2měsíční holčička není schopná vypít dávku na kojení
Ahoj holky mam problém máme skoro dva měsíce starou holčičku a poslední dobou jak se ji zvyšuje dávka tak neni schopná si ji vypít.Nebo když ano trvá to strašně dlouho nevíte někdo co s tím diky .
@kittyy17 Dávku myslim že měla ze začátku asi padesát ted ma už vypit osmdesát a to neni schopná pokud to necham na ni tak je pořád na prsu to také nejde . Tabulky vůbec neřeším ale vypije malo za dlouhou dobu a tim má zachvilku zase hlad to je ten problém. Určitě dokrmovat se nechystam budto prso a nebo UM .Nebo právě jetli nekdo nemá stejnou zkušenost .
A proč by neslio kojit častěji nebo déle? Můžeš kojit klidně každou hodinu, ničemu to nevadí. Pokud chce, klidně ji nech na prsu celý den.
Tabulky vůbec neřeším.. ale dítě by "mělo" vypít 80 ml . Tak to nechápu, jak jste na to přišla.
Já měla zpočátku prcky na prsu dle jejich potřeby, brala jsem to jako super relax, knížka, čaj a pohoda. Tak si z kojení udělejte taky pohodu a nechte dítě pít jak potřebuje. Ono se to kojení časem ustálí..
To ji neustále vážíš? Pokud přibírá a má dost počuranych plen, tak vůbec neřeš. Koj na požádání a užívej si ji 🍀
Zkus kontaktovat laktacni poradkyni..treba je chyba v poloze miminka pri kojeni... S prvni dcerou jsem kojila i pul hodiny a za hodinu mela zase hlad, tak jsem se spojila s laktacni poradkyni a ta mi 'upravila' polohu miminka pri kojeni a najednou uz se zvladla najist za deset minut a vydrzela tri hodiny...
Nech to na miminku. Nemusis vazit, kolik vypije, nech ho u prsu jak potrebuje a uvidis, ze vse bude v poradku.
Na pediatricku se vykasli. Koj sve dite dle potreby, prestan ho vazit a sebe stresovat. Je to to nejlepsi, co pro nej muzes udelat.
@mendoza zkus googlit 😉 https://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-d...
@mendoza
My jsme měli opačný problem- Dcera pribirala nadtabulkove. Asi ve 3 nebo 4m se mě doktorka ptala, jak dlouho a jak často kojim. Přiznala jsem 20 minut každé 3 hodiny. I když kojení bylo hodinu a rozhodně po kratších intervalech mez po 3 hodinách. Ve 3m mi taky řekla ať ji u ni zvazim, nekojim a zase zvazim, ať teda víme kolik vypije. To jsem odmítla.
Já si vždycky představím, jak mě někdo posadí hladovou ke stolu, dá přede mě talir a stopky a řekne Teď. Ja sedím a hltam a jak stopky dotikaji, nedojezeny talíř mi vezmou a já čekám další 3 hodiny než mi někdo neco dá. I když prosím, že mám hlad.....
@mendoza znám dvě holčičky, každá z jiného konce republiky, které byly drobné od narození, jídlu moc nedaly, a ve dvou letech vážily sotva sedm kilo. Jednu jsem teď viděla, má 4 roky, a vypadá jako můj dvouletak.
Prostě jsou drobné od přírody.
Pokud je dítě spokojené, usměvavé, přibírá aspoň trochu, nebo alespoň nehubne, tak to neřeš, dávej prso jak chce, a vykašli se na poučky Mudr.
Doporučuji laktační poradkyni z mamila.sk viz odkaz výše jak už někdo posílal. Mě moc pomohla, malej předtím skoro nepil jen dudal a vypil třeba jen cca 40 ml za hodinu u prsa a málo mi pribiral (jsou mu teď taky necelé dva měsíce). Teď mi zvládne vypít i 130 za 15 min. Ale vážit už jsem přestala, občas vypije hodně, občas málo, tak to je. Koukám teď na to jak moc čůrá a jednou za pár dní zvážim jestli pribira.
No, paní Dr právě ty tabulky používá..😀
Syn má skoro 5 měsíců a kojím ho každé dvě hodiny, někdy po hodině a půl. Váží se pouze u doktorky při pravidelných kontrolách. Prostě když má hlad, tak mu dám. Já když mám hlad, tak se taky najím. Pokud je takhle spokojený, tak to neřeším. Ano, sice nemůžu nikam na delší dobu, neodstříkávám, takže jsem stále nablízku, ale vždyť to je to nejhezčí, jsem moc ráda, že kojit můžu. Za chvilku už mě syn potřebovat nebude, uteče to jako voda a už budu "trapná matka" 😀 tak proč si to teď neužívat 🙂

@mendoza ??? Jak zvyšuje dávka? Myslíš UM? Nech to na ní, kolik chce vypít, neřeš to, pokud přibírá. Každé dítě je originál a je blbost snažit se ho napasovat do tabulek. Některé děti pijí klidně i o 60 ml na jednu láhev méně nebo více než je pro daný věk doporučeno. Je to normální, v pořádku, pokud přibírá.