icon

Jak překonat bojkot kojení? Diskuze a podpora pro matky

29. pro 2021

Mam tri deti, nejmladsimu jsou 2 mesice a kousek. Obe starsi deti byly kojene, takze jsem predpokladala, ze i tento benjaminek bude. Nicmene asi ma vlastni hlavu.
Je to skoro 14 dni co bojuji s bojkotem kojeni a popravde uz nemuzu. Jsem z toho tak unavena, vydeptana a nestastna, ze uz nemam silu se o zachranu kojeni pokouset. Zkusila jsem snad vse, co se v teto veci doporucuje a bez efektu. Byly tu 2 laktacni poradkyne! A bez efektu. Dokrmovat mym mlekem i kdyby pres lahev je taky krasne, ale ja nikdy (!!) neodsaji tolik, aby to dalo krmnou davku. Pokud ano, pak musim pres lahev a to tu pak sedim a brecim. Manzela uz to samozrejme nebavi, pry radeji bude mit spokojenou zenu a dite na UM, nez urvanka a nestastnou vydeptanou manzelku.
Dnes uz jsem tak nejak kyvla na to, ze bychom presli na UM, ale nejak se s tim nemuzu vnitrne srovnat. Je mi jasne, ze by to pomohlo vsem...ale krucis, odkojila jsem 2 deti, proc ne i to treti??
Vim, ze je to jenom jidlo..blbost ze ktere se nestrili. Ale ja nejak nemuzu prekousnout to, ze by mel flasku. Ale zaroven to vnimam jako vysvobozeni a velkou ulevu.
Omlouvam se za vylev. Ale zase tu sedim a brecim a jsem z toho opravdu cela nestastna. 😔

Strana
z2
ruzova_pastelka
30. pro 2021

@anonym Zase nechci strašit, v 99,9% je to ta blbost. Je to trochu profesionální deformace, mám víc zkušeností s tím, když to prostě bylo špatné znamení.

autor
30. pro 2021

@veronicka89 Tohle mi ukazovaly obe. Jenomze u me je problem, ze on se ani neprisaje. Jakmile se jen prsem priblizim k nemu, uz chyta hysterak, odtahuje se a propina. Takze mu ani nemam jak tu hadicku do pusy narvat. 😀
Zkouseli jsme i kontakt kuzi na kuzi. Vse super, lezel na me a byl spokojeny. Pak se sesunul k prsu a totalni rev. Byla jsem rozhodnuta flasku nedat, opravdu. Ale kdyz ti tu 3/4 hodiny dite rve hlady, tak na psychiku je to sileny napor.

autor
30. pro 2021

@swan42 Vis, nase pediatricka je takova, ze "vetsina deti vyrostla na UM, to vase to da taky". Pochybuji, ze by mi v tomto pomohla, znam ji az moc dobre. 😊 Prijde mi divne, ze neco, co doted fungovalo, najednou nefunguje. 🤷‍♀️

autor
30. pro 2021

@pribylovapetra Je to mozne. On je cely osypany, ted i na tele..mozna alergie? Ja ale neumim vypozorovat, na co by byl alergicky. Posledni 2 dny jsem jen o ryzi a vode.

autor
30. pro 2021

@hanka_333 Miminku jsou dva mesice a kousek. Z mamily asi nebyly, to nevim 🤔 Ony tu hlavne byly vzdy rano, to on zazracne pije krasne. Ale jak je odpoledne a vecer, tak hruza.

pribylovapetra
30. pro 2021

Jestli jsou mu 2 měsíce, tak to je ta doba kdy se to většinou projeví. Tady na konikovi byla stránka něco jako poradna o atopickem ekzemu,zkuste na to mrknout, třeba vám to pomůže. Hlavně se najezte, rýže a voda nestačí. Ani vam ani miminku. UM může být cesta jak se z toho nezblaznit. Jen kdyby měl třeba intoleranci mléčné bílkoviny,musel by mít speciální.

alilali
30. pro 2021

Nebuď nešťastná. První jsem kojila, druhé do čtyř měsíců a pak UM, dobrovolně, za ty nervy prostě, stále ležet v posteli, snažit se a utrápený miminko. Myslím, že jsem udělala dobře. X tisíc dětí je na UM a jsou zdravé, v ničem si rozhodně neselhala.

rnika
31. pro 2021

Já to měla u čtvrtého. První tři děti bez problémů a čtvrtý.... To byl boj od zacatku- nějak jsem to zvládla do půli roku a pak umělé. Mrzelo mě to strašně a přišla jsem si najednou neschopná. Úplně ty pocity chápu, obrecela jsem to několikrát. Ve výsledku to pak byla úleva pro mě i pro malého, byl spokojeni a já neměla nervy z každého kojení. Ale i teď mi to občas vyskočí v hlavě, že mě to mrzí a to už je to dva roky zpět. Pokud to opravdu nejde.... hlavní je spokojenost tebe a dítěte. Držím palec.

bemo
31. pro 2021

Ach jak já ti rozumím. Prošla jsem si tím a bylo to velice nepříjemné období. Ale byli jsme se synem hned po porodu odloučeni a každý v jiné porodnici, potkali jsme se až doma, tak to přikládám tomu. Bojkot byl šílený a trval měsíc. Bylo to moje páté dítě a já si připadala jako neschopná matka, která ani neumí dát to nejzákladnější. Manžel byl navíc hned po porodu pracovně na 4 týdny pryč, tak to bylo totálně na mě. Používala jsem sondu, jedině tak se trochu najedl. On totiž nechtěl ani tu flašku. A nakonec jediné co skutečně pomohlo, bylo to, že jsem ho krmila v polospánku. Těsně před tím, než úplně zabral a těsně před tím, než se úplně probudil. Ale bylo to hodně náročné. Po měsíci to přestalo ze dne na den.

grow
29. led 2022

Ahoj, já bohužel neměla ani mlezivo ani mléko. Řešila jsem s laktační poradkyněmi, gynekoložkou i pediatričkou. Všechny mne ujistily, že když je dítě na UM, tak to ze mne nedělá špatnou matku. Toto jsem si ale uvědomila až po půl roce. Do té doby jsem to často obrečela a poznámky od kamarádek/matek, které by mohly kojit celou porodnici, že se málo snažím a jestli jsem zkoušela tohle a tohle. Pomohla mi až poslední laktační poradkyně, která zkonstatovala, že už jsem zkusila vše po mém výčtu. Dr mi i řekla, že si myslí, že kvůli mým zdravotním problémům je velká pravděpodobnost, že ani další nebude kojené. Mám zdravou holčičku a uvědomila jsem si, že to je to nejdůležitější. Chápu důležitost kojení, ale bohužel dnes mi přijde, že se zbytečně tlačí na pilu a kdo nekojí či neměl možnost přirozeného porodu (kmaardka prožívala to samé jako já s kojením ona s císařem) je špatná matka. Důležité je, abys ty a dítě byli zdraví a v pohodě 😉

Strana
z2