Jak přestat kojit?
Ahoj holky mam na vas prozbicku...Pred tremi dny jsem porodila, ale nesmim kojit,ani brat hormonalni leky pro zastaveni. Dnes me zacala bolet prsa a nevim co s tim. Jestli je mam zacit odsavat,ale nechci aby se tvorilo mlicko a zaroven aby se udelal zanet,kdyz neodstrikam. Nemohla byste mi prosim nektera poradit jak to mam delat|??Budu vdecna za kazdou radu moc dekuji vsem
@lucikakajik když máte očividně přístup na internet, sehnala bych si kontakt na laktační poradkyni, může za Vámi i přijít do porodnice, nebo bych zkusila přímo doktora, rozhodně bych nesháněla informace po diskuzích na internetu, ať je Váš důvod nekojit jakýkoliv. Rozhodně odborníka. Škoda, že jste si tyto informace nezjistila předem. Tady je skoro každá minuta drahá a není to sranda. Když si vzpomenu na sebe, jak se mi 3.-4.den po porodu ještě v porodnici šíleně nalila prsa, jak byla tvrdá, horká, jak to bolelo, jak jsem furt otravovala sestry, ať mi nějak pomůžou, jak jsem z toho byla nešťastná, a jak jsem si říkala, že u druhého dítěte to bude už v pohodě, jak mě to nepřekvapí, a stejně překvapilo...tak určitě radím tu LP. U nás se na oddělení válely i informační letáčky nebo vizitky s kontakty na nějakou místní. Jinak já se teda přiznám, že jsem u obou dětí kojila s léky, u kterých by se to moc nemělo, u druhého dítěte jsem brala dokonce dvoje, až u nasazení třetího léku jsem s kojením skončila, ale to už bylo dceři 1,5roku. To říkám jen tak, nevím, jaký je Váš důvod, ani to vědět nemusím.
fakt nechápu, proč někdo hned rejpe... mám za sebou zástavu laktace hned druhý den po porodu, ale dostala sem normálne Dostinex, ale nefarakologicky pomáhá, nedávávat dítě kůži na kůži, dát bacha aby prostě nezačalo hledat prso, měla sem pevnou podprsenku, kterou skoro vůbec nesundávala, prvních 24hod, nesundala vůbec (ani sprcha), pak jen sprcha a hned se do ní nacpat, a brala sem si preventivně Novalgin a Brufen a mě to stačilo, laktace se vůbec nerozjela, pak ještě mín pít
Nečetla jsem předchozí komentáře...existuje spousta bylinek, které snižují laktaci - např. máta. Na každého působí něco jiného. Nejhorší však je, že mléko se tvoří hlavně kontaktem s miminkem...doporučovala bych, aby ho prvních pár dní choval spíš manžel, babička...omezte kontakt na minimum. Bude to velmi náročné, zvláště psychicky...Držím palce!

Fakt trvejte na lekari, nenechte se pustit domu,dokud nebudete vedet od doktora,co mate delat! At tam nejste do dvou dnu zpet se zanetem,vysokyma horeckama a antibiotiky!