Co jíst při kojení?

11. pro 2021

Prosim o radu. Mam plne kojeneho mesicniho chlapecka a zjistila jsem, ze reaguje na to, co jim a to placem a ukrutnymi bolestmi bricha. Po kojeni si sice odrihne, ale ve chvili co usne, tak se krouti jak zizala, narika a proste celkove ma neklidne spani. ☹️
Uz jsem vyradila ze sveho jidelnicku vsechno pecivo, mlecne vyrobky a nektere druhy zeleniny (zeli apod.). A ted ta otazka - co tedy mam jist? 😁 Zatim prezivam na bramborach, ryzi a jablkach. Ale to se neda, kde mam brat energii a ziviny? Jak jste to delaly vy?

loylii
11. pro 2021

V Dmku vitaminy na vlasy, kůži, nehty. Stojí to cca 100.- měsíc. Po porodu jsem měla téměř nulovou potřebu jist a to při kojeni fakt nechces. Jen hroznou žízeň.

aselluska
11. pro 2021

Vyřadila jsem taky úplně všechno, kde byl mohl být byť jen jediný gram čehokoliv nadýmavého a stejně brečel kvůli bříšku. Přešlo to až časem. Nepomohlo vůbec nic. A že jsme toho zkusili.

autor
12. pro 2021

@loylii Ale ja mam potrebu jist, jen nevim co, kdyz skoro vsechno malemu dela zle. 🤔

autor
12. pro 2021

@aselluska Myslela jsem si to. Ach jo..tak holt vydrzim.

jana_zofie
12. pro 2021

Malou trapili brisko az do prikrmu, sestinedeli nejhur. Kdybych byla jen na ryzi, trapilo by ji taky. Vyradila jsem jen to, co to zhorsovalo uplne nejvic. U mne to bylo mliko a smetana (jenom toto, zakysane vyrobky a syry v omezenem mnozstvi s tim nehybaly, tak mutes zkusit, jak to vypada po mleko vs po jogurtu), cerstve pecivo, cibule, zeli, cerstva paprika.

merope
12. pro 2021

Já přežívala na mléčných výrobcích, ty nevadily. Jo a nejvíc vadil fenyklový čaj - prý cca 1/3 dětí extrémně vadí a zbylým 2/3 pomůže. Ještě může vadit mrkev, čerstvá jablka mimochodem taky dost nadýmají, ponejvíce slupka z nich. Tak zkus vyloučit jablka nebo tedy jen vařená bez slupky - a třeba zařadit některé druhy mléčných výrobků.

Držím pěsti, jakmile dítě začne lézt, tak se to pak spraví. U nás fakt zázračně - pojednou jsem mohla jíst opravdu cokoli a bylo to jedno. Ještě konec srpna hrůza a v listopadu najednou vše.

Jo, já přežívala na hořké čokoládě, ale to teda taky není úplně ono 😀.

mamikry
12. pro 2021

Muzes jist cokoli, co nenadyma. Hlavne moc potravin nevyrazuj, jinak si na ne maly neudela potrebnou toleranci. Ani to mleko by se nemelo moc dlouho. Alespon v prepecene forme ho zkus. Nejvetsi alergeny, jsou mleko (hovezi), vejce (kureci), soja a korenova zelenina. Ty muzou delat zle, ale jestli nema vyrazky, hlen v plence nebo moc neublinkava, pak by to vadit nemelo. Misto mleka muzes pouzit mandlove, ryzove nebo ovesne. Stejne tak jogurty a smetanu. K snidani treba kase z nich. Jinak jablka treba muzou v brisku udelat taky zle, nejlepe je jist oloupana nebo kratce povarena.

tahejhula
12. pro 2021

Jedla jsem úplně všechno.

martiniquest
12. pro 2021

Hele a nedavas mu vigantol? V mem okoli bylo par mimin, ktere mely silene koliky a zazracne pomohlo vysadit vigantol a misto nej davat Terezii nebo Jamieson. Za zkoušku nic nedas.
Jinak ja jedla uplne vse krom syroveho masa. Nechtela jsem deti rozmazlit a proste jsem si od zacatku daval uplne vse a v pohode. Ale ani jeden z nich nedostaval vigantol, rovnou jsem davala Terezii.

aselluska
12. pro 2021

Je to blbý, ale opravdu to přejde. Sama jsem si říkala, že to nemá konce. Ale i tak, když nic nepomáhalo, tak pořád bylo dobrý držet to, protože jak jsem snědla cokoliv trošku jiného, bylo to ještě horší

autor
12. pro 2021

@merope Fenyklovy caj prave nedavam, ani svuj kojici uz nepiju. 😁 S temi jablky me to nenapadlo, dam si na to pozor.

autor
12. pro 2021

@mamikry Sakra, i kureci? Tak to uz budu vazne jen o vode 😂 On prave vylozene vyrazku nema, jen v obliceji, ale myslim, ze to je novorozenecke akne. Ublinkava fakt hodne. Vlastne po kazdem kojeni, nekdy i dloouho po nem. A pak rve, protoze ho boli bricho a z toho taky nekdy zvraci. Mandlove mleko jsem pila, ale rekla jsem si, ze to jsou orechy, tak piju ryzove a asi dobre.

autor
12. pro 2021

@martiniquest Vigantol nedavam, od narozeni davam Terezii. To jsem se poucila od starsi dcery, ta na to taky trpela, ale ne tolik prave.

autor
12. pro 2021

@aselluska Ja vim no. Jeden den jsem si dala kus babovky a byla z toho urvana noc, sileny 😂

mamikry
12. pro 2021

Aha, a hlen v plence má? U nás to totiž začalo úplně stejně. Hodně blinkal, měl akné a v noci se pořád kroutil a pokakával. Pak se přidala vyrážka, tak jsem to začala řešit. Když se to nezlepšilo po vysazení mléka, dala jsem i vejce, a nakonec skončila hladová jenom na třech potravinách. Ze zoufalství jsem začala hledat na internetu a dostala jsem se až k paní Zíkové, která se zabývá vyrážkou u dětí. Tam jsem se dozvěděla, že malý je tzv. střevně citlivé dítě, což znamená, že se mu zažívání vyvíjí pomaleji, a že je blbost jídlo vyřazovat a čekat na zlepšení, ale je důležité ho postupně nasazovat, aby si na něj malý udělat potřebnou toleranci. Takže jsem dva týdny držela dietu o nealergizujících potravinách a pak postupně začala zařazovat skupiny alergenů. Kupodivu prošlo vše, o čem jsem si myslela, že neprochází. Dokonce i ta vajíčka. Základem tohohle přístupu je nevyřazovat potraviny na příliš dlouho, brát Hylak Forte a denně sníst cca 50 - 300 g zelené zeleniny, která pomáhá trávit sacharidy. Pokud vynecháš i masa, tak můžeš krůtí, králičí a vepřové, tak hlady neumřeš 🙂

jjasmina
13. pro 2021

Jedla jsem všechno