Jak ukončit noční kojení?
Zdravím všechny. Prosím o radu zkušenějších. Mám 7 měsíců starého syna (9,4 kg a 70 cm) a ráda bych přestala s nočním kojením. Malý se mi budí co dvě hodiny trochu si podudla a zase spí. Takhle to jde celých 7 měsíců a jsem už opravdu unavená 😴. Nechci ho úplně v noci odstavit ale kdyby se mi budil jednou, dvakrát tak bych byla šťastná a konečně i vyspala 😀. Máte někdo radu jak postupně odstavit?
@ivuska1986 No mě taky každý říkal, až přestaneš kojit,tak se to zlepší a já už se těšila jak se vyspím a ono houby😇ale mám teda super manžela, že se občas rano střídáme ve vstávání,pokud nemá v práci službu,a já si prispim a teď jsem se naučila chodit s malou spát odpoledne... nevím jak se bez toho obejdu až bude druhý 😏😁
@ajja87 to já budu klidně dříví stipat, skladat uhli, drit jako kůň, ale to noční vstávání me mučí😇 lituju, že jsme neměli dvojcatka, že bych to zmakla jednim vrzem😇 to já mám doma taky skvělého chlapa, furt me nuti spat odpolko, ale me to neda, je stále co dělat, si říkám, ze z toho někdy vyroste, a že pak az v bude chodit na diskosky, tak zase nebudu spát strachy, aby se mi vrátila v pořádku domu😇 tak možná v sedesati se vyspim😂😂 kdyz mam fakt krizi, tak si reknu, co by za mou krizi dali páry, kterym se nedaří otěhotnět a jsem zase v pohodě👍
@ivuska1986 nezbyva nez souhlasit 👍
Obávám se, že ukončení kojení nemusí vůbec pomoci. Navíc 7 měsíců je málo. Jestli máte mateřské mlíko, zkuste ještě vydržet, je to podle mě škoda. Ale zase jestli vám vezme UM, tak zkuste jednu noc občas na místo prsa příkrm dát. Uvidíte, jestli to pomůže nebo ne. Malý se vám může budit z mnoha důvodů, to prso jej prostě uklidňuje a ještě se napije. Mě se malá budila od narození hodně často. I po roce věku byly noci, kdy vstávala, co hodinu a chtěla podudlat. V 15 měsících se to ale samo zlomilo a spí celou noc. Kojit jsem přestala až v 17 měsících, kdy malá mlíko přestala sama vyžadovat.
Mam syna 7 mesicu a budi se v noci co hodina nebo pul hodina, kojim, je to na hlavu ale urcite bych mu kojeni nebrala.
@ivuska1986 jj přesně, já tuhle taky manželovi povídala, že už se těším až jí bude tak patnáct, že se vyspím no a on mi povídá,to začne lítat za klukama a na diskotéky a celou noc budeš vzhůru než se vrátí domů,tak říkám,tak až jí bude aspoň deset a on,no to už budeš chodit do práce, takže si taky moc neprispis.Tak jsem po něm hodila polštářem, že člověka dokáže opravdu povzbudit 😂😂
No, řekla bych, že problém můžou být taky ty dlouhé intervaly mezi kojením ve dne. Zkus prcka častěji kojit ve dne, možná to nebude dohánět v noci. Nejspíš se nebudí hlady, ale zkusit to můžeš. Jinak souhlasím, buď ráda, že ti usne u kojení, já první dva měsíce musela houpat hodiny na míči než usnul. Potom sice spal celou noc, ale neumím si představit to absolvovat pokaždé v noci. U kojení se dá aspoň ležet. Taky se mi začal od 4.mesice budit, nejdřív asi kvůli zubům, pak už mu to zůstalo jako zvyk. Zkus se na jednu nebo dvě noci přestěhovat do jiného pokoje a nechat vstávat tatínka, prý to pomáhá. Vím, je to náročné, ale zkus vydržet, časem se to spraví. Jednou mu dát prso a podruhé ne by prcka rozhodilo ještě víc. Držím palce, ať se to brzo zlepší.
