deset měsíců od porodu a poprvé jsem měla ovulaci minulý čtvrtek a od té doby mi poklesla laktace, malá prso odmítala. Nakojit se mi podařilo jenom v nosítku nebo v noci a to se navíc vždycky mléko spustilo po hrozné době. No a po týdnu od ovulace jsem to dostala a od té doby dobrý a vše je zase v pořádku. To bude tohle peklo každý měsíc? Byly to teda hodně velké nervy. Jak to máte vy ostatní? Děkuji za odpovědi.

me_druhe_ja
•
20. zář 2020

Já začala menstruovat dva dny před koncem šestinedělí a pak pravidelně každej měsíc. Na kojení to vliv nemělo.

lotosek
•
20. zář 2020

Já jsem dostala MS po 14 měsících a na kojení cyklus nemá vůbec žádný vliv. Největší krize byly, když hodně bolely zuby, tak to byl párkrát dlouhý boj, než se dítě přisálo a zjistilo, že kojení tu bolest utiší.

cinam
•
20. zář 2020

Ms jsem dostala 14 měsíců po porodu a na kojení to nemělo vliv. Až teď, když jsem těhotná, tak mi přijde, že mám méně mléka (ale malej si teda nestěžuje)

palja
•
21. zář 2020

Já jsem měla ms až 19 měsíců po porodu, pořád jsem kojila, kojím i teď (dcera skoro dva a půl roku), ovulaci normálně mám. U nás teda jediná změna je ta, že se dcera od té doby kojí jen z jednoho prsa. Určitě k poklesu laktace došlo, prsa už nemám nalitá, ale mléko pořád mám.

syslounek
•
21. zář 2020

Malá při první MS taky dělala problémy. Lačně se přisála a pak pustila a brečela (ale zpětně vzato to byl spíš "správně" načasovaný bojkot, stalo se to ještě 2x, nezávisle na cyklu) . Při další MS už pila normálně. Synovy cyklus na cyklus nereagoval vůbec.

tynka9
•
21. zář 2020

Kojím 16 mes holčičku, ms přišla asi po 3 měsících po šestinedělí. Před každou ms mi mliko ubyde a malá se maličko čílí (ale jak už je větší a jí i normální jídlo, tak to jde), pak se to zase upraví.

elledh
•
2. lis 2020

Ahoj, já mám problémy s laktací při menstruaci pokaždé, a to kojim už druhé dítě. Zhruba do ovulace mám mlíka nejvíc, pak se to už pomalu snižuje a při menstruaci mám strašně málo. Celou menstruaci se snažím kojit víc, aby se to zas co nejdřív vyrovnalo. Ale z okolí nevím o nikom, kdo by to taky takhle měl 😁 když budeš dál kojit jak si zvyklá nebo trochu víc, srovná se to a neznamená to konec kojení.. takže za mě to možný je, ale třeba si se jen trefila do nějakýho chvilkovýho bojkotu a za měsíc to bude bez problémů. 😉