Brusinky v těhotenství. Mohu je užívat?

hanickaver
3. zář 2019
Uživatel hanickaver je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od hanickaver.

Ahoj, nevíte zda mužu v těhotenství užívat brusinky na zánět močových cest?

aselluska
3. zář 2019

Je u nich napsané, že se nemají? Pokud to tam není vyloženě zdůrazněno, zřejmě to nevadí.

slunea
3. zář 2019

Proč by ne... spíš otázka, jestli na něj stačí. Neléčené záněty močových cest můžou způsobit předčasný porod, je potřeba to pohlídat.

hankamila
3. zář 2019

Ahoj, ja jsem Brusinky brala, byly to kapsle, zcela prirodni, takze se mohli brat i v tehotenstvi.

kafr
4. zář 2019

@aselluska na ananasu a granátovém jablku taky nic napsáno není... Jasně, teď se ozvou mraky maminek co obojí jedly horem dolem a v pohodě, ale pokud někdo už tak bere magnezko a děloha občas zlobí tak jsou prostě potraviny které uškodí. Já po ananasu jela do porodky na kapačku.

lery92
4. zář 2019

@kafr s grepem máte naprostou pravdu .Je dokonce kontraindikací v případě užití potratové pilulky. Ale o ananasu upřímně slyším poprvé a dost jste mě vyděsila 😂 , já totiž celý léto piju ananasové džusy 😁( břicho mi furt tvrdne i přes magnesko)

klea81
4. zář 2019

Ano, ale je potřeba poslat moč do laboratoře a zjistit původce a případně ho prelecit atb. Jinak se zánětem v těle stoupá riziko potratu. Info z gynekologie.

kafr
4. zář 2019

@lery92 je to přírodní estrogen (nebo tak nějak) ideální potom před porodem 😁

aselluska
4. zář 2019

@kafr ale já to nenapsala ironicky, to byla normální otázka ... Pokud má kapsle a je to na nich někde vzadu napsané. To by mě nenapadlo, že to nebude napsané na těch plodech ...

kafr
5. zář 2019

@aselluska 🤭😚
Já se zánětem vždy běžela k Mudr (léčím se s ledvinami), ty doplňky stravy a podobné srandy jako léčbu nepovažuji, takže když se tazatelka ptala na na brusinky, fakt mě napadl maximálně pytlík těch sušených 😂

aselluska
5. zář 2019

@kafr Hele taky jsem na to dost trpěla. Měla jsem zánět ledvin, opakovaně záněty močáku, bylo to hrozný. Naštěstí už nemám. Mě zase hned napadly ty tabletky, jako doplněk při léčbě nebo prevenci.

zindy
8. zář 2019

@hankamila A jake presne? Znama mi doporucovala od Naturevia, ale nevim zda se mohou v tehotenstvi?

terkatqe
8. zář 2019
Uživatel terkatqe je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od terkatqe.

Já v těhotenství užívala brusinky od Naturevii https://www.naturevia.cz/e-shop/brusinky/brusinky-1132-mg-detail. V lekarně mi poradili že jsou čisté a nejsou tam přidany žádné složky, které by těhotenství nebo následně kojení vadili.

linee
8. zář 2019

@hanickaver jasne, ze muzou. Pokud ale obtize neprestanou, zhorsi se a nebo se prida teplota, urcite bez k dr. Ale jinak muze v tehu uuuuuplne vsechno, ale s mirou (i s Mirou🙂)....A naopak, praveze bys i mela, aby pak mimi jedlo rovnez vse.

hanickaver
autor
12. zář 2019
Uživatel hanickaver je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od hanickaver.

Děkuji všem za rady. V lekarně mi poradili a koupila sem si je. A musim říct že pomohli, tak sem za to ráda .

hankamila
15. zář 2019

Urcite muzes, jsou prirodni a je to ciste extrakt z čisté brusinkové šťávy, za zkousu tedy nic nedas, treba ti pomohou. 🙂

zindy
20. zář 2019

Ahaaa, tak super, hned si pro ty brusinky zajdu do lekarny, podzim se blizi a ja cekam ze to opet prijde :-/

merope
14. lis 2019

@zindy Já si koupila v lékárně mrazem sušené a taky jsou super. Dokonce skvělé jako mlsání, když mě honí mlsná.

kafr
14. lis 2019

@merope hodně toho sušeného ovoce (a brusinky obzvlášť) jsou doslazované. Jak jsou na tom tyto? Koukala jsi na složení?

merope
14. lis 2019

@kafr Mrazem sušené měly jenom brusinky a nic ví. Právě to mrazem sušené ovoce doslazované nebývá (jen je hrozně "návykové" - nesníst celou krabici "na posezení" 😀 ). Aspoň jsem teda nepotkala mrazem sušené, které by bylo doslazované (na rozdíl od klasického sušeného, kdy to často "plave v cukru").

Měla jsem tyto: https://www.pro-zdravi.net/brusinka-plod-mrazem... tam je teda i na krabici, že to není doslazované. Ale já moc na značky nekoukám, pokud to je kvalitní produkt, což u toho mrazem sušeného často bývá.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru