icon

Proč nové bavlněné ručníky nesají?

21. zář 2026

Koupila jsem nove 100% bavlnene rucniky, gramaz maji 500 g/m², ale po sprse mam pocit, ze vodu spis rozmazou po kuzi, nez aby ji nasaly...
Prala jsem je jednou bez avivaze... Mam jim dat jeste par prani, nebo se tohle uz moc nezmeni? Diky.

prvomamka
•
22. zář 2026

@anonym_autor tady se propichnu, protože mě to zajímá. Mám dojem, že 100% bsvlna by to nedělala. Znám u ručníků, které nakoupila tchýně na chalupu. Nevydrželi mé vyvařování a trochu se stáhli ale nevím jestli to udělalo něco s funkcí..

hanka_12345
•
22. zář 2026
@prvomamka

@anonym_autor tady se propichnu, protože mě to zajímá. Mám dojem, že 100% bsvlna by to nedělala. Znám u ručníků, které nakoupila tchýně na chalupu. Nevydrželi mé vyvařování a trochu se stáhli ale nevím jestli to udělalo něco s funkcí..

@prvomamka vyvařování? Já jsem rucnik snad nikdy nevyvarila

dashyyy
•
23. zář 2026
@hanka_12345

@prvomamka vyvařování? Já jsem rucnik snad nikdy nevyvarila

@hanka_12345 ne?? já dřív běžně ve staré pračce, v nové nevyvářím, ale pouští na ručníky páru

babka
•
23. zář 2026

@anonym_autor dej jim jeste par prani cas. Obcas vyrobci osetruji impregnaci, aby v obchode vypadaly skvele a nadychane. No, jenze to pak zase nesaje vodu 🙈

veronicka89
•
23. zář 2026

Vyprat na minimalne 60 a susicku

hanka_12345
•
23. zář 2026
@dashyyy

@hanka_12345 ne?? já dřív běžně ve staré pračce, v nové nevyvářím, ale pouští na ručníky páru

@dashyyy jo, s parou taky nekdy peru