Kvalitní kosmetika na úkor testování zvířat. Máte raději zvířata nebo lidi?
Co více preferujete? Kdyby jste si měli vybrat mít dobrou kosmetiku ale budou se testovat zvířata nebo nemít kosmetiku a zvířata by se netestovala? Co máte raději? Zvířata nebo lidi?
To spolu nějak souvisí, jestli mám raději zvířata nebo lidi a jaké kosmetice dávám přednost? Mám určitě raději lidi, ale od doby, co umím číst a uvažovat, si vybírám kosmetiku netestovanou na zvířatech. Nějak nechápu, proč by kvůli zbytným věcem měl kdokoliv trpět. Nesnáším pavouky, ale taky jim neubližuju zbytečně, nemá to nic společného s láskou, ale s úctou k životu. Je to pro tebe tak intimní dotaz, že musí být položen anonymně?
Mám raději blízké lidi, pak blízké zvířata,pak záleží na situaci. Ale kosmetiku používám přírodní, jakože úplně přírodní, takže není potřeba ji na ničem testovat. Ani nevím jestli se ještě testuje na zvířatech kosmetika, zato léky určitě, nevíte jestli se pořád na testování léků používají šimpanzi? Mě to tedy dost rozhodilo
@lis6 bohužel ano.. tady třeba zachraňují bíglata z laboratoří https://ufrantiska.cz/
V souvislosti s otázkou určitě zvířata.. dneska už je díkybohu dobrý výběr kosmetiky přírodní, netestované na zvířatech, každý má volbu
Nekupuji kosmetiku testovanou ma zvířatech. Na otázku zda mam raději lidi nebo zvířata, je jednoduchá odpověď. Svoje blízké lidi mam raději než zvířata. Pokud bych,ale měla říct jedtli mam raději svého psa nebo kolegyni, jasne vyhrává pes.
Dá se mít funkční a bezpečná kosmetika i bez testování na zvířatech. Dnes už existují alternativy, které jsou často přesnější i etičtější.
Tak nejak primerene. Neublizila bych zvireti ani cloveku, ale zadnej velkej samaritan nejsem ani u jednoho. Testovat kosmetiku na zviratech za nutne nepovazuji, ale kde by lidstvo bylo bez lekarskych pokusu. A pokud bych mela vybrat, zda testovat nove leky a vakciny na zviratech, nebo indickejch holcickach, tak samozrejme na zviratech. Clovek je pro me vzdy dulezitejsi.
Tak nejak primerene. Neublizila bych zvireti ani cloveku, ale zadnej velkej samaritan nejsem ani u jednoho. Testovat kosmetiku na zviratech za nutne nepovazuji, ale kde by lidstvo bylo bez lekarskych pokusu. A pokud bych mela vybrat, zda testovat nove leky a vakciny na zviratech, nebo indickejch holcickach, tak samozrejme na zviratech. Clovek je pro me vzdy dulezitejsi.
@palacinka555 jako indický holčičky asi ne, to je v podstatě pro mě to samý co zvířata, taky si to nevybrali. Ale nějaké dobrovolníky proč ne...
V poslední době už hodně lidí nevyhledávám, jsou zákeřní, zlí, to vám zvíře nikdy takové něco neudělá.
@palacinka555 jako indický holčičky asi ne, to je v podstatě pro mě to samý co zvířata, taky si to nevybrali. Ale nějaké dobrovolníky proč ne...
@lis6 tak kdyz jsou v evrope a usa zakazany lekarske testy na detech, tak kde myslis, ze ty pokusy provadeji?

Mám raději blízké lidi, pak blízké zvířata,pak záleží na situaci. Ale kosmetiku používám přírodní, jakože úplně přírodní, takže není potřeba ji na ničem testovat. Ani nevím jestli se ještě testuje na zvířatech kosmetika, zato léky určitě, nevíte jestli se pořád na testování léků používají šimpanzi? Mě to tedy dost rozhodilo