icon

Je Dacia Duster 2024 vhodným rodinným autem?

10. bře 2026

Čau lidi, uvažuju o koupi nového Dustera, model 2024. Potřebujeme něco vyššího, bydlíme na kopci a u nás ve městě jsou ty silnice v zimě fakt bída. Máte ho někdo jako hlavní auto pro rodinu (2 dospělí + jedno dítě)? Zajímá mě hlavně hlučnost na dálnici a jestli je ten kufr dost velký i na kočárek a nákup. Všichni mě straší, že je to levné auto a že se po dvou letech začne rozpadat

evculinda
10. bře 2026

@anonym_autor běžte zkusit sednout v bazaru či u prodejce Dacii do tohoto typu auta a jedna zkušební jízda zodpoví

drtatko4
10. bře 2026

Je to levnější než jiné. Zase ale úplně levné taky není. Známý ho má, chodí do lesa, do hor, je myslivec. On si ho hodně chválí, že hodně vydrží a podobně. Někomu ale právě to levnější provedení nemusí vyhovovat.

pilzzee
10. bře 2026

Svagrova ho mela, ted maji jinou podobnou Daciu, maji 3 deti a taky bydli na kopci v horach. No ... za me Dacie jsou levny srotky, co si porizuji lidi, co na lepsi nemaji 😀 Nemyslim to zle, ja ty auta neznam, ale prijde mi, ze ma Dacia presne takovou povest, muzu se mylit, jezdi v tom hodne lidi.

jolcap
10. bře 2026

Já bych do Dustera jako rodinného auta nešla, mám Jogger od Dacie a kufr je nesrovnatelně větší. Rozhodně to nejsou auta pro lidi, co na lepší nemají už je Dacia úplně někte jinde jak motorově tak vybaním a jak říká klasik pokud se dostaneš do kolony stojíš tam stejně jako s Q7

pilzzee
10. bře 2026
@jolcap

Já bych do Dustera jako rodinného auta nešla, mám Jogger od Dacie a kufr je nesrovnatelně větší. Rozhodně to nejsou auta pro lidi, co na lepší nemají už je Dacia úplně někte jinde jak motorově tak vybaním a jak říká klasik pokud se dostaneš do kolony stojíš tam stejně jako s Q7

@jolcap Ja osobne spis resim to, co se stane, kdyz se ta dacia srazi s Q7 😀 Kvalitu materialu atd .... Ale je mozny, ze dnesni novy dacie uz jsou vymakany.

dashyyy
10. bře 2026
@pilzzee

@jolcap Ja osobne spis resim to, co se stane, kdyz se ta dacia srazi s Q7 😀 Kvalitu materialu atd .... Ale je mozny, ze dnesni novy dacie uz jsou vymakany.

@pilzzee teď mi říká kolega, že má Duster jedno z nejhorších hodnocení v nárazech.. snad jen 1* z 5 možných.. já bych do Dacie nešla ani omylem, zkušenosti okolí hovoří jasně, nikdo z těch co je měli, je nekoupili nebo by nekoupili znovu.. neznám nikoho spokojenýho

kakba
10. bře 2026

Nikdy bych nešla do Dacie, ne kvůli ceně, ale bezpečnosti. Raději ojetinu, ale pořádnou základnu. Jo a hlavně Duster není rozhodně rodinné auto.

jolcap
10. bře 2026
@kakba

Nikdy bych nešla do Dacie, ne kvůli ceně, ale bezpečnosti. Raději ojetinu, ale pořádnou základnu. Jo a hlavně Duster není rozhodně rodinné auto.

@dashyyy no to asi pravda už nebude, protože má 3 hvězdičky v testech Euro NCAP, tohle vše je právě takové to klišé, je rozdíl mát Dacii z roku 2020 a 2024 a tp dpst velký. Ono Volvo už taky není švédský a tak bezpečný. A znám hodně lidí, co mají už další typ Dacie.
@kakba Asi bych nechtěla 30 let starou audinu

pilzzee
10. bře 2026
@jolcap

@dashyyy no to asi pravda už nebude, protože má 3 hvězdičky v testech Euro NCAP, tohle vše je právě takové to klišé, je rozdíl mát Dacii z roku 2020 a 2024 a tp dpst velký. Ono Volvo už taky není švédský a tak bezpečný. A znám hodně lidí, co mají už další typ Dacie.

@jolcap 3 hvezdicky je maloooo.

kakba
10. bře 2026
@jolcap

@jolcap to nemůžeš srovnávat, protože starý audiny mají nejlepší naftový motory všech dob. Málo to žere a je to držák. A víš proč to vím? Jednu máme doma a zbavovat se ji rozhodně nebudeme.

lenkamal1
10. bře 2026

My ho máme v rodině (model 2023) a na běžné ježdění s dítětem je úplně v pohodě. Kufr je docela velký, kočárek a nákup se tam vejdou bez problémů. Na dálnici je trochu hlučnější než dražší auta, ale nic hrozného. A co se týče kvality po těch pár letech zatím žádný problém, spíš jednoduché a praktické auto