Nás malý má teď 4,5 měsíce, v noci kojím už od začátku po 2 hodinách, výjimečně po 3...a jsou týdny, kdy je to po hodině. Jsem jak chodící mrtvola, ve dne taky vydrží dýl bez prsa, aspoň ty 3 hodinky jo, ale musí mít zábavu...Teď asi pár dní se mi daří noční kojení prodloužit dudlíkem (spíme spolu), ale jak kdy...spinká 19-21, pak kojím, 21:15-23, kojím a pak ve 2 (to je ten nejdelší spánek) a ve 4-5..pak vstáváme a spát jde až okolo 10 dopolko :D je to masakr, ale počítala jsem, že to kolem půl roku trošku ustane..jak koukám, tak to nevypadá :D tak snad v roce bude spát aspoň půlku noci, musíme to vydržet..já mám pocit, že jí fakt hodně v noci, dohání ten den, kdy má okolo víc vjemů a prostě se nacucá v rychlosti, aby zas mohl zkoumat...tak jsem už v zoufalé chvíli přemýšlela, jestli ho nemám ve dne kojit někde ve tmě v koupelně, aby neměl tu potřebu rychle kojení ukončit:D ale nemám zatím sílu to zkusit a vlastně ani netuším, jestli to dává smysl :X teďka u posledního spurtu či čeho, který trval týden a kojila jsem ve dne v noci po hodině (!!!) jsem dala tu kaši (sinlac) a pomohla...ale teď se mi mlíko zase srovnalo, tak už to dávám jen občas no...tak soucítím a držím (všem maminkám s nočokojomilci:D) palec, ať se to srovná=)
postupně odstavit bych zkusila pomocí homeopatik... obecně se doporučujou na odstavení dvoje. jedny jsou na zastavení laktace (ty nemám na mysli, to by přišlo až pak případně), ty druhý jsou proto, aby dítěti samotnýmu přestalo mlíko chutnat, a to bych v tvým případě zkusila. když to nezabere, tak pak odstavit natvrdo, pokud to už fakt nedáváš.
to buzení tak moc ani nesouvisí s hladem, tak ještě zkus jiný tipy na lepší spaní viz. prosimspinkej.cz , zkus třeba i změnit polohu postele vůči světovejm stranám ( fengšuej), bacha na elektrosmog a jiný záření apod. nebo i homeopatika na lepší spaní..
nebo prostě počkej, ono se to může srovnat samo, fakt je docela brzo.
jo a ted čtu, že odstavit nechceš...tak to je blbý, no. ale jesi nebrečí a jsi schopná ho uspat i jinak, tak to zkus... dát dudla, poňuchňat a aby usnul a třeba se postupně naučí spát dýl bez prsa;) nevim, já jsem nebyla schopná dítě uspat jakkoliv jinak, než kozou, ale vlastně jsem to chtěla udělat podobně. nedalo se jinak, než vydržet a vydržet nepomohlo ani víc jak jednou tolik měsíců, jako teď řešíš....
@ajja87 stejnak jsou to mazlici, co by pro ne člověk neudělal. Ted jsme poprvé u babicky, a desne ji to tu svědčí. Usne ve 22:00, vzbudila jsem ji ve ctyri ráno, spala mimo klinek se zaklonenou hlavickou, musime ho mit kvuli reflexu, pak vstavala v sest a do 8:30 zase spala, takze po dlouhe dobe luxusni noc👍
Ja kdybych vedela,ze je to kvuli hladu,tak vstavam.Osobne si ale myslim,ze v tomto veku (predpokladam,ze uz prikrmujes) to muzou byt zuby,zvyk,pocit uklidneni a snaha byt s mamou.Moje dcera spala vzdy v postylce a sama (jen pri tezsich nocich jsme ji nechavali u sebe) a zkousela jsem misto prsa a kojeni v noci nabidnout cajik nebo trochu kojo vody,pak dudlika.Trvalo to asi tyden,pak se budila tak dvakrat v noci,od 8.mesice uz asi jenom jednou.Ale trochu jsem pridala kojeni pres den,prijde mi brzy v 7.mesicich odbourat i denni i nocni kojeni uplne,pokud je moznost aspon 2-3x za den/noc nakojit.
@ivuska1986 jj přesně,taky si to říkám.My taky měli tuhle luxusní noc, chodí spát,tak v 20:30 a normálně se vzbudila až ve dvě rano a pak spala do sedmy.Tak jsme si říkali, že už se to třeba konečně zlepší,no a hned druhy den zase po hodině 😀

@ladyhacek díky ale spát s ním přes den opravdu nemůžu. Nemám na to hlavu. Prostě jak se vyspím i blbou hodinku přes den tak v noci nespím, 🙄 navíc malej spí přes den jen po půl hodině a to je zázrak když spí třeba hodinku. Což se mi opravdu s ním nevyplatí chodit protože než usnu tak on se vzbudí. Už jsem to zkoušela několikrát a bylo mi hůř než předtím...uvidime no. Kojení je super a skončit s ním nechci. Do teď malý dostal jak si řekl a dal v tom hodlám i pokračovat ale já si přeci potřebuji taky odpočinout...je ze mě chodící mrtvola jak už jsem z toho unavená. Kdyby aspoň jednou v noci zaspal dyl tak já mám zase zásobu spánku na nějaký čas 😂😂😂 ale takhle? Kde mám tu energii furt brát...