icon

Antiperspiranty, které neničí oblečení. Jaký vybrat?

3. srp 2026

Ahoj, používám antiperspirant, ale poslední dobou mám pocit, že mi ničí trička. V podpaží zůstávají tvrdší skvrny a u světlých věcí to časem žloutne.
Nechci chodit zpocená, ale nebaví mě vyhazovat trička po pár nošeních. Máte nějaký antiperspirant, který funguje a nedělá fleky?

lv
3. srp 2026

Žlučové mýdlo, Beckmann přímo na skvrny od antiperspirantu, kašička ze sody a citronu, všechno zabírá trochu, po čase je vyhodím stejně. Údajně nedělají skvrny deo bez hliníkové soli.

anonym_7e09c4
3. srp 2026

Jj, po letech jsem si do práce vzala antiperspirant, abych nemusela ve vedrech vozit do práce batoh s tričky na převlečení a všechna trička zničená. Dnes jsem běžela pro perkarbonát a budu doufat, že to "vyžere".

anonym_7e09c4
3. srp 2026

Tak i perkarbonát zabírá. Máčí se to v něm zatím jen 3 hodiny a už teď je ten výsledek slušný, takže věřím tomu, že až to večer proženu pračkou, budou trička zcela bez fleků.

petulkadodo
3. srp 2026

@anonym_autor Používám anziperspiranty ve spreji od Nivea a žádné fleky ani mapy mi nedělají

hezz17
4. srp 2026
@anonym_7e09c4

Tak i perkarbonát zabírá. Máčí se to v něm zatím jen 3 hodiny a už teď je ten výsledek slušný, takže věřím tomu, že až to večer proženu pračkou, budou trička zcela bez fleků.

@anonym_7e09c4 i na cerna tricka? Nezustanou na nich fleky?

anonym_7e09c4
4. srp 2026
@hezz17

@anonym_7e09c4 i na cerna tricka? Nezustanou na nich fleky?

@hezz17 mám vyzkoušeno jen na bílém a barevném a dobré, vše přežilo bez toho, aby to na barevném vyžralo barvu. Namáčela jsem to v připravené lázni z rozpuštěného perkarbonátu, sypat na barevné přímo ten prášek jsem se bála.