Je bezpečné užívat Canaberries D-mannose během kojení?
Dobrý den, onemocněla jsem na močové cesty a před chvilkou jsem užila tabletu canaberries D-mannose 30 tabs. Od dr max a pak zjistila že to nesmí kojící... Já tupá to prostě brala jako obyč brusinky že to nic neudělá. Myslíte že jedna tableta nic neudělá? Syn je rok a půl starý :( Nevím co teď. Je nemocný a bez kojení se mi zblázní 😥😥
Osobně si myslím, že jedna pilulka nevadí a dítě už není úplné miminko a vlastně není jen plně kojeno. Ale nejsem zdravotník.
Najdi si lekarnu, co ma nepretrzity ptovoz a zsvolej. Nebo toxikologickou linku.
Byla bych úplně v klidu, z jediný tablety. Ono se taky může stát, že budeš mít ATB, byť třeba pro kojící.
Tak toxikologickou linku bych určitě nevolala. Jedná tableta nemůže být v mléku ani znát. Klid. Určitě se fakt nic nestane. Pro klid duše bych navýšila příjem tekutin aby se to rychleji z těla vyloučilo. Ale jako fakt bych to neřešila a to já jsem ultra plasan
Kojící by nesměly vůbec nic, ani náplast na kuří oko. Výrobci se tím kryjí, protože se nedělají testy na těhotných a kojících z etických důvodů. Opravdu se nestane vůbec nic a nestojí to za žádnou hysterii, normálně koj.
@treasurka Kolik se toho asi tak dostane do mléka? Úplně mizivé množství. Varování, že lék/doplněk nemohou těhotné nebo kojící se většinou píše proto, že na nich není testován.
Mám už školní děti, ale v době, kdy jsem se o to zajímala, se psalo, že vyloženě zakázaných je jen poměrně málo léků,
@herminka Kolik se z toho dostane do mléka nevím, a ani nikdo z MK to dost pravděpodobně neví. Proto bych si zavolala někomu, kdo to ví, a kdo je tu proto, aby se tam mohli obracet lidi, kteří potřebují něco zjistit. Ale ať si samozřejmě každý dělá podle svého uvážení, ona je to trocha tohohle, trocha tamhletoho, pak tu máme spoustu různých alergií, autoimunitních nemocí atd. atd.
Jednak jedna tableta mannosy s brusinkama asi fakt problem nebude. Jednak ty leky maji opravdu vsechny tu formuli ne, nebo po konzultaci. A u nekterych to opravdu vadi a u nekterych je to opravdu jen jako kryti. Zitra bych zavolala doktorce, poradila se a dost mozna ji to i schvali a bude po problemu.
Jinak jsem se na to divala, on je tam jeste extrakt z buchu, coz neni asi moc caste, mozna kvuli nemu? Porad to nevidim jako tragedii, pokud se ti nehce nikam volat, kup si zitra Uroval akut, ten je pro kojici a tehotne uz i podle pribalaku a mas klid.

Samozřejmě, že se nic nestane. Normálně hi nakoj. To chce klid.