icon

Doporučení make upu pro krytí suché šupinaté pleti

soptinda
13. zář 2024

Holky,
Doporučte make up na suchou šupinatou pleť.
Ať mazu čímkoliv, pleť mám suchou se šupinkami.
Make -kupy ještě víc vysušují a zalezaji do vrásek.
Mám jizvičky po akne, tak musím používat krytí.

lv
13. zář 2024

Zaměř se hodně na podklad, sérum, báze (Evergreen od Šumava Forrest je skvělý) hydratační krém a pak MU, Double Wear Estee Lauder pokud chceš vysoké krytí a výdrž.

ivetka7686
14. zář 2024

@soptinda základ je čistá pleť takže první pořádně vyčistit pleť, pak krém a podkladovou bázi ☺️s výběrem make upu moc nepomůžu jelikož nepoužívám. Já dávám přednost bb krému a pudru ☺️

mecaira
14. zář 2024

@soptinda ahoj, jak už tady zaznělo tak vyčistit pleť. Samotné krémy ti nepomůžou, protože jen uzamykají to co v pleti už je a proto se davaji jako poslední krok v péči o pleť. Doporučuji spíše vyčistit, hydratační tonikum, vitamin C na jizvičky, pokud se akné dále tvoří tak misto toho kyselinu azelaová. Pak krem lehký, ale hydratační např. Beauty of Joseon Dynasty cream) Na zavěr SPF. To ti krasně připraví pleť a hodí dokupy.
Místo makeupu bych ti doporučila BB krém od značky Purito. Je krycí více než kdejaký makeup a nevysušuje, ale naopak. Během dne jsou pak vhodné i “hydratacni mlhy” . Korejci jsou na tuhle kosmetiku machři. Takže pres den , kdyz citis , že suchá/dehydratovana pleť se vraci, tak si jen stříkneš sprej. Taky bych mozna při kroku čištění doporucila exfoliaci, aby jsi odstranila odumrele kozni buňky. Zkus si načíst jak a co korejci dělají se svojí pletí.

klokanka31
14. zář 2024

@soptinda Je super BB krém 😊

asen
14. zář 2024

📌

soptinda
autor
14. zář 2024

@mecaira a co říkáte na Bioderma nebo La Roche

mecaira
14. zář 2024

@soptinda záleží asi jak který přípravek. Jako značka špatná neni oproti třeba Garnieru, Nivea a tyhle hrůzy. Vždy záleží na složení a na účinných látkách a zda je člověk umí spravně kombinovat a zda je to vhodné pro pleť, kterou člověk má. Nejlepší je určitě se obrátit na kosmetičku a ta vždy stav pleti zhodnotí a poradí. Já osobně jsem ale nejvetsi fanda korejské kosmetiky u které jsem jako u jediné kosmetiky viděla výsledky. A BB krém od Purito je za mě opravdu skvělá věc. Veliký boom tehle rok také zaziva BB krém od značky Missha, je virální všude možně na sockách, ale mně moc nesednul a dle mého Purito má mnohem lepší BB. Kazdemu sedne něco jiného ale.

soptinda
autor
14. zář 2024

@mecaira a třeba Lobey nemáte odzkoušeno, mají tam balíčky produktu

mecaira
15. zář 2024

@soptinda nemam odzkoušeno.

dashyyy
20. zář 2024

@soptinda Lobey je super, používám 3 roky a nedám na jejich krémy a pěny dopustit