icon

Nová myčka nechává nádobí mokré. Má cenu zkoušet jiný program nebo nastavení, když jinak myje dobře?

19. zář 2026

Ahoj, máme pár měsíců novou myčku a po programu stejně vytahuju dost věcí mokrých. Nejvíc plasty, víčka a hrnky, ale kapky zůstávají i na nádobí, u kterého bych to nečekala.
Leštidlo dolité, program doběhne normálně. Jen mě štve, že pak stojím u myčky s utěrkou a dosouším.
Má cenu zkoušet jiný program nebo nastavení, když jinak myje dobře?

lv
19. zář 2026

Plasty jsou v mojí mokré vzdy, teplem na konci se vysuší to, co se zahřeje, tedy talíře, hrnce, příbory

j.a.n.i
19. zář 2026

Nechavam mycku po dojeti pootevrenou a ono to doschne.

ines76
Včera v 06:36

U běžného a intenzivního programu jsem si všimla, že hned po skončení programu je nadobi horké že se skoro nedá vzít do ruky a pochopitelně i suché, u eko programu vubec tak horké není a je právě i mokre jak píšeš (nemluvim o plastech, ty jsou mokré vzdycky). Koukala jsem do návodu, jestli je to teplotou posledniho oplachu, ale ten rozdíl tam není velky, 56 vs 60 stupňů jestli dobře pamatuju, ale kdo ví jestli to odpovídá realitě... každopádně bych zkusila ještě jiné programy, zvlášť jestli používáš ten eko, co tam skáče automaticky, není dobré používat ho pořád, podobně jako pračka tak i sušička potřebuje občas proplachnout na nejvyssi teplotu.

patypresdevaty
Dnes v 10:02

Mně to tedy přijde normální, taky mám některé nádobí po domytí mokré...