Jak přestat barvit šediny s odrostem?
Chci přestat barvit šediny, ale nechci půl roku chodit s ostrým pruhem odrostů.
Co vám při přechodu pomohlo? Melír, přeliv, kratší střih, nebo prostě vydržet a nechat to odrůst?
To je strasne individualni.. Mamka ma pruh a zatim se barvi.. znam zeny, co to nechaly proste odrust, vydrzely.. ja mam zatim vyhodu, ze sedivym po vlasech.. ne odrosty ale mam cim dal vic bilych vlasu.. nebarvim se uz par let..
No a nebo sikovnou kadernici, co to zesvetli a hodi do seda uz ted a budes mit vyreseno 🤷🏻♀️
Ja chtela pred prazdninama vzdat barveni.Barvim Hennou a ty dve hodiny s barvou a temer okamzity sedivy pruh nad levym ucham-uz me to nebavi.Ale nevydrzela jsem a zase to zezrzla...
Ja chtela pred prazdninama vzdat barveni.Barvim Hennou a ty dve hodiny s barvou a temer okamzity sedivy pruh nad levym ucham-uz me to nebavi.Ale nevydrzela jsem a zase to zezrzla...
Ja bych to nechala zesvetlit u kadernice. Zavidim vsem svetlym typum. Ja mam tmave hnede vlasy, tmave oci, oboci i rasy a fakt nevim, jak bych vypadala zesvetlena. Takze barvim hennou, i kdyz to je strasnej vorpuz, jak pise
@hadruska
Já používám barvící masku od Fanoly. A dvakrát do roka mi kadeřnice udělá vyživující přeliv, sjednotí barvu a vlasy jsou na omak krásné. Klasické barvě na vlasy se chci vyhnout uplně. Můj plán je takto vydržet co nejdýl a pak přiznat šediny, naštěstí mám celkem hezkou barvu šedin, tak alepoň něco.
A moje babička to vyřešila rovnou šedou barvou, když začala šedivět, tak se chvíli barvila na svou přirozenou barvu a pak se naštvala a nechala si obarvit vlasy na barvu svých šedin, když se pak po letech přestala barvit uplně, nikdo si toho nevšiml. To také myslím není špatný plan, šedá barva je moderní a někomu dost sedne.
Já, když jsem chtěla změnit barvu vlasů na světlejší, tak než mi ta tmavá odrostla, tak jsem používala přeliv Henné Color z Alpíku. Obsahuje to hennu, takže to fakt dobře krylo, nebylo vůbec poznat, že nechám odrůst tmavé. Pak když jsem už mohla tmavé ostříhat, tak jsem si tuhle barvu postupně vymyla a bylo to.
Známá si nechala udělat šedivý melír, vlasy měla černé. To tedy vypadalo dost strašidelně. Teď, když má už vlasy jen šedivé, ji to sluší...
Kadeřnic, které umí přirozeně pracovat s šedinami, je hodně málo, a když ano, ta metoda přirozeného barvení (airtouch) je fakt drahá a na dlouho. Já zvolila barvení hennou, které se postupně vymývá, a prostě vydržet. Naposledy jsem barvila před Vánoci, v zimě hodně pomohlo nošení čepic a stažení do culíku, ale příjemné to nebylo. Teď jsem naprosto spokojená, v délkách je světle hnědá, jinak šedohnědá. Už sbírám komplimenty. Hlavní pro mě bylo to silné vnitřní rozhodnutí, že odrost sice nevypadá dobře, ale šedý pru hco tři týdny ještě hůř - a že čím později se pro to rozhodnu, tím horší to bude. Když jsou vlasy kompletně šedé, ten odrost je mnohem horší než když teprve šediví.

Záleží, kolik šedin opravdu máš. Já si řekla, že jestli to neudělám teď (před rokem a něco), později to půjde ještě hůř. Nejlepší je asi začít před létem, sluníčko vlasy trochu šisuje a ten odrost není tak tvrdý. Nemám úplně tmavé vlasy, taková středně hnědá a není to tak zlé, jak jsem se bála. Starší asi nevypadám, když mi včera nové kolegyně vůbec nechtěly věřit, že mám 21 letého syna🙂 Kamarádka má vlasy hodně tmavé a u ní věřím, že by ten odrost byl drsný.