icon

Jak často během dne kojíte 15měsíční dítě?

luca1987
20. črc 2016

Ahoj maminky, mam 15 mesicni dcerku a stale kojim. Chci se zeptat jak casto behem dne kojite? Jen rano i vecer nebo jak si dite samo rekne? A myslite si, ze kdyz kojim tak bych mohla goji (kustovnici cinskou)?

Strana
z3
olga_
22. črc 2016

@andryyysssek Mně to totiž někdy přijde na hlavu. Třeba jiný případ. Byla jsem se se synem podívat na jaře na hrčnířské trhy, které tu jsou dvakrát do roka a je tam vždy mraky lidí. Měl tehdy rok a půl. Měla jsem ho v šátku a procházeli jsme davem lidí. Proti nám rodina s dítětem v kočárku a slyším je, jak si mezi sebou s údivem v kombinaci s pohoršením říkají: "Tak starý a nese se." No, to jejich dítě v kočáru bylo ještě starší, že. Já jsem si v davu proplula, oni se prodírali. Nikdo by to v takovém davu nenechal takto malé dítě pochodovat.

zabzulka
22. črc 2016

@olga_ starší syn pil do tří let UM, hrozně ho chtěl, navíc ve flašce s dudlíkem a nikomu to nepřišlo divné. Teď kojím patnáctiměsíčního a chci aspoň do dvou let, ne-li déle a už slýchám blbé kecy.. :-/

olga_
22. črc 2016

@zabzulka Chce se to obrnit. Přijde to nejspíš samo, když to má člověk v sobě vnitřně vyřešené a pevně si za tím stojí. Ostatně jako u všeho, co člověk dělá s přirozenou sebejistotou. Pak se lidi moc neodváží kecat do ničeho. Já se naštěstí setkávám spíš s podporou. Držím pěsti 😉.

terezapetrova
22. črc 2016

@luca1987 zcela logicky preferuji MM před masem apod, je to vyrazne jednodusi na konzumaci ale tak pokud ti jinak ji slany sladky ok tak proc ne

jitahh
22. črc 2016

U nás je kojení už dlouho aktuální téma - zejména u okolí🙂 Malá má rok a kojím dost - v noci je to psychická záležitost (spíš žužlá), ale přes den někdy nejí vůbec a pije mléko. Slýchám stále častěji, že už bych kojit nemusela, někteří se dokonce smějí, že chce malá prso, že je miminko a tak. Nechápu jednu jedinou věc - proč to prostě tak vadí a to, že má dítě ještě ve dvou letech (například) flašku s UM, tak to je normální a nikdo to neřeší? Vždyť bych teď, pokud bych odstavila, musela malé dávat UM. Tak co je za problém???

jitahh
22. črc 2016

Omlouvám se, trochu jsem se zase rozohnila 😀

radmala
22. črc 2016

...dcera ma 14 mesicu a take kojim.Vecer pred spanim a jednou v noci, rano,pred spanim v poledne...Jinak toho moc nepoji..Na reci nedam,syna jsem kojila do 2 a ctvrt let...))

michaela_2
22. črc 2016

@luca1987 Asi rikuji, že se tady na mne sesype většina maminek, z příspěvků nade mnou 🙂, ale já patřím do trošku jiného tábora.
Nemyslím si, že s přibližujícím se druhým rokem u děťátka, má MM větší přínos místo hlavních jídel, než polévka apod. 🙂.
U obou skřítků mi bylo vždy strašně líto, jak rychle rostou a žádné násilné odstavování jsme neabsolvovali, nicméně strašně ráda své děti učím - a učit je milovat a poznávat jídlo, obzvlášť 🙂. Od roku a půl by se děti měly učit kousat - kvůli pozdějším možným zdravotním následkům.
Rozhodně bych na Vašem místě nepřestávala kojit! Ale nenahrazovala bych kojením hlavní jídla 🙂. Stejně tak, jako máte krásné chvilky při kojení, udělejte si hezký čas i s obědem - nechte prcka pomáhat s prostíráním, jezte společně, ochutnávejte víc jídel............

