icon

Jak mám přestávat s kojením, když dokrmuji?

pavluzuzka
26. led 2016

Mam malo mleka, dost mi padaji vlasy a doktorka doporucila prestavat s kojenim. Malej ma 5 měsíců. Poradite mi prosim jak se prestava?

evulinkab
26. led 2016

No já bych jednoduše misto kojeni dala umelé mličko ...nahradila tim jedno kojeni, druhé...Mléko se ti pomalu prestane tvořit...

magdalenax
26. led 2016

Souhlasím s názorem evulinkab

hojda
26. led 2016

Padání vlasů po porodu je naprosto běžné, v těhu totiž vlasy moc nepadají, to s kojením nemá nic společného. Totaz moc nechápu, když dokrmuješ, tak omezíš postupně kojení na minimum až přestaneš kojit úplně. Další možné je to kombinovat stale. I málo MM je lepší než žádné. Nebo zabojovat a zkusit se rozkojit, I když to může být dost náročné, sama vím jak. Takže nějakou rozumnou hranici, když to ještě zkoušet a když už je z toho člověk, tak vyčerpaný a celý den je jen o kojení.

lv
26. led 2016

vlasy padají cca 3měs, pak to přestane, dorosre. Jak píše Hojda, kvůli kojení to není, po těhotenství je to úplně normální. Kvůli tomu přesrat kojit? větší blbost jsem dlouho neslyšela..pokud nemáš nějaké zdravotní problémy, koj dál, aspoň do půl roku, pokzd nebudeš chtít dál.

hrosatko87
26. led 2016

Co je to za doktorku, že doporučí přestat s kojením jen kvůli padání vlasů. Radši být plešatá ale kojit co nejvíc můžu. Já přišla o mléko po dvou měsících a strašně si to vyčítala, že ho nemůžu dítěti dopřát.
Vlasy mi padaly cca mezi 3 a 6 měsícem po porodu a teď už je to v pohodě. Vypadávají hlavně ty, co nevypadly v těhotenství ( při těhu většinou nepadaji ). Proto jich je tak moc...ale zároveň rostou i nové.
Pokud máš aspoň trochu toho MM, tak bych nepřestávala.

zajacica9
26. led 2016

Také se přidávám k názoru, že je nesmysl přestávat teď kojit, pokud je to jenom z důvodu padání vlasů. Po porodu prostě vlasy padají, a to, že přestaneš kojit, na to nemá vliv. Vyrostou nové 🙂 dobrá je pestrá strava, případně můžeš zkusit se poradit o nějakých vitamínech, které bys při kojení mohla. Jen možná s jinou doktorkou než s touhle....

anetka1701
26. led 2016

No, přestat kojit na padání vlasů fakt nepomůže... Ono v půl roce pak přijdeš na příkrmy, kojit se bude stejně méně, ale mně teda na padání vlasů pomohli jen nůžky :oD A to jsem toho moc nenakojila... Je to blbot, UM leze do peněz, je to nepohodlné a nepraktické.... Co já bych dala za to moct kojit...