olga_
22. črc 2016

@michaela_2 To se ale nevylučuje, ne? Synovi jsem nikdy jídlo nemixovala. Vždy měl hned kousky... S kousáním problém nemá.
Ochutnávání jídla atd. - s tím plný souhlas - jen dodávám - dle tempa dítěte. Potíže s kousáním atd. nemusí ale vůbec souviset s kojením... 😉

michaela_2
22. črc 2016

@olga_ Určitě! 🙂 jak jsem psala - nebránit dítěti ani na jedné stránce. Znám maminky, které odstavovaly zbytečně brzy, ale zároveň i ty, které se na kojení upnuly až moc.
Prostě ta zlatá střední cesta 🙂. Neodstavovat, ale učit mrňouse, co je oběd a večeře....
Potíže s kousáním s kojením souviset nemusí, ale v případě, že se dítě kousat a polykat nenaučí, si je může přivodit 🙂.

ester34
22. črc 2016

Moje malá má 14 měsíců a kojí se pořád kdykoliv chce. Vždy, když jím, tak ji dám do židličky a nabízím. Kousat i tvrdé umí pěkně, ale jíst skoro nic nechce a když už něco jí, tak opravdu malinko, pár soust. Stejně tak do ní za den dostanu max 50ml pití. Z 90% je stále kojená, už si o to umí sama říct...Příkrmy zkoušíme takto neúspěšně od půl roku, teď už jí nabízím i naše normální jídlo, marně, holt má jiné tempo, než většina dětí, nijak se tím nestresuju...A okolí řeči moc nemá, tchánovce jsem párkrát utla a s nikým jiným se moc nevybavuju o tom, co jí a jak se kojí 🙂 Jen mě mrzí, že tímto tempem asi ještě dlouho nepůjde, abychom měli druhé dítě a my je chtěli brzy po sobě....

michaela_2
22. črc 2016

@ester34 ahoj, já s kojením dvou dětí najednou, narozených po sobě zkušenost nemám, ale do zprávy ti mohu napsat kontakt na dvě maminky, které kojily své starší děťátko i v období druhého těhotenství a poté i po narození miminka, jde to 🙂, jen to asi každou jinak vyčerpá

michaela_2
22. črc 2016

Tedy, teď doufám, že jsem to nepochopila špatně a nemyslíš to tak, že kojení ti zatím brání podruhé otěhotnět - já furt od doktorů slyšela, že to spolehlivá antikoncepce není, ale vím, že u někoho to tak zafunguje! Dyžtak se omlouvám 🙂)

zabzulka
22. črc 2016

Muj malý jí vsechno za což jsem hrozně ráda, po starším nejedlikovi je to příjemná změna😃 kojim mezi jídly. Co mi vadí je, že moc nechce pít, nevím co s tím, jestli kojení omezit a tím ho přinutit víc pít nebo to nebude mít vliv.

olga_
22. črc 2016

@zabzulka Neomezovala bych. Spíš bych zkusila různé nádobky a způsoby podávání. Náš syn taky moc nevypije. Řešila jsem to tady při jedné diskuzi o pití s lékařkou. Teď jsem mu nabídla brčko a pije možná o něco víc (u malých dětí to ale může pokazit techniku kojení). Někdo si chválil nějaké flašky s pítkem (snad Rajec?), ale mně se příčí ten plast...

drzticka81
22. črc 2016

@ester34 z jakeho duvodu nemuzete mit druhe dite pro kojeni??? ja jsem otehotnela mozna v tech 14 mesicich syna a porad jsem ho hojne kojila, cele tehotensvti, jen v 18 mesicich jsem utla nocni kojeni....jinak jsem pak kojila tandemove asi pul roku (syna do 2.5 let, ale uz jen po spani na chvilku) 🙂)) tak jsem to i chtela z duvodu, ze jsem mela cs-u prvniho mi trvalo nez se mi rozjela laktace, mela jsem ploche bradavky, tak jsem si je tim chtela udrzovat v zivotnosti pro druhe mimi, aby s tim nebyl takovy problem, coz nebyl 🙂))

karlajasmine
22. črc 2016

Udělala bych to tak, jak to vyhovuje tobě a dítěti.. Pokud ty už kojit nechceš a dítě je závislák, tak zavést nějakou zlatou střední cestu. Násilím bych nic neomezovala.

karlajasmine
22. črc 2016

@drzticka81 někdo při kojení otěhotnět nemůže (krátká lutealni fáze, anovulacni cykly, apod).

drzticka81
22. črc 2016

@karlajasmine jj, to vim, prave jsem se ptala z jakeho duvodu........

luca1987
autor
22. črc 2016

@michaela_2 dekuji za nazor. Ja male davam vse. Jak MM, vodu ci neslazeny caj i stravu, tak aby se naucila kousat. Snidane, obedy a vecere ji delam tak, aby mela plnohodnotnou stravu. Prave plno lidem bylo divne, ze stale kojim a ze bych to mela omezovat ci prestat. Proto jsem se tu na to chtela zeptat. Me kojeni vubec nevadi, prijde mi ze si tim mslou uziju a pomazlim. Az vyroste, tak ji nejaka mama moc zajimat nebude.

luca1987
autor
22. črc 2016

@olga_ ja nevidim jic na tom, nosit v tomto veku dite v satku ci nositkach. Taky tak malou porad nosim a obcas mi to prijde pohodlnejsi a rychlejsi nez s kocarem. Jak dlouho jste nosila dote vepredu a kdy v zadu na zadech?

mogwaika
22. črc 2016

@luca1987 kojila jsem klidně 6x denně + kojení v noci. Ač jedla normálně, maminka, prso a MM bylo na uklidnění, pro pocit bezpečí, na usnutí.

andryyysssek
22. črc 2016

@olga_ Tak tohle je fakt mazec.Jako v kočárku být může,ale v šátku nebo nosítku ne?Některé lidi fakt nechápu 😐

ester34
22. črc 2016

@michaela_2 Děkuju...no ono je to obojí, ani se mi ještě nevrátila menstruace ani bych na to asi neměla sílu, neboť v těhotenství jsem dlouho bojovala s nevolnostmi a šílenou malátností a nízkým tlakem a nedokážu si představit do toho ještě tolik kojit....

ester34
22. črc 2016

@drzticka81 Na mě kojení funguje jako antikoncepce 🙂 Gynekoložka mi dokonce říkala, že některé ženy prostě nemohou otěhotnět dokud kojí, i když je to třeba jen jednou denně....

olga_
22. črc 2016

@luca1987 Nám vyhovuje nošení vepředu - povídáme si, ukazujeme, je dostupnější podání pití, jídla atd. Nošení na zádech jsme začali zkoušet poměrně pozdě - asi v roce - a zůstali jsme u nošení vepředu i teď. Ale je fakt, že nosíme teď už víceméně sporadicky. Syn hlavně chodí. Kočárek nepoužíváme v podstatě vůbec. Jen někdy si ho vybere, protože to má kola a je to stroj 😀.

olga_
22. črc 2016

@andryyysssek Je to mazec, ale bohužel to tak asi většině lidí sepne - UM v 15 měsících a klidně ve třech letech v pořádku X MM po roce divné až úchylné, kočárek ok klidně do čtyř let X nošení v roce a půl divné. Tak já nevím, kde žijeme.

plksv
23. črc 2016

@olga_ Jsem divná 🙂. Kluk měl tři roky, kojím kdykoliv na požádání - ve dne i v noci. Nosím já i manžel - v Tule na zádech 🙂. Známí už to neřeší, co říkají cizí je nám jedno 🙂.

panickatlamicka
23. črc 2016

@luca1987 zuby se nocnim kojenim nekazi

brouzdalka
23. črc 2016

@luca1987 Moje zkušenost - jsem asi trochu exot ☺️ Kojím 13m a 2,5letýho, oba na požádání, i když u toho staršího už zkouším občas se domluvit, jinak by na tom prsu visel furt 😂 Jinak ale nemám problém, pokud projeví zájem, dát i kravské mléko, zároveň pijí různá rostlinná (starší rozlišuje mlíko z krabičky a z kozičky ☺️). Co jsme doma nikdy neměli, je UM a jsem za to moc ráda ☺️

Strana
